настройки звук в е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: настройки звук в е60
Хич ме няма по тази част обаче се поразрових и открих това:The standard E60 iDrive unit (HiFi) has 6 outputs, 4 high level outputs and 2 low level (balanced) outputs. The 4 high level outputs are internally high pass, the 2 low level outputs are low pass. The 4 high level outputs go directly to the OEM front and rear speakers, the 2 low level outputs go directly to a trunk mounted OEM amplifier, which in turn power the underseat OEM woofers.
The high pass outputs have an slight OEM EQ curve built in, it is not a flat signal.
Your problem is that you are not using the low pass signal at all, therefore no meaningful bass.
What you need to do is:
1. Set the LC6i inputs as follows:
- CH1/2 = iDrive front outputs
- CH3/4 = OEM amp woofer outputs
- sum CH1/2 + CH3/4 using the LC6i internal jumpers
The LC6i will output a full range, low level, 2-channel signal with this configuration.
2. Split that 2-channel LC6i output signal into 4-channels using 2 "Y" rca cable splitters.
3. Use these 4 RCA outputs as your E40 amp inputs:
- set the E40 CH1/CH2 to high pass around 100Hz
- set the E40 CH3/CH4 to low pass around 200Hz
The high pass outputs have an slight OEM EQ curve built in, it is not a flat signal.
Your problem is that you are not using the low pass signal at all, therefore no meaningful bass.
What you need to do is:
The LC6i will output a full range, low level, 2-channel signal with this configuration.
2. Split that 2-channel LC6i output signal into 4-channels using 2 "Y" rca cable splitters.
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
memorex написа:Хич ме няма по тази част обаче се поразрових и открих това:The standard E60 iDrive unit (HiFi) has 6 outputs, 4 high level outputs and 2 low level (balanced) outputs. The 4 high level outputs are internally high pass, the 2 low level outputs are low pass. The 4 high level outputs go directly to the OEM front and rear speakers, the 2 low level outputs go directly to a trunk mounted OEM amplifier, which in turn power the underseat OEM woofers.
What you need to do is:
Колега, можеш ли да постнеш линк-а от където си го взел това?
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Колеги, вчера монтирах говорител в таблото, като взех сигнал от преден ляв канал. Не съм слушал много музика, но това което чух останах доволен как се промени звука, приятно се усеща и ми допада когато усещам бас от таблото
Работа за 30мин., която си заслужава според мен.

- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Кaквa колонкa сложи, нормaлнa или зa бaс, колко сaнтиметрa е. Кaк пaснa, препрaвя ли нещо или plug and play стaнa.
Mid-bass е колонката, същата каквато е във вратите. 4" е говорителя, ако не се лъжа, plug'n'play e и изглежда ето така:

- m.lesurashki
- Потребител
-
- Кара: e60 - 530xd
- Мечтае да кара: M6 G-Power
Как мога да проверя с какво ниво на озвучаване е моята кола ? ВИН-а : cp14441
langadunga
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
m.lesurashki написа:Как мога да проверя с какво ниво на озвучаване е моята кола ? ВИН-а : cp14441
С базовия модел си
- Ganja_Breed
- Потребител
-
Здравейте.
Аз пък искам да попитам може ли лесно да се мине от базовия модел на Logic7 примерно ?
И как точно може да се случи?
Аз пък искам да попитам може ли лесно да се мине от базовия модел на Logic7 примерно ?
И как точно може да се случи?
Ако имаш пари е много лесно. Вадиш и даваш на някой да ти го сложи. Иначе разглабяш доста, опъваш кабели и накрая кодиране.
- трансмакс
- Потребител
-
- Кара: SCANIA 124 R ергенска Е60 530
- Мечтае да кара: Х5
concert hall на Logic 7 е уникално звучене. пробваите задни на 100% предни на 50 % ефекта е перфектен 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
здрвейте,
от няколко дни и аз съм горд собственик на е61 525д 2004. преди имах е39 '01 ,тук музиката е на съвсем друго ниво
)))) както каза колегата по-горе направо си е косми4еска.
гледах екстрите на колата по вин B420274 ,но не пише каква е музиката дали hifi ,logic7 ...ама предполагам е стандартната...нямам опции за съраунд в и-драив модула
но пък имам колона в централната конзола под предното стъкло , 2 баса и усилвател в задния ляв калник.
аз лично съм доволен...а и с бебе в колата едва ли може да дъня до дупка музиката
)
от няколко дни и аз съм горд собственик на е61 525д 2004. преди имах е39 '01 ,тук музиката е на съвсем друго ниво

гледах екстрите на колата по вин B420274 ,но не пише каква е музиката дали hifi ,logic7 ...ама предполагам е стандартната...нямам опции за съраунд в и-драив модула

аз лично съм доволен...а и с бебе в колата едва ли може да дъня до дупка музиката

- vonisur666
- Потребител
-
Колеги а при базовото озвучение има ли някой в таблото? Визирам бас, може ли да се сменя, с какво се сменя, как и тн.?
Мерси предварително!
Мерси предварително!
Аз съм с Hi-Fi.По принцип съм аудиофил,занимавам се с музика и слушам доста такава.В общи линии съм напълно доволен от звука,въпреки че,нещо постоянно ме чопли от вътре,че ако имах по- висок клас музика, щеше да е още по-добре?!
При мен има само ниски и високи като еквилайзер и аз държа високите на едно деление преди максимума,ниските с две или три деления под високите.Фейдъра-едно деление към задните.Вярно е че,за различна музика,различни настройки си иска!....по дяволите,пак ме удари съчмата,да мисля за ъпгрейд на музиката?!

И аз съм с ХиФи, но Л7 е доооста по-добре, но на мен релано не ми трябва повече, не за друго защото ме мързи да опъвам кабеляци, иначе имам един усилвател, който ми събира прах.
Защо даваш към задните? Идеята не е ли музиката да идва отпред, все едно си на концерт, а не отзад?
Защо даваш към задните? Идеята не е ли музиката да идва отпред, все едно си на концерт, а не отзад?
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5