Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
shefasumaz написа:da6ip написа:не знаем достатъчно добре за какво говорим, мисля че е най-добре да замълчим.
е ти може би не знаеш, но аз знам - и съм обяснил!!

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
шефе, всичко, което си обяснил за компютрите е вярно. при автомобилния софтуер проблемите, които могат да възникнат са на ниво фърмуеър и не се изключва възможността да се прецака модул при ъпдейт, особено, когато хардуеъра е относително стар. например на E60 2004-та да й слагаш най-новия ъпдейт, който е направен да "върви" на много по-нов хардуеър.
резултатът е, че вследствие на неработещ чип, не работи и целият модул. и тъй като поправянето на този чип е невъзможно или е свързано с много време (разглобяване, демонтаж, препрограмиране, монтиране), разходи и наличие на определена техника и специалисти, икономически по-изгодно (за производителя) е да се подмени целия модул (ако колата е в гаранция) и икономически НЕизгодно е за сервиза да поеме този разход (ако колата не е в гаранция). това е и причината някои сервизи да не искат да поемат такава отговорност.
shefasumaz написа:...Сменянето на firmware-a може да се сравни с ъпдейт на BIOS-а на компютрите, тук ако се прекъсне процеса (напр ако спре тока) и не е завършил на 100% резултатът е негодна за ползване дънна платка - не защото е Изгоряла, ами просто го няма този Интепфейс който да преведе машинния език за да може да се управлява хардуерното устройство.
резултатът е, че вследствие на неработещ чип, не работи и целият модул. и тъй като поправянето на този чип е невъзможно или е свързано с много време (разглобяване, демонтаж, препрограмиране, монтиране), разходи и наличие на определена техника и специалисти, икономически по-изгодно (за производителя) е да се подмени целия модул (ако колата е в гаранция) и икономически НЕизгодно е за сервиза да поеме този разход (ако колата не е в гаранция). това е и причината някои сервизи да не искат да поемат такава отговорност.
- chudomir1975
- Потребител
-
- Кара: BMW F10 525d
da6ip написа:chudomir1975 написа:така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда.
и как точно го установи товаили смяташ че всички други случаи са като твоя може би?
и каква беше връзката между ходенето ти до Виена и прецакването на модулите?
Не съм го установил просто споделям моят опит, а ходенето до Виена е просто тест на дълго извънградско пътуване и какво толко те притеснява това че аз не съм имал проблеми с преинсталацията не разбрах само. Можеби се радваш само когато има проблеми с колите на хората и ти трябва да им дадеш своя "профисионален" съвет?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
chudomir1975 написа:da6ip написа:chudomir1975 написа:така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда.
и как точно го установи товаили смяташ че всички други случаи са като твоя може би?
и каква беше връзката между ходенето ти до Виена и прецакването на модулите?
Не съм го установил просто споделям моят опит, а ходенето до Виена е просто тест на дълго извънградско пътуване и какво толко те притеснява това че аз не съм имал проблеми с преинсталацията не разбрах само. Можеби се радваш само когато има проблеми с колите на хората и ти трябва да им дадеш своя "профисионален" съвет?
притеснява ме че изказването ти за "мит и легенда" се базира само и единствено на твоя единичен, частен случай. но ти не казваш "в моя случай всичко мина добре", а говориш за програмирането като цяло. т.е. заблуждаваш хората които четат за да добият някаква представа за това, че риска бил "мит и легенда"..
иначе Виена е страхотен град, аз също обичам да ходя там.

с други думи, ако споделяме опита си по ясен и конкретен начин без цялостни (полуобосновани) твърдения, ще сме си най-полезни едни на други

da6ip написа:притеснява ме че изказването ти за "мит и легенда" се базира само и единствено на твоя единичен, частен случай. но ти не казваш "в моя случай всичко мина добре", а говориш за програмирането като цяло. т.е. заблуждаваш хората които четат за да добият някаква представа за това, че риска бил "мит и легенда"..
+1

риск има и трябва да се отчитат фактите. това, че се случва по-рядко, не значи, че не може да ви се случи.
+1 
риск има и трябва да се отчитат фактите. това, че се случва по-рядко, не значи, че не може да ви се случи.[/quote]
+1
А дали модулът "изгаря" в преносен смисъл или букавално - в крайна сметка ние изгаряме и буквално и не буквално с парите за ремонта! Така че отваряйте си очите и внимавайте къде правите тези манипулации! Весела Коледа на всички!!!

риск има и трябва да се отчитат фактите. това, че се случва по-рядко, не значи, че не може да ви се случи.[/quote]
+1
А дали модулът "изгаря" в преносен смисъл или букавално - в крайна сметка ние изгаряме и буквално и не буквално с парите за ремонта! Така че отваряйте си очите и внимавайте къде правите тези манипулации! Весела Коледа на всички!!!

- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Някой ъпдейтвал ли е във Варна и въобще на какви цени излиза този ъпдейт? Аз имам 530D 2004г. и на мен ми се иск адо го обновя!?
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
На мен ми излезна към 65 лева в Бова кар.
- d.georgiev
- Потребител
-
- Кара: E60
В Бова Кар преди 5 дни питах - 189лв.
- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Мерси и аз като имам път към Бургас май там ще си го направя, ами след ъпдейта музикалните MP3 дискове в нормалното CD ли се слагат или се разчитат в слота на DVD-то !?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
в нормалния слот се слагат.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
При мен е следното положение: в чейнджъра само аудио цд, а мп3 в нормалния слот както и 1 двд пак с мп3 на мястото на картата за нави
)) така че можеш след ъпдейта да си ръгаш каквото си поискаш където си поискаш :d

asasin18 написа:...така че можеш след ъпдейта да си ръгаш каквото си поискаш където си поискаш :d
якоо

Един бърз въпрос - Софтуера за навигацията и този за пускане на mp3 едно и също нещо ли е? Тоест ако си упдейстна софтуера на навигацията ще мога ли да пускам mp3?
Tool - Fear Inoculum
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Колеги, дайте ми жокер къде мога да отида, за да ми сменят софта в смисъл да ми пуснат м-ков хеад ъп, и там разни допълнителни глезотийки