Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от da6ip » 22 Дек 2010, 22:17

shefasumaz написа:
da6ip написа:не знаем достатъчно добре за какво говорим, мисля че е най-добре да замълчим. :bchug:

е ти може би не знаеш, но аз знам - и съм обяснил!! :mhihi:

:bchug: :yes: :mhihi:
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 23 Дек 2010, 1:53

шефе, всичко, което си обяснил за компютрите е вярно. при автомобилния софтуер проблемите, които могат да възникнат са на ниво фърмуеър и не се изключва възможността да се прецака модул при ъпдейт, особено, когато хардуеъра е относително стар. например на E60 2004-та да й слагаш най-новия ъпдейт, който е направен да "върви" на много по-нов хардуеър.

shefasumaz написа:...Сменянето на firmware-a може да се сравни с ъпдейт на BIOS-а на компютрите, тук ако се прекъсне процеса (напр ако спре тока) и не е завършил на 100% резултатът е негодна за ползване дънна платка - не защото е Изгоряла, ами просто го няма този Интепфейс който да преведе машинния език за да може да се управлява хардуерното устройство.

резултатът е, че вследствие на неработещ чип, не работи и целият модул. и тъй като поправянето на този чип е невъзможно или е свързано с много време (разглобяване, демонтаж, препрограмиране, монтиране), разходи и наличие на определена техника и специалисти, икономически по-изгодно (за производителя) е да се подмени целия модул (ако колата е в гаранция) и икономически НЕизгодно е за сервиза да поеме този разход (ако колата не е в гаранция). това е и причината някои сервизи да не искат да поемат такава отговорност.

Потребител
Аватар
Кара: BMW F10 525d

Мнение от chudomir1975 » 23 Дек 2010, 10:36

da6ip написа:
chudomir1975 написа:така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда.

и как точно го установи това :?: или смяташ че всички други случаи са като твоя може би?

и каква беше връзката между ходенето ти до Виена и прецакването на модулите?

Не съм го установил просто споделям моят опит, а ходенето до Виена е просто тест на дълго извънградско пътуване и какво толко те притеснява това че аз не съм имал проблеми с преинсталацията не разбрах само. Можеби се радваш само когато има проблеми с колите на хората и ти трябва да им дадеш своя "профисионален" съвет?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 23 Дек 2010, 20:26

chudomir1975 написа:
da6ip написа:
chudomir1975 написа:така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда.

и как точно го установи това :?: или смяташ че всички други случаи са като твоя може би?
и каква беше връзката между ходенето ти до Виена и прецакването на модулите?

Не съм го установил просто споделям моят опит, а ходенето до Виена е просто тест на дълго извънградско пътуване и какво толко те притеснява това че аз не съм имал проблеми с преинсталацията не разбрах само. Можеби се радваш само когато има проблеми с колите на хората и ти трябва да им дадеш своя "профисионален" съвет?

притеснява ме че изказването ти за "мит и легенда" се базира само и единствено на твоя единичен, частен случай. но ти не казваш "в моя случай всичко мина добре", а говориш за програмирането като цяло. т.е. заблуждаваш хората които четат за да добият някаква представа за това, че риска бил "мит и легенда"..
иначе Виена е страхотен град, аз също обичам да ходя там. :D
с други думи, ако споделяме опита си по ясен и конкретен начин без цялостни (полуобосновани) твърдения, ще сме си най-полезни едни на други :yes: Весела Коледа :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 24 Дек 2010, 17:10

da6ip написа:притеснява ме че изказването ти за "мит и легенда" се базира само и единствено на твоя единичен, частен случай. но ти не казваш "в моя случай всичко мина добре", а говориш за програмирането като цяло. т.е. заблуждаваш хората които четат за да добият някаква представа за това, че риска бил "мит и легенда"..

+1 :yes:
риск има и трябва да се отчитат фактите. това, че се случва по-рядко, не значи, че не може да ви се случи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 24 Дек 2010, 17:36

+1 :yes:
риск има и трябва да се отчитат фактите. това, че се случва по-рядко, не значи, че не може да ви се случи.[/quote]

+1
А дали модулът "изгаря" в преносен смисъл или букавално - в крайна сметка ние изгаряме и буквално и не буквално с парите за ремонта! Така че отваряйте си очите и внимавайте къде правите тези манипулации! Весела Коледа на всички!!! :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от stefanov_d » 25 Апр 2011, 20:30

Някой ъпдейтвал ли е във Варна и въобще на какви цени излиза този ъпдейт? Аз имам 530D 2004г. и на мен ми се иск адо го обновя!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 25 Апр 2011, 21:03

На мен ми излезна към 65 лева в Бова кар.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от d.georgiev » 25 Апр 2011, 21:34

В Бова Кар преди 5 дни питах - 189лв.

Потребител
Аватар
Кара: E60 530D

Мнение от stefanov_d » 25 Апр 2011, 22:09

Мерси и аз като имам път към Бургас май там ще си го направя, ами след ъпдейта музикалните MP3 дискове в нормалното CD ли се слагат или се разчитат в слота на DVD-то !?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 26 Апр 2011, 8:56

в нормалния слот се слагат.

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 27 Апр 2011, 8:41

При мен е следното положение: в чейнджъра само аудио цд, а мп3 в нормалния слот както и 1 двд пак с мп3 на мястото на картата за нави :))) така че можеш след ъпдейта да си ръгаш каквото си поискаш където си поискаш :d

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 27 Апр 2011, 9:53

asasin18 написа:...така че можеш след ъпдейта да си ръгаш каквото си поискаш където си поискаш :d

якоо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 27 Апр 2011, 10:14

Един бърз въпрос - Софтуера за навигацията и този за пускане на mp3 едно и също нещо ли е? Тоест ако си упдейстна софтуера на навигацията ще мога ли да пускам mp3?
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 04 Май 2011, 23:51

Колеги, дайте ми жокер къде мога да отида, за да ми сменят софта в смисъл да ми пуснат м-ков хеад ъп, и там разни допълнителни глезотийки :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61