Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от Trixster » 19 Ное 2016, 11:21

Аз имах отказ от ЛевИнс да ми изплатят щета за всички кори - под двигател, скорости, вътрешни и външни въздуховоди и корите на хидравликата - тотал от 700лв. Причината беше, че не съм уведомил съответните органи -КАТ, МВР, за настъпило ПТП, а всичко стана в гаражния двор на блока където двете кори под скорости и двигател се разкачиха и докато излезна от двора едната стана като гребло и от тежеста на снега отскъсна всички останали които от студа се бяха скъсали, счупили итн. Реално няма ПТП и това не става на пътна общинска или градска мрежа, а в частен двор. Както и да е, реших да се разправям итн, след около месец нещата бяха ясни, че ако искам да ми покрият щетите ще трябва да се съдя с тях. Равносметката беше 200лв адвокатски и държавни такси, където за 1 месец за същата сума си набавих корите от морги, ОЛХ итн. Просто нямаше смисъл да рискувам и да вкарвам пари в това начинание. Всичко това става след като по-рано ми бяха изплатили щети за около 1500лв - М броня, която нелепо счупих на подемник и 2 щети за боя на детайли. По-късно след отказа на тази щета заведох още една за драскотина на задна броня по всичките им правила с удобрение от папата и снимка от Хъбъл и всичко беше ОК.

Написах всичко това за да ви кажа, че е важно не какво и как се е случило а как се представя. Когато човек е честен яде дърво от застрахователите. Всичко трябва да се обмисля и документира според договорните отношения и без връзка с настъпилото събите - дали е правилно или необходимо. Тоест ако исках да получа обезщетението за корите трябваше да се обаждам на 112 (от там да ми обяснят че няма да дойде никой защото няма пострадали и случилото се не е станало на пътна общинска мрежа)и да чакам кола на ЛевИнс за оглед (още няколко часа загубени). А не да отида директно в доверения сервиз за оглед на следващия работен ден.

Реално застрахователя тълкува всяко събите според корпоративния мироглед и реже ръце, затова човек трябва да гледа на всяко застрахователно събитие през същия за да няма мяу.

Успех от мен и по-малко необходимост от завеждане на застрахователни събития! :bchug:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от Dextuar » 19 Ное 2016, 11:32

Аз така изгорях в Алианц. След автомивка видях, че ми е огъната дясната вежда, някой беше ме натиснал при паркиране явно. Така и го написах, можете да познаете дали ми платиха нещо...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 19 Ное 2016, 12:01

Четох, четох и се чудя, за Булстрад и ДЗИ, не сте ли чували?

Sent from my F3111 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 19 Ное 2016, 12:19

vvasilev1 написа:Четох, четох и се чудя, за Булстрад и ДЗИ, не сте ли чували?

Aз съм в ДЗИ и за сега съм доволен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 19 Ное 2016, 12:31

Аз съм в Булстрад и съм доволен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 19 Ное 2016, 12:43

vvasilev1 написа:Аз съм в Булстрад и съм доволен!

Колега ти сам си задаваш въпроси и си отговаряш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 19 Ное 2016, 13:11

adovet написа:
vvasilev1 написа:Аз съм в Булстрад и съм доволен!

Колега ти сам си задаваш въпроси и си отговаряш :mhihi:

Луда работа! Важно то е да има файда от форума

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 06 Дек 2016, 0:52

Да споделя и моя опит, макар и с F10. Наскоро взех колата и имаше незаведени щети от предишния собственик, възникнали след подновяването на полицата в Армеец. Притеснявах се, защото правиха оглед и снимки на колата като прехвърлях каското на мое име. Описах си щетите и след седмица ми излязаха възлагателните писма за официален сервиз. След всичко изписано тук останах приятно изненадан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d

Мнение от astrapower » 14 Дек 2016, 11:38

Явно от скоро при всички застрахователи се забелязва нежелание за плащане на щети. Предната кола ми беше в Армеец поне 5 г. не съм имал проблеми с изплащане на щети, сега в Лев Инс пълен смях. За счупен стоп изплащане 50% от цената на китайски.....Заведох втора щета за малка пукнатина в предна броня която стана по време на движение, месец и половина след това няма становище по представена фактура. В последствие разбрах след като отидох за снимка, че ще имам отказ, най-вероятно поради липса на протокол от КАТ.....както и да е. Какъв е смисъла от каското тогава не е много ясно, освен при евентуална кражба недай си боже, но пак не е ясно дали ще има обезщетение.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Дек 2016, 11:42

Някой колега може ли да хвърли светлина по въпроса. Ако имаме кола Х, която е застрахована на 15000лв, но по ШВАКЕ е 11000лв, при евентуална кражба на автомобила и незавеждани щети по каското, процент от коя от двете суми трябва да бъде изплатен? С други думи, заслужава ли си да се застрахова автомобила на максимално висока застрахователна сума?

