Чиптунинг на Е60 525д 2006г

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Чиптунинг на Е60 525д 2006г

Мнение от _shadow_ » 19 Мар 2011, 17:29

колега @ndro.карам comman rail дизел. това е проверена информация която съм дал.може и да има и други варианти.аз просто споделих варианта без да се променя нещо по електрониката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 19 Мар 2011, 21:11

ще започна отзад напред:
- абсолютно прав си че трябва да се инсталира само и единствено професионално и качествено разработен софтуерен продукт за "ремап" на нашите коли :yes:
- също така колата трябва да се поддържа безкомпромисно и експолатира грамотно, най-вече след ремап
- тогава няма да има грешки, няма да има проблеми
- всичко друго за генерацията и филтри е без значение тук, тъй като ремапа за половината пари ще даде 5-10х по-добър резултат

_shadow_ написа:до колкото аз съм се ровил за моята кола най-безболезния начин за увеличаване малко на мощността и разтоварване на двигателя е една права генерация и смяна на турбото.в 2та случая не се налага пипане на електорника и след това да се чудиш какво да правиш ако ти изникне някоя грешка.относно K&N спортните филтри, не си слагаите.този тип филтри са с по големи пори и така навлизат по големи боклуци към турбото и след време лопатките на турбото се износват и няма да има тази тяга която е имала в началото колата.ако искате чип тунинг се разтърсете за хора които идват и специално за конкретната кола се изготвя новият софтуер.ако не е крачествен чипа или има и най-малък проблем в него може да ви се случат неща от спад на вървежа на до тежки увреждания на двигателя.с една права генерация може да си докарате от 5-10 коня отгоре(поне така съм информиран от хора) и по честата смяна с нормален въздушен филтър (например на 5000 км)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 19 Мар 2011, 21:37

Zagy написа:Аз пък мога да ти кажа, че знам човек, който прави и двете в комплект и не е БМВ дилър :mrgreen:
и колко кутий е чипнал твоя човек :?: мога да ти кажа че такъв човек който да ти чипне скоростната кутия на БМВ в БГ няма,но виж за VAG(VW,AUDI,skoda,seat) и аз и още двама трима могат :)
Гледам и че агитираш все на лично да ти пишат за връзка с твоя човек,може и на лично да ми кажеш кой е ако не искаш в темата

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 20 Мар 2011, 2:03

_shadow_ написа:колега @ndro.карам comman rail дизел. това е проверена информация която съм дал.може и да има и други варианти.аз просто споделих варианта без да се променя нещо по електрониката.

"проверена информация", а?
провери отговора на тези въпроси:
като се сложи друга турбина с различни показатели, какъв ефект ще има със стария софтуер, който управлява ECU-то и си "мисли", че там е старата турбина?
как ще я "изправиш" тая генерация, без да го регистрира софтуера и без да се налага да се променя?
какви грешки точно могат да възникнат след ремап на ECU?

Потребител
Аватар

Мнение от _shadow_ » 20 Мар 2011, 14:32

колеги може и да бъркам но до такива изводи съм стигнал след като съм говорил с хора които са правил итакива процедури и хора които са си направили тези подобрения по колите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 20 Мар 2011, 21:15

голямо проверяване е паднало :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 20 Мар 2011, 22:49

_shadow_ написа:колеги може и да бъркам но до такива изводи съм стигнал след като съм говорил с хора които са правил итакива процедури и хора които са си направили тези подобрения по колите

би ли споделил за тия хора дето са си сменили турбините например - с какви двигатели са? каква турбина са монтирали? какво още са сменяли, свързано със смяната на турбината и т.н.?
благодаря ти :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от _shadow_ » 21 Мар 2011, 12:25

един приятел има пасат около 2000г 1,9 тди.неговата турбина изгърмя.след търсене намери 2 що годе читави и направи от тях една.каза ми че като обем е малко по голяма, но не е ходил да пипа електрониката.на диното имаше драстична разлика в резултатите.правил е и генерацията.също така няколко колеги са имплантирали на 3ките си 4.4 двигатели.поне до сега събирано като информация никои не ми е казвал за електроника на генерацията ??? аз карам в момента волво в70 и се чудя дали да го правя или не.много ми се иска да си взема 530д, но първо трябва да си продам моята кола.за чиповете имаме 2-3 случая на изгърмяли двигатели.на а6 2.5тди, на 3 серия 2.0д и един голф 1,9 тди.да в началото вървяха колите, но след 3-4 месеца почнаха проблемите.на 3 серия като махнахме чипа и като направихме поредния ремонт всичко се оправи не даваше проблеми. лично мое мнение по добре да си вземеш заводски по мощна кола и после да не се занимаваш с такива преработки(това си е лично мнение)
иначе като се кача в м5 ми държи усмивката 2 дена след това

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 21 Мар 2011, 21:50

_shadow_ написа:един приятел има пасат около 2000г 1,9 тди.неговата турбина изгърмя.след търсене намери 2 що годе читави и направи от тях една.каза ми че като обем е малко по голяма :D -голяма голяма , колко па да е голяма , но не е ходил да пипа :shock: електрониката.на диното имаше драстична :mhihi:- Викаш драстична, ма нагоре или надолу е драстична разликата[/b] :mhihi: разлика в резултатите.правил е и генерацията.също така няколко колеги - [b]чак па нколко ...тва предполага поне 3-4ма :shock: са имплантирали на 3ките си 4.4 двигатели.поне до сега събирано като информация никои не ми е казвал - хубаво е да говориш в първо лице единствено число , тва кой кво ти казал(излъгал) си го запази за себе си ;) за електроника на генерацията :shock: :lol: :mhihi: ??? аз карам в момента волво в70 и се чудя дали да го правя или не.много ми се иска да си взема 530д, но първо трябва да си продам моята кола- Що смяташ , че ни интересуват твоите терзания :winky: .за чиповете имаме 2-3 случая на изгърмяли двигатели.- Аз па имам случай НА МОИ коли - 3 на брой - карам ги съответно : 5, 2 и 1 година , па нямам НИКАКВИ проблеми с тунинга ;)- а са де :shock: на а6 2.5тди, на 3 серия 2.0д и един голф 1,9 тди.да в началото вървяха колите, но след 3-4 месеца почнаха проблемите.на 3 серия като махнахме чипа и като направихме поредния ремонт всичко се оправи не даваше проблеми- Ма ти в сервиз ли нещо работиш , че говориш в 1-во лице :shock: - и говориш такива неимоверни ГЛУПОСТИ- нещо не разбирам :winky: . лично мое мнение по добре да си вземеш заводски по мощна кола и после да не се занимаваш с такива преработки(това си е лично мнение)- А моето мнение е да не даваш акъл на къде къде по-компетентни от теб ;)
иначе като се кача в м5 ми държи усмивката 2 дена след това-Ми купи си М5 , кво се чудиш дали да пипаш Волво-то :mhihi: [/b]
- [b]
Бате , ти кои клас си ? Не стига , че не ползваш ник'ви препинателни знаци и трудно се чете , ами и мислите ти прескачат като на дете 5 клас 2-ри срок :mhihi:
И ти препоръчвам като не си СИГУРЕН в нещо да НЕ пълниш форума с глупусти !!!
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 21 Мар 2011, 22:20

da6ip написа:Въпреки това има спекулации за подготовката на "D5" на базата на F10 :yes:

И ето какво беше постнато във форума на Алпина преди 15 минути! Изглежда че ще има D5 през 2012-та :smoke: :

"I was on the stand looking at the B5 bi-turbo touring and talking to one of the reps and I casually asked if Alpina are planning a diesel version. They said that Alpina are working on it and they were looking at a debut of Geneva 2012. I was very impressed by this openness and it will be a great addition to the range.
I thought I would share this with you.
Pjack"

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 22 Мар 2011, 0:09

da6ip написа:
da6ip написа:Въпреки това има спекулации за подготовката на "D5" на базата на F10 :yes:

И ето какво беше постнато във форума на Алпина преди 15 минути! Изглежда че ще има D5 през 2012-та :smoke: :

"I was on the stand looking at the B5 bi-turbo touring and talking to one of the reps and I casually asked if Alpina are planning a diesel version. They said that Alpina are working on it and they were looking at a debut of Geneva 2012. I was very impressed by this openness and it will be a great addition to the range.
Pjack"

:OT: сори за офтопика, но това ще бъде свръхсъществото - очаквам поне 400 к.с. и 800 нм при среден разход от около 8 л/100 при 150 км/ч средна скорост и ускорение от 0 до 100 за 5 сек :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от 530xd2006 » 24 Авг 2011, 21:41

@ndro написа:
da6ip написа:

Pjack"

:OT: сори за офтопика, но това ще бъде свръхсъществото - очаквам поне 400 к.с. и 800 нм при среден разход от около 8 л/100 при 150 км/ч средна скорост и ускорение от 0 до 100 за 5 сек :bowdown:

Поздрав!
http://www.automedia.bg/news/article_13939.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 25 Авг 2011, 9:10

:OT: :OT: :OT: То като стана думи за Д5, от БМВ обявиха и появата на М5хd - е там вече какви чипове, турбини, генерации и мунинг побългарявания ще се фантазират ... не ми се мисли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 25 Авг 2011, 9:24

g.petrow написа::OT: :OT: :OT: То като стана думи за Д5, от БМВ обявиха и появата на М5хd - е там вече какви чипове, турбини, генерации и мунинг побългарявания ще се фантазират ... не ми се мисли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:OT: според мене за тая кола ще трябва и нов вид подсилен асфалт да измислят, че иначе ще си отидат много бързо новите "магистрали" на бойко :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 25 Авг 2011, 12:23

da6ip написа:
g.petrow написа::OT: :OT: :OT: То като стана думи за Д5, от БМВ обявиха и появата на М5хd - е там вече какви чипове, турбини, генерации и мунинг побългарявания ще се фантазират ... не ми се мисли :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:OT: според мене за тая кола ще трябва и нов вид подсилен асфалт да измислят, че иначе ще си отидат много бързо новите "магистрали" на бойко :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61