DIY: Смяна на акумулатор
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive
Re: DIY: Смяна на акумулатор
stoneface написа:Здравейте колеги,
Някой може ли да сподели мнение относно откачване и закачван на акумулатор (не е сменян) и трябва ли да се прави някаква регистрация?
Сменях стартер и майстора е откачал акумулатора, съответно запалих колата вървеше си без никакви проблеми, докато в един момент ми светна в движение лампата за ABS, DTC, ''I'' transmission....изгасих колата, като в следващите ми няколко опита да запаля колата не успях. След около 5 мин запали и всички съобщения вече ги нямаше...настроих часовника и сега всичко изглежда ок (за сега).
Моля да мнения и насоки.
Благодаря предварително

- iavor_Andreev
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: M5 :))))
Моят си го смених сам! Никакви пререгистрации не съм правил .... просто сложих същия ампераж като преди да го сваля.... закачих помощен от пред за да не губи тотално ток... мина месец и половина и всичко е наред!
Мммм в Русия съм в Русия съм.....
- methodman2
- Потребител
-
- Кара: bmw 525d
Здравейте, колеги! Ще се намери ли някой добър човек от Пловдив да ми регистрира и кодира акумулатора, че изобщо не съм в час с тези работи, а вчера си купих нов. Ако някой има възможност да ми пише на лично.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Доколкото зная само се регистрира. Колегата Atsalov може да ти свърши работа.
Здравейте,
днес разбрах, че ми е дошло времето да сменям акумулатора на моята е60 530d 12/2003 г. в момента съм с оригиналния BMW 110Ah 850A акумулатор, бих искал да го заменя с Bosch AGM 105Ah 950A.
Знам, че трябва да се кодира новия акумулатор, защото се различава от стария, но в това което е написано в темата виждам, че такива стойности няма. Какво бихте ме посъветвали?
Ще правя тази манипулация за първи път и не искам да объркам нещата.
Благодаря ви предварително за помощта.
днес разбрах, че ми е дошло времето да сменям акумулатора на моята е60 530d 12/2003 г. в момента съм с оригиналния BMW 110Ah 850A акумулатор, бих искал да го заменя с Bosch AGM 105Ah 950A.
Знам, че трябва да се кодира новия акумулатор, защото се различава от стария, но в това което е написано в темата виждам, че такива стойности няма. Какво бихте ме посъветвали?
Ще правя тази манипулация за първи път и не искам да объркам нещата.
Благодаря ви предварително за помощта.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Като за начало бих те посъветвал да пишеш само в една тема 

- prozacc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530 XI E60
- Мечтае да кара: Lincoln Navigator
Да се похваля и аз. И моят е за смяна. Прочетох темата, говорих с тукашните сервизи на БМВ и ми казаха - регистрация е необходима единствено ако параметрите на батерията се различават от тази, която сменяш. В друг случай - не.
Сега и аз не знам какво трябва да правя... ( колко пари е един акумулатор в Бг 110Ач, тук ми обявиха цифра от 400$ + такси, което ми се вижда леко преувеличено- бил някакъв специален, с гел, не знам си какво)
Сега и аз не знам какво трябва да правя... ( колко пари е един акумулатор в Бг 110Ач, тук ми обявиха цифра от 400$ + такси, което ми се вижда леко преувеличено- бил някакъв специален, с гел, не знам си какво)
Защо турбо дизел, като може турбо бензин..?
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Тъп ми е въпроса,но как разбирате,че акумулатора е заминал. На други коли е ясно,ако не върти стартера добре,значи е за смяна. Нашите е60 са бъкани с електроника и незнам какви са симптомите на заминаващ си акумулатор. По принцип на стартер си ми върти добре и зиме и лете,но преди месец два,ми светваше постоянно ABS до момента в който смених реле регулатора,сега е ОК,вече не свети.Алтернатора сега зарежда 14.2-14.4V ,но ми забива (понякога)грешка на скоростите и си мисля да не е от слаб акумулатор
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
nov77 написа:Тъп ми е въпроса,но как разбирате,че акумулатора е заминал. На други коли е ясно,ако не върти стартера добре,значи е за смяна. Нашите е60 са бъкани с електроника и незнам какви са симптомите на заминаващ си акумулатор. По принцип на стартер си ми върти добре и зиме и лете,но преди месец два,ми светваше постоянно ABS до момента в който смених реле регулатора,сега е ОК,вече не свети.Алтернатора сега зарежда 14.2-14.4V ,но ми забива (понякога)грешка на скоростите и си мисля да не е от слаб акумулатор
Не е колега. Ако ти зазаминава акумулатора ще върти тегаво и ще излиза надпис battery dischrge
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
ОК,мерси. Незнаех,че има съобщение.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да и си светва индикаторче с акумулатор, освен надписа.
- adovet
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:Да и си светва индикаторче с акумулатор, освен надписа.
Не е акумулатор, а колата на подемник
- rafa224
- старши ентусиаст
-
adovet написа:rafa224 написа:Да и си светва индикаторче с акумулатор, освен надписа.
на мен ми светва индикатор за акумулатор и надписа... когато е слаб. Колата на подемник ми светва когато е нулирала интервалите, часовник, дата и т.н.
- adovet
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:adovet написа:rafa224 написа:Да и си светва индикаторче с акумулатор, освен надписа.
на мен ми светва индикатор за акумулатор и надписа... когато е слаб. Колата на подемник ми светва когато е нулирала интервалите, часовник, дата и т.н.
Ми при мен като изпише батери дисчарч и светва подемника

- rafa224
- старши ентусиаст
-
adovet написа:rafa224 написа:adovet написа:rafa224 написа:Да и си светва индикаторче с акумулатор, освен надписа.
Ми при мен като изпише батери дисчарч и светва подемника
А като ти светне подемника изтрива ли ти интервалите, час, дата и т.н? Може да има разлики при Е70 и Е60.