Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от icog » 16 Дек 2009, 11:32

Колата върви по-бързо, гори по-малко, сменя скорости като Фитипалди! (точно това бяха очакванията ми) :mhihi:

Иначе казано намирам 2 разлики:
1. Нов фасон на менюто - преди беше кафеникаво с едни ромбчета, сега е сивичко.
2. Сменен шрифт на цифрите на хедъп дисплея - сега са по-загладени, нещо като Arial Black

И естествено постигната е основната цел - мога да си говоря с каката на Английски, до сега ме караше да лая. Малко не ми разбира английския, ама аз съм го упражнявал основно с араби, сигурно е нормално.

А и както сме дискутирали и преди, от ъпдейтите лошо няма. Цената им също е Ок, зора е само че си един ден без кола.

п.с. приемчика също така спомена, че сега се поддържат повече телефони през блуту.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 16 Дек 2009, 13:20

icog написа:Не се лъжеш, пуснаха я точно една седмица след като ми взеха 108 лв за същата процедура:).

Колеги не беше ли около 300лв. ъпдейта на софтуера,как на колегата са му взели 108лв.преди промоцията?
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 16 Дек 2009, 13:31

Толкова си беше съвсем официалната цена, закачат колата и немците правят останалото. Аз исках само английски за каката, ама трябвало фул ъпгрейд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 16 Дек 2009, 15:51

Според системата на БМВ, цена за програмиране на софтуер е от порядъка на 300 лв. От там нататък, какво предлага съответният дилър е просто една добра цена за всички БМВ ентусиасти. Колегите от Дару Кар предлагат една много добра услуга.

P.S. Поемат ли си гаранцията ако нещо "изгори", да бъде подменето, по време на препрограмирането?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 16 Дек 2009, 17:15

Ами да ти кажа, не ги питах за подобно нещо.

Ама ми дадоха една заявка, в която е описано състоянието на колата. И там си пишеше, че всичко и е ток и жици. А влизайки в сервиз очаквам да поправят, не да чупят. Няма как да ми кажат "Еди-кво си изгоря, ще го платиш ли? Ми да де, щото се окензахме, ама това нали е твоята кола, кво ни пука?". :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

От друга страна що ли пък да не се