Придърпване на 535D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Придърпане на 535D
bordo_77 написа:Все още не съм сменил маслото на кутията и картер, но и това предстои скоро.
Като сменяш маслото на кутията,смени си и турбината за да ти се реши проблема на 100%

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Ilko Ivanov написа:bordo_77 написа:Все още не съм сменил маслото на кутията и картер, но и това предстои скоро.
Като сменяш маслото на кутията,смени си и турбината за да ти се реши проблема на 100%
Не мисля че турбината има нещо общо в случая, или да си сменя и диска в навигацията

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bordo_77 написа:Ilko Ivanov написа:bordo_77 написа:Все още не съм сменил маслото на кутията и картер, но и това предстои скоро.
Не мисля че турбината има нещо общо в случая, или да си сменя и диска в навигацията
Щом така мислиш ........

П.С. Имах впредвид турбината на скоростната кутия или т.н. Torque converter
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=24&fg=05 номер 2
- Salmi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530 XD 2011г.
колеги при мен се получава следното всички предавки се сменят почти неусетно но 3-та понякога ми я смяне доста рязко(предърпва)? Да се притеснявам ли?
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:bordo_77 написа:Ilko Ivanov написа:bordo_77 написа:Все още не съм сменил маслото на кутията и картер, но и това предстои скоро.
Щом така мислиш ........
П.С. Имах впредвид турбината на скоростната кутия или т.н. Torque converter
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=24&fg=05 номер 2
По прочетеното от темата и аз се съмнявам в тази турбина на скоростната кутия. Така или иначе ще търся сервиз за автоматични кутии. Някой от вас знае ли читав такъв във Варна? Има един в ЗПЗ Варна, МиД Автоцентър-Варна
www.midavto.com но не знам дали се справят добре. Ходил ли е някой?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Като гледам Добрич не е толкова далеч от Варна, а ако съм разбрал правилно Илко Иванов има сервиз там 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:Като гледам Добрич не е толкова далеч от Варна, а ако съм разбрал правилно Илко Иванов има сервиз там
Нямам представа, може с това да се занимава колегата.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
nikogbt написа:колега оправи ли се придърпването и какъв беше проблема?
Все още не съм, като има развитие ще пиша. Ако някой е имал такъв проблем и го е решил, нека да сподели как.
Salmi написа:колеги при мен се получава следното всички предавки се сменят почти неусетно но 3-та понякога ми я смяне доста рязко(предърпва)? Да се притеснявам ли?
На мен също ми се случва от време на време. При мен се появява при рязка смяна на стила на каране - от агресивно съм плавно. Явно кутията запаметява оборотите, в които сменя предавките при агресивно каране и когато започнеш да караш по-плавно, първите 2-3 включвания не може да вземе решение.

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
Преди малко бях в сервиз за авт.кутии, оказа се съединител или така наречената турбина при автомата. Ремонт 2 дни, смяна на турбината с нова, профилактика /почистване/, смяна на масло и филтър и гаранция, цена далеч под цената на нова кутия. Тази турбина си била консуматив, няма нищо вечно. Утре я вкарвам в бокса 

bordo_77 написа:Преди малко бях в сервиз за авт.кутии, оказа се съединител или така наречената турбина при автомата. Ремонт 2 дни, смяна на турбината с нова, профилактика /почистване/, смяна на масло и филтър и гаранция, цена далеч под цената на нова кутия. Тази турбина си била консуматив, няма нищо вечно. Утре я вкарвам в бокса
Кажи колко струва?
Tool - Fear Inoculum
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
2400-2500 лева.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Това не е много при положение, че сменят и маслото на кутията.
Tool - Fear Inoculum