Разход бензин
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Разход бензин
към тримата колеги от Варна:
пичове, някой от вас някога изобщо мерил ли е реалния разход на тая кола??? на бензиностанцията, пълен-пълен??? само това искам да знам
не се заяждаме, просто колегите споделят реално измерени разходи в такива теми, а вие тука една страница се позовавате само на бордовия компютър - безмислено е.
пичове, някой от вас някога изобщо мерил ли е реалния разход на тая кола??? на бензиностанцията, пълен-пълен??? само това искам да знам
не се заяждаме, просто колегите споделят реално измерени разходи в такива теми, а вие тука една страница се позовавате само на бордовия компютър - безмислено е.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
525 дизел - по борд компютър градско = 18.5
Не съм засичал по резервоар, но пак е там някъде.
Не карам над ограничението, но при ускорение не пестя.
На дълго ми дава 7.6.
Не съм засичал по резервоар, но пак е там някъде.
Не карам над ограничението, но при ускорение не пестя.
На дълго ми дава 7.6.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Gh0s7 написа:... съм ставал свидетел колко километри минаваме и колко нафта влиза в резервоара... ...
Според теб, дали на чисто нова кола, няма да и е калиброван борда? И мислиш ли, че колегата Pr0gI няма да усети, ако с 10литра мине 70км, вместо 120-30км, колкото минава всъщност?
п.п. Не ми се спори повече, казвам ви как е в действителност, пък вие, ако искате продължавайте да викате "на черното - бяло" и да си карате дизеловите е60-та с 20/100 разход, без да се зачудите, дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
Аз също съм карал Е60, не като личен автомобил, но все пак имах възможността да покарам достатъчно километри, беше 525д 177 коня и разхода на борда(който занулих, преди да се кача да карам) по-голям от 9/100 не видях... Или сигурно и на него му е давало 5-10л разлика с реалността?
Gh0s7 написа:...казвам ви как е в действителност, пък вие, ако искате продължавайте да викате "на черното - бяло" и да си карате дизеловите е60-та с 20/100 разход, без да се зачудите, дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
Аз също съм карал Е60, не като личен автомобил, но все пак имах възможността да покарам достатъчно километри, беше 525д 177 коня и разхода на борда(който занулих, преди да се кача да карам) по-голям от 9/100 не видях... Или сигурно и на него му е давало 5-10л разлика с реалността?
пичове, вие сте живата реклама на най-новото икономично поколение BMW. дори в официалните каталози няма толкова нисък разход! евалата!
Gh0s7 написа:...дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
те E60-тата имат абсолютно различни двигатели от останалите BMW-та и са с по 1000 кг по-тежки и затова харчат толкова много

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Gh0s7 написа:Според теб, дали на чисто нова кола, няма да и е калиброван борда? И мислиш ли, че колегата Pr0gI няма да усети, ако с 10литра мине 70км, вместо 120-30км, колкото минава всъщност?
братле, ти имаш ли си и най-бегла представа какви отклонения дават понякога бордовите компютри на еднакви нови БМВ-та от последните 5-6 години? явно не!!
и ако ще го "усещаме" тоя разход, така е супер

Gh0s7 написа:п.п. Не ми се спори повече
наистина е безпредметен всякакъв разговор - идете го измерете тоя разход и споделете пак след това

- Jor0_E30
- Потребител
-
- Кара: На МаГиЯ
- Мечтае да кара: ..
@ndro написа:Gh0s7 написа:...казвам ви как е в действителност, пък вие, ако искате продължавайте да викате "на черното - бяло" и да си карате дизеловите е60-та с 20/100 разход, без да се зачудите, дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
пичове, вие сте живата реклама на най-новото икономично поколение BMW. дори в официалните каталози няма толкова нисък разход! евалата!Gh0s7 написа:...дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
те E60-тата имат абсолютно различни двигатели от останалите BMW-та и са с по 1000 кг по-тежки и затова харчат толкова много
Пич ето ти понеже спориш и за каталожните данни... http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/7se ... iesel.html