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 14 Дек 2016, 12:08

отговора е - нямаш ли връзки в дадената фирма било то армеец,лев инс или някоя друга просто гледат на теб като на един банкомат от който веднъж в годината теглят добра сума пари. вкъщи са 2 коли 1 бус 1 мотор всичко на армеец. каско има само едната кола. като съм завеждал щети отношението на тези в офиса дето трябва да ти я заведат е мега тъпо едва ли не трябва да си платят за да ми свършат работата. в другия офис където плащаме за каско и застраховки само дето не ни отварят вратата. общо взето навсякъде са едни и същи пиявици!
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 14 Дек 2016, 12:10

Колеги дайте съвет. Имам дребни щети по предницата от камъчета - на предния капак, фара и стъклото има люспа, не е баш пукнато, а отлюпено. Как да заведа щетите - да кажа, че при каране по магистралата са хвръкнали камъчета или че на паркинга така съм я намерил ? Притесненията са ми да не се направят нещо на луди, ако кажа, че от някоя кола са хвръкнали камъчета и да искат протоколи и не знам си какво. Каското е в Олимпик.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 14 Дек 2016, 12:15

при движение от предната кола са хвръкнали камъчета е най-достоверно другото е камьон превозващ баластра,ама е звучи по-фантастично. на паркинга няма кой да ти прави люспи него бих го отписал като вариант.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 14 Дек 2016, 14:51

dextuar написа:Някой колега може ли да хвърли светлина по въпроса. Ако имаме кола Х, която е застрахована на 15000лв, но по ШВАКЕ е 11000лв, при евентуална кражба на автомобила и незавеждани щети по каското, процент от коя от двете суми трябва да бъде изплатен? С други думи, заслужава ли си да се застрахова автомобила на максимално висока застрахователна сума?

Приемаме че на 1 Януари е оценена в Армеец на 15 000лв. а на 31 Декември в Армеец струва 13 000лв.
Недай си боже и чисто хипотетично колата изчезва в средата на годината, трябва да ти платят 14 000лв
като се приспадат изплатените пари за щети и събития през годините.
Да според мен има нужда висока оценка.

Е90то имах предложение от тях от 17к до 20к. Аз избрах 18 500. Десетина дена след подновяване на полицата,
колата хвана крачета и ми писаха близо 200лв обезценяване. Попитах защо, как за десет дена се обезцени тази кола?
Отговора беше, че е възможно да съм завишил оценката, затова се прави тази сметка. В случая аз не бях,
даже беше златна среда, но както и да е.

Сега имам друг проблем, че колата ми е застрахована в Армеец на 10 500лв. и не мога да вдигна оценката.
Самите те са съгласни, че в тяхната компания има много Е60ки 218кс от първите на по 13-15 000лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 14 Дек 2016, 14:57

nikolae написа:
dextuar написа:Някой колега може ли да хвърли светлина по въпроса. Ако имаме кола Х, която е застрахована на 15000лв, но по ШВАКЕ е 11000лв, при евентуална кражба на автомобила и незавеждани щети по каското, процент от коя от двете суми трябва да бъде изплатен? С други думи, заслужава ли си да се застрахова автомобила на максимално висока застрахователна сума?

Приемаме че на 1 Януари е оценена в Армеец на 15 000лв. а на 31 Декември в Армеец струва 13 000лв.
Недай си боже и чисто хипотетично колата изчезва в средата на годината, трябва да ти платят 14 000лв
като се приспадат изплатените пари за щети и събития през годините.
Да според мен има нужда висока оценка.

Е90то имах предложение от тях от 17к до 20к. Аз избрах 18 500. Десетина дена след подновяване на полицата,
колата хвана крачета и ми писаха близо 200лв обезценяване. Попитах защо, как за десет дена се обезцени тази кола?
Отговора беше, че е възможно да съм завишил оценката, затова се прави тази сметка. В случая аз не бях,
даже беше златна среда, но както и да е.

Сега имам друг проблем, че колата ми е застрахована в Армеец на 10 500лв. и не мога да вдигна оценката.
Самите те са съгласни, че в тяхната компания има много Е60ки 218кс от първите на по 13-15 000лв.

зависи от брокера който ползваш ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61