Демпферна шайба ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Re: Демпферна шайба ?
От вчера вече съм с колата си.Смениха всички ролки,ремъци и шайбата-оригинални БМВ.Тотал 1550лв всичко.Сега наистина мотора сякаш стана по-спокоен на тихи обороти,във средни и високи,разлика аз лично не намирам.Като видях старата шайба на какво приличаше като я извадиха
добре,че не се е скъсала по време на движение със висока скорост, всичко щеше да е дроб.Така заключи майстора.
Айде безаварийна на всички.

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
nov77 написа:От вчера вече съм с колата си.Смениха всички ролки,ремъци и шайбата-оригинални БМВ.Тотал 1550лв всичко.Сега наистина мотора сякаш стана по-спокоен на тихи обороти,във средни и високи,разлика аз лично не намирам.Като видях старата шайба на какво приличаше като я извадихадобре,че не се е скъсала по време на движение със висока скорост, всичко щеше да е дроб.Така заключи майстора.
Онова тракане, което имаше, махна ли са?
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Тракането ми намаля значително,когато смених изпускателния колектор и смених едно гумено уплътнение на студената част на турбото. Тогава чистих и мап сензора,та не знам точно от кое се пооправи.Сега с новата шайба разлика не намирам.
и аз смених моята, пълно обслужване + спирачна течност+демпферна шайба+доливане антифриз в оторизиран - 1700 лв.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Колеги отскоро забелязвам шум отпред при незагрял мотор...ще приложа видео за да се раЗбере по-точно, мисля си дали не е от демпфера или другите ролки и ремъци.След като позагрее двигателя шумът утихва.Колата е е61 2.5ДА. 2005г.
Ето и видеото :[url][/url] http://youtu.be/nDN-kKDRstE
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
djerityyy написа:Колеги отскоро забелязвам шум отпред при незагрял мотор...ще приложа видео за да се раЗбере по-точно, мисля си дали не е от демпфера или другите ролки и ремъци.След като позагрее двигателя шумът утихва.Колата е е61 2.5ДА. 2005г.
Според мене е някоя ролка
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
А звукът от проблемна шайба друг ли е ?? Този шум е буквално от няколко дни и се появи внезапно....симптоми за незареждащ алтернатор или твърда хидравлика нямам.Да я карам ли така колата или да сменям квото трябва по с време?
- adovet
- старши ентусиаст
-

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:при мене нямаше никакъв звук или вибрации
Колега ти ме застреля...ще ме е страх да се кача в тая кола да скъса нещо..

- adovet
- старши ентусиаст
-
djerityyy написа:adovet написа:при мене нямаше никакъв звук или вибрации
Колега ти ме застреля...ще ме е страх да се кача в тая кола да скъса нещо..Ако този звук е от ролка, по -малкото зло ли е от демпфера...или вс е вързано?
Разбира се че ролката е по добре - 50-60лв+ ремък и нещо друго най много 200лв. Демпфера ти е 1000. Свали и виж ролките - като е свален ремъка огледай хубаво демпфера и ще видиш дали е затръгвал.
Мойта шайба я видях, че е в това положение като сменях термостата - въобще и не подозирах преди това за състоянието и.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4