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Добре, извинявам се че живея в невидение и измама!!! И всъщност, като ми показва на борда 13/100, ми гори в реалността 42.6/100.. Добре поне, че съм късметлия и явно всички колонки по всички бензиностанции в страната са развалени, та ми отчитат само 13л за 100км.. Иначе какво щях да правя с този разход, ако не бяха развалени, не знам, не знам. Кой знае колко съм набутал собствениците на бензиностанциите...
Горките хора и тук явно са се объркали -> http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... 4&option=4
Е60 -> http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... 0&option=4
Или сигурно това е рекламен трик, за да им се купуват гадните и много неикономични BMW-та?
Странно защо моите коли винаги си дават разход по данни от този сайт?!
P.S.

Не мисля че е за хвалба, че дизелите ви горели много... Все пак затова са дизели, за да излизат по икономично от към гориво. То ако разхода ще е 15-20л/100км и ще оставяте по 30-40лв за 100км градско, къде е смисъла от печката?
Изобщо не съм имал предвид, че Е60-то е гадна или неикономична кола, особено ако е с дизелов мотор, даже напротив, много харесвам Е60. Твърдя, че не гори толкова много колкото са упоменали колегите, ако всичко е наред по термостати, мотор и бол други неща...
Горките хора и тук явно са се объркали -> http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... 4&option=4
Fuel Consumption* : 5.5L / -L / 9L / 6.8L (34 mpg) - * (90km/h / 120km/h / City / Combined)
Е60 -> http://www.ultimatespecs.com/index.php? ... 0&option=4
Или сигурно това е рекламен трик, за да им се купуват гадните и много неикономични BMW-та?
Странно защо моите коли винаги си дават разход по данни от този сайт?!

P.S.

Не мисля че е за хвалба, че дизелите ви горели много... Все пак затова са дизели, за да излизат по икономично от към гориво. То ако разхода ще е 15-20л/100км и ще оставяте по 30-40лв за 100км градско, къде е смисъла от печката?
@ndro написа:...Gh0s7 написа:...дали проблема не е в стила ви на каране или в самите е60-та...
Изобщо не съм имал предвид, че Е60-то е гадна или неикономична кола, особено ако е с дизелов мотор, даже напротив, много харесвам Е60. Твърдя, че не гори толкова много колкото са упоменали колегите, ако всичко е наред по термостати, мотор и бол други неща...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Жоро и Ghost, за пръв път виждам хора които се занимават с коли (т.е. не вуйна ми), които да сочат каталожни данни за разход на БМВ, и да си вярват. Това е някакъв природен феномен. Според мен темата трябва да се сложи в раздел "куриозно" или нещо такова.
А иначе по темата мисля че всичко беше казано.
А иначе по темата мисля че всичко беше казано.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Добре, дай да направим следния бас... Когато имаш път към Варна, пиши ми едно ЛС и ще направим опити с на Иван(Pr0gI) колата и с мойто 330.
Ще сложим 10л. нафта/бензин точно когато е светнала лампата, ще занулим разхода и дневния километраж и ще се разхождаме докато пак светне лампата. После ще видим каталожни данни, ще видим изминатите километри и показанието на борда. Ако има разлика, цял ден ще си на наши разноски тука из Варна, има къде да те разведем, не мисли че няма да ти е забавно
Но ако няма разлика по борд, по колонка и по каталог, хубаво си помисли ти какво ще ни почерпиш?

