Играене на обороти при празен ход 535д
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Играене на обороти при празен ход 535д
Да колега, мислех си го и аз. Доколкото ми е известно ремап няма... Но имам съмнения доколко камествено е изключен дпф-а. Иначе играят оборотите и на студена и на загряла. Днес взех про-тек, тези дни ще направя профилактика да видим какъв ще е ефекта, макар преди месец дюзите да бяха екстра на диагностика. Ама с нашите горива... Никога незнаеш.
Между другото, има ли начин сам да разбера с какъв софтуер съм, ремапвНа ли е, или оправен ли е кадърно ДПФ-а?
Между другото, има ли начин сам да разбера с какъв софтуер съм, ремапвНа ли е, или оправен ли е кадърно ДПФ-а?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Пусни си една диагностика с ISTA D и ако ти излезе popup, че отпадат определен брой гаранционни условия, значи си с модифициран софтуер на ECU-то. По-лесен начин от това мисля няма.
Only dead fish follow the stream...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
B.Stoimenov написа:Да колега, мислех си го и аз. Доколкото ми е известно ремап няма... Но имам съмнения доколко камествено е изключен дпф-а. Иначе играят оборотите и на студена и на загряла. Днес взех про-тек, тези дни ще направя профилактика да видим какъв ще е ефекта, макар преди месец дюзите да бяха екстра на диагностика. Ама с нашите горива... Никога незнаеш.
Аз се чудя също да сложа една добавка ама нз дали няма да стане по-зле , реално лятото ги проверявах дюзите на дино и ги чистиха и бяха без забележки, само 4та имаше лек проблем при високите обороти ама отклонението беше минимално и ми каза , че няма нужда от ремонт.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Сложих PRo-tec diesel protect&clean 3in1 дето е , и обратен ефект , хем я сложих в малко 35 литра половин флакон , ама сега качили колата върви по-малко ... И се чудя дали има проблем ако си сложа и от бардал добавката, защото от нея си бях доволен много. Не знам защо реших да пробвам този про тек ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Като просто си налял добавката в по-малко ако ти е бил замърсен резервоара си вдигнал боклук и горивния ти филтър може да се е затапи за това и по-малкия вървеж.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Taruno написа:Като просто си налял добавката в по-малко ако ти е бил замърсен резервоара си вдигнал боклук и горивния ти филтър може да се е затапи за това и по-малкия вървеж.
Бъг на DS колата просто се изфорсирва прекаралено много над 5000 оборота и като сменя забива(връща газта и си викам колата не върви). Сложих ме на ръчни и всичко си дойде на мястото 2ра 2500 оборота кик даун и колата тръгва с вратите даже тракшъна едвам ме спаси , а хем съм с нови зимни гуми и вънка беше сухо. Но то и масло ще сменям след 2-3 месеца такаче филтъра ще го сменя.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Колеги,
По принцип като проверя от скрито меню оборотите на място за загрял мотор си стоят точно на 680 и мърдат макс с +-1 , днеска в жегите след 2 часа извънградско като спрях да ги видя как се държат забелязах , че са стоят на 685 бетон, климатика беше изключен(помислих , че може от него да са леко вдигнати) , темп на мотора беше 92 градуса, загасих колата след час някъде я запалих беше спаднала на 79 градуса и пак оборотите стояха на 685.. Интересно ми е на какво може да се дължи това при условие , че винаги когато и да съм проверявал са стояли на 680?
Поздрави
EDIT: като падна нафтата до първата чертичка и станаха пак на 680 интересно , когато нафтата ми е над средата , ми стои на 685
По принцип като проверя от скрито меню оборотите на място за загрял мотор си стоят точно на 680 и мърдат макс с +-1 , днеска в жегите след 2 часа извънградско като спрях да ги видя как се държат забелязах , че са стоят на 685 бетон, климатика беше изключен(помислих , че може от него да са леко вдигнати) , темп на мотора беше 92 градуса, загасих колата след час някъде я запалих беше спаднала на 79 градуса и пак оборотите стояха на 685.. Интересно ми е на какво може да се дължи това при условие , че винаги когато и да съм проверявал са стояли на 680?
Поздрави

EDIT: като падна нафтата до първата чертичка и станаха пак на 680 интересно , когато нафтата ми е над средата , ми стои на 685

52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4