Некоректно поведение от Армеец
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Некоректно поведение от Армеец
vankatagsi написа:[youtube][/youtube]bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
П.С. един мерцедес ми докараха от там.беше на повече от 10 години, влезна за сервизно обслужване в БГ мерцедес и ония немогат да повярват на каква кола попадат,толкова запазена
Давай го малко по леко.. Тук зависи за каква кола говориме, ако е до 5-6 маск 8г - ок няма лошо да се заплати оригинален фар. Неможе обаче за е39-ка 2000г да очакваш да ти платят 2000лв за 2 фара при положение че в общия случай никой няма да иде с тия 2000лв да си купи фарове ,а ще ги изяде и изпие или пък ще вземе втора употреба или алтернативни. Всичко това би довело до голям брой злоупотреби.Не сравнявай застрахователните практии в БГ и в Европа, тъй като сме много далече като мислене и точно това е причината и застрах практика да е различна. Там масата от хората не са ''тарикати'' и мошенници'', там хората не застраховат 15годишни кошници като нас и респективно работата с частите като се работи с нови коли е мн по лесна - само оригинал. Ама тука хем човека с е39-ката иска да даде не повече от 300лв на каско, хем после като стане нещо да му се плати/ монтира оригинално, а ако може да му остане некой лев да се почерпи. Еми не става. Като искаш хела, можеш да си доплатиш за това като индивидуална уговорка към договора.
първо не ми казвай как да се държа,второ относно въпроса щом си плащам очаквам да получа същото което ми е повредено, защото има случаи в които плащате по малко и от цената на част втора употреба,най мразя да споря с застраховател,по добре с жена :ДДДДДДДДДДДД
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
bezdomnia написа:vankatagsi написа:[youtube][/youtube]bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
П.С. един мерцедес ми докараха от там.беше на повече от 10 години, влезна за сервизно обслужване в БГ мерцедес и ония немогат да повярват на каква кола попадат,толкова запазена
Давай го малко по леко.. Тук зависи за каква кола говориме, ако е до 5-6 маск 8г - ок няма лошо да се заплати оригинален фар. Неможе обаче за е39-ка 2000г да очакваш да ти платят 2000лв за 2 фара при положение че в общия случай никой няма да иде с тия 2000лв да си купи фарове ,а ще ги изяде и изпие или пък ще вземе втора употреба или алтернативни. Всичко това би довело до голям брой злоупотреби.Не сравнявай застрахователните практии в БГ и в Европа, тъй като сме много далече като мислене и точно това е причината и застрах практика да е различна. Там масата от хората не са ''тарикати'' и мошенници'', там хората не застраховат 15годишни кошници като нас и респективно работата с частите като се работи с нови коли е мн по лесна - само оригинал. Ама тука хем човека с е39-ката иска да даде не повече от 300лв на каско, хем после като стане нещо да му се плати/ монтира оригинално, а ако може да му остане некой лев да се почерпи. Еми не става. Като искаш хела, можеш да си доплатиш за това като индивидуална уговорка към договора.
първо не ми казвай как да се държа,второ относно въпроса щом си плащам очаквам да получа същото което ми е повредено, защото има случаи в които плащате по малко и от цената на част втора употреба,най мразя да споря с застраховател,по добре с жена :ДДДДДДДДДДДД
То не е въпроса само да спориш и да кажеш не е така, а и трябва да се аргументираш. Няма да се впускам в големи разсъждения, тъй като е видно че е безсмислено. Прав си че някой път се плаща малко и е несправедливо, има и такива случаи. Тогава си търси правата. Въпроса е когато го правиш да знаеш какви са ти правата, какви са ти задълженията и кое е възможно.Често обаче народа има прекалено големи очаквания за тая застраховка и от там тръгва проблема.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
vankatagsi написа:bezdomnia написа:vankatagsi написа:[youtube][/youtube]bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
То не е въпроса само да спориш и да кажеш не е така, а и трябва да се аргументираш. Няма да се впускам в големи разсъждения, тъй като е видно че е безсмислено. Прав си че някой път се плаща малко и е несправедливо, има и такива случаи. Тогава си търси правата. Въпроса е когато го правиш да знаеш какви са ти правата, какви са ти задълженията и кое е възможно.Често обаче народа има прекалено големи очаквания за тая застраховка и от там тръгва проблема.
Абе той народа чака, ама в повечето случаи застрахователите са си измамници

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
miroleskov написа:какво маркиране бе колеги то отпадна преди години
Така е ,но преди така му казваха,сега е оглед и заснемане на колата за да ти е валидно каското,пък и сега повечето компании си слагат отличителни знаци ..като орли(армеец),даряване на кръв(лев-инс) и т.н...
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
choio написа:miroleskov написа:какво маркиране бе колеги то отпадна преди години
Така е ,но преди така му казваха,сега е оглед и заснемане на колата за да ти е валидно каското,пък и сега повечето компании си слагат отличителни знаци ..като орли(армеец),даряване на кръв(лев-инс) и т.н...
Да има си го маркирането, но е неофициално. Гледай зад централните огледала да видиш половин България кръводарители

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
hrpopov217 написа:choio написа:miroleskov написа:какво маркиране бе колеги то отпадна преди години
Да има си го маркирането, но е неофициално. Гледай зад централните огледала да видиш половин България кръводарителиНяма го наистина онова набиване на номера по детайлите
Колега, маркирането беше онова дето ти надраскват стъклата с едни номера.Това вече го няма. Сега на огледалата слагат само стикери, което пак заобикаля закона! Ама понеже сме хубава държава по новините преди малко чух, че е ОК да заобикалят закона.

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
bmw545i написа:
Колега, маркирането беше онова дето ти надраскват стъклата с едни номера.Това вече го няма. Сега на огледалата слагат само стикери, което пак заобикаля закона! Ама понеже сме хубава държава по новините преди малко чух, че е ОК да заобикалят закона.
Аз точно за това маркиране казвам, че го няма вече. Каквото и да си говорим най-добре да си нямаш работа със застраховател, всичките са едни и същи те първи знаят вратичките в закона и не пропускат да се възползват от тях

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
Ти нещо тежко ли го раздаваш?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- bezdomnia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
timur_lenk написа:bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
Ти нещо тежко ли го раздаваш?
ако ще казваш нещо по темата действай,иначе не се заяждай,ако не ти харесва нещо от казаното си е твой проблем
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
iceblast написа:VGZ написа:В началото на лятото им бях клиент на Армеец, с мойта кола , на жена ми и 3 фирмени джипа.
Последните 6 години колите са застраховани при тях , като застрахователните премий надхвърлят 25к лева за година.Никога не сме имали проблеми до преди 7 месеца.
Реших да мина щета на колата на жена ми.На бланката написах че щетата е станала преди 2 седмици (както и беше).
Служителката която ми прие документите , погледна и с леко пренебрежително-подигравателен тон каза че в общите условия изришно пишело че щети се обявяват и завеждат до 3 дни след настъпване на застрахователното събитие.
Аз и обяснявам че е станало в провинцията и съм го завел днес , защото днес си идвам в софия , при което тя ми казва:
- Ами незнам дали ще ви я приемат щетата, то си има срокове който са за това, да се спазват.
Обяснявам и че имам еди си колко коли при тях , и че за 5 години имаме заведени 1-2 щети и то за боя на детайли (общо под 1000 лв като изплатени на сервизите пари) , и че съм оставил над 100 к лв в тяната застрахователна компания.
Отговора беше:
- Ами колегите ще преценят.
Казвам и ако не ми признаете щетата , ще махна и 5-те коли и ще отида при друг който знае как да задържи клиентите си и как да изкарва пари в тази криза.....И сега съм в Уника.
ПП.Пак стигнахме до неадекватните служители който в стремежа си да блеснат в очите на шефа като покажат колко са стриктни и изпълнителни , заслужаващи повишение след повишение, гонят клиентите на фирмите за който работят.
Което е грешка на шефовете им , който допускат на тези важни постове да бъдат назначавани олигофрени.
Аз като цяло съм доволен от Армеец, но със старата Е60ка ми направиха подобен номер като ми отказаха щети за 3 детайла, като основанието беше точно това, че не е заведена Х дни след настъпването.
Моят случай беше следният, измих колата след зимата и като и смених гумите и видях, че тук там имам драснато и го заведох като описах точно това. Те ми отказаха, защото не се знаело кога точно е станал, а реално е станало в периода на 2 месеца. От тогава, всяка щета която завежам пиша: "Стана туко що"![]()
За съжаление никой не знае как да обслужва клиенти тук в България и тази смешна клауза в общите условия е направо абсурдна, защото аз представям колата си за снимки при застраховката и очаквам на края на годината, когато я правя, те да ми оправят всички джазги по нея, без значение дали е станало преди 2 дни или преди 5 месеца, важното е че е станало през периода, в които е била застрахована при тях.
Затова трябва да се чете колеги и да знаем как да заведем щетата. Винаги се пише, че е станала максимум преди 1-2 дни. Затова се пишат клаузите, за да се прецакват хора, които не ги четат. Трябва и ние да сме в час и да им отговаряме със същото, да си знаем правата и по възможност да ги прецакваме.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
И на мен ми отказаха, мисля утре да пусна жалба, ще ги заплаша със съд и с Комисията за финансов надзор пък да видим.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Rennfahrer написа:И на мен ми отказаха, мисля утре да пусна жалба, ще ги заплаша със съд и с Комисията за финансов надзор пък да видим.
Заведи дело и ще платят и на теб и на адвоката. Отказите са на абсурдно основание, противоречащо на общите условия и договора. Ако искаш на ЛС ще ти дам тел на моя адвокат. Съдили сме доста застрахователи, заради цигании. Човекът е в сферата на защита на потребителите.

Както съм написал - само заедно можем да ги ши*аме.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
Просто виж как аргументирано да си напишеш възражението колега или да ти го напише някой юрист. Заплахите няма да ги стреснат 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
Няма какво да се стряскаме. Трябват действия. Възраженията са бесмислени! Нареждането е от ръководството. Това не са решения на ЛАКЕЯ с апаратчето!
Пускаш искова молба и тогава действаш! Всичко друго е несериозно и води до махленски спорове.
Пускаш искова молба и тогава действаш! Всичко друго е несериозно и води до махленски спорове.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
bmw545i написа:Няма какво да се стряскаме. Трябват действия. Възраженията са бесмислени! Нареждането е от ръководството. Това не са решения на ЛАКЕЯ с апаратчето!
Не съм съвсем съгласен. има си ред възражение и след това съд. И аз имах отказана щета, че пораженията ми не били от едно събитие. Написах добро възражение, преразгледаха ми щетата и я платиха. Отказите се правят по предложение от експерти по ликвидационните центрове, а възражението стигат до директорите в централата и там ги разглеждат.