Моето мнение не е базирано на каталожни данни, а на многократни измервания в реалността, които просто съвпадат с каталожните данни.. Според теб, дали има смисъл от каталожни данни, ако ще имат 50-60% разлика с реалността? Пределно ясно е, че би могло да има някакви разлики в следствие на различен стил каране, но при показания по каталог 5.5/100 при скорост 90, няма как да е 10/100 също при 90км/ч, какъвто и да е стила на каране...
Виж колко факти съм ти изтъкнал в мненията ми досега и пак си помисли кое е "куриозно", дали това че аз си смятам разхода по колонка и ми излиза каквото е по борд и по каталог, или това че ти се опитваш да ме убедиш, че "черното е бяло" и че не трябва да вярвам на очите си едва ли не... И че хората от BMW си измислят, а пък бордовия компютър на кола за почти 200 000лв. няма да показва вярно.. Стига глупости.
Ще сложим 10л. нафта/бензин точно когато е светнала лампата, ще занулим разхода и дневния километраж и ще се разхождаме докато пак светне лампата. После ще видим каталожни данни, ще видим изминатите километри и показанието на борда. Ако има разлика, цял ден ще си на наши разноски тука из Варна, има къде да те разведем, не мисли че няма да ти е забавно

Моето мнение не е базирано на каталожни данни, а на многократни измервания в реалността, които просто съвпадат с каталожните данни.. Според теб, дали има смисъл от каталожни данни, ако ще имат 50-60% разлика с реалността? Пределно ясно е, че би могло да има някакви разлики в следствие на различен стил каране, но при показания по каталог 5.5/100 при скорост 90, няма как да е 10/100 също при 90км/ч, какъвто и да е стила на каране...
Виж колко факти съм ти изтъкнал в мненията ми досега и пак си помисли кое е "куриозно", дали това че аз си смятам разхода по колонка и ми излиза каквото е по борд и по каталог, или това че ти се опитваш да ме убедиш, че "черното е бяло" и че не трябва да вярвам на очите си едва ли не... И че хората от BMW си измислят, а пък бордовия компютър на кола за почти 200 000лв. няма да показва вярно.. Стига глупости.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Gh0s7 написа:Добре, дай да направим следния бас... Когато имаш път към Варна, пиши ми едно ЛС и ще направим опити с на Иван(Pr0gI) колата и с мойто 330.
Ще сложим 10л. нафта/бензин точно когато е светнала лампата, ще занулим разхода и дневния километраж и ще се разхождаме докато пак светне лампата. После ще видим каталожни данни, ще видим изминатите километри и показанието на борда. Ако има разлика, цял ден ще си на наши разноски тука из Варна, има къде да те разведем, не мисли че няма да ти е забавноНо ако няма разлика по борд, по колонка и по каталог, хубаво си помисли ти какво ще ни почерпиш?
![]()
ок, явно така се мери разход във Варна

за каталожните данни само ще ти кажа че си има европейска стандартизирана методология за измерването - слага се колата в едно хале на един стенд и върти ролките 100 км с 90 км/ч. ти ми кажи колко общо има това с реалността. тези каталожни данни дават разход при зададените законови условия, а не реалния разход при каране.
преди месец-два имаше изследване в Ауто Билд (немския сайт), където бяха сравнявали реалния разход с каталожните данни. и познай какво? сигурно половината коли дадоха отклонение 40%-60% нагоре. погледни го ако ти се занимава.
и последно че вече ми става смешно.... сайта който пуснах по-горв (www.spritmonitor.de) съдържа реални данни от хиляди потребители в германия които си зареждат и карат колите там. погледни разхода на Ф01 730д (линка го пуснах горе) и на Е60 530д, и ми кажи сам каква е разликата с каталога. освен ако не искаш да кажеш че всички тези хиляди немци са или глупави и бъркат нещо, или лъжат

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Добре, не ми се спори с радио. Явно тук във Варна сме богоизбрани или явно е от морския въздух и големите цици на мацките по плажа.. пък зимата, като няма мацки по плажа, оставям на въображението ви, защо ни е нисък разхода...
Плащайте си като хъми на бензиностанциите и си мислете, че е нормално.
п.п. Само за протокола имам и приятел с Е38 750 дълга база и в трафика гори не повече от 20, по ваши изчисления сигурно трябва да е не по-малко от 60/100?
Плащайте си като хъми на бензиностанциите и си мислете, че е нормално.
п.п. Само за протокола имам и приятел с Е38 750 дълга база и в трафика гори не повече от 20, по ваши изчисления сигурно трябва да е не по-малко от 60/100?
Gh0s7 написа:...големите цици на мацките по плажа...
в тази тема купона не спира...

Gh0s7 написа:...Плащайте си като хъми на бензиностанциите и си мислете, че е нормално...
сега ако ми кажеш, че и твойта 330-ка гори 9 на сто градско и тръгвам към варна... там явно се случва нещо свръхестествено

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
@ndro написа:Gh0s7 написа:...големите цици на мацките по плажа...
в тази тема купона не спира...![]()

@ndro написа:Gh0s7 написа:...Плащайте си като хъми на бензиностанциите и си мислете, че е нормално...
сега ако ми кажеш, че и твойта 330-ка гори 9 на сто градско и тръгвам към варна... там явно се случва нещо свръхестествено![]()
Като запаля на студен двигател, сега като е около 0-лата температурата на въздуха, първите 1-2км ги карам на 30-тина на 100, на 3-4ти км вече започва да загрява и разхода е около 18-20, към 10тия км колата вече си е загряла на 100-тина градуса и на съм около 14.5-15, ако продължа да въртя из града и мина около 20-25км съм на 12-13/100 по борд, по колонка, по каталог, по намаляване на кинтите в портфейла и по каквото още се сетиш

- da6ip
- старши ентусиаст
-
Gh0s7 написа:продължа да въртя из града и мина около 20-25км съм на 12-13/100 по борд, по колонка, по каталог, по намаляване на кинтите в портфейла и по каквото още се сетиш
това с 12-13 л. за дълги отсечки градско се припокрива напълно с немските данни:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
и с каталожния разход за градско: 12.8L
остава единствено голямата разлика между "градското" във Варна и София (тук има светофари с опашки на всеки 300-500 метра където аз се движа), както и колко често правиш такива дълги отсечки. в смисъл че ако паднеш на 10-15 км на пътуване и разхода ти се изстрелва моментално на 50% над каталога.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:Gh0s7 написа:продължа да въртя из града и мина около 20-25км съм на 12-13/100 по борд, по колонка, по каталог, по намаляване на кинтите в портфейла и по каквото още се сетиш
това с 12-13 л. за дълги отсечки градско се припокрива напълно с немските данни:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
и с каталожния разход за градско: 12.8L
остава единствено голямата разлика между "градското" във Варна и София (тук има светофари с опашки на всеки 300-500 метра където аз се движа), както и колко често правиш такива дълги отсечки. в смисъл че ако паднеш на 10-15 км на пътуване и разхода ти се изстрелва моментално на 50% над каталога.
Е, какво излиза? Че явно не е невъзможно борда, каталога и реалността да съвпадат? Разбира се, че и аз ако седя на едно място 1ч. на запален двигател и моя разхода ще е друг, но става въпрос за движение(не седене) в градски условия, не си мисли че тук също няма колосални задръствания към 17-18-19:00ч., както и сутринта и тъй като не карам нещо летящо, също попадам в тях.
da6ip написа:...
за каталожните данни само ще ти кажа че си има европейска стандартизирана методология за измерването - слага се колата в едно хале на един стенд и върти ролките 100 км с 90 км/ч. ти ми кажи колко общо има това с реалността. тези каталожни данни дават разход при зададените законови условия, а не реалния разход при каране.
И щом мерят извънградския разход така, как мерят градския?! И сега, като по-горе стигнахме до извода, че градския разход съвпада с каталожните данни, кое те кара да мислиш, че извънградския.. примерно моя или на Иван със 7-мицата, ще даде голяма разлика с това което са написали хората, като извънградското си е извънградско, дали в Германия, дали в България, дали около София или около Варна..?
da6ip написа:преди месец-два имаше изследване в Ауто Билд (немския сайт), където бяха сравнявали реалния разход с каталожните данни. и познай какво? сигурно половината коли дадоха отклонение 40%-60% нагоре. погледни го ако ти се занимава.
...
Auto Bild е списание и го следя от край време, още от когато го нямаше на български едва ли не, действително правят много и интересни тестове за всякакви неща, както и за разхода.. и разлики от 40-60% никога не съм виждал...
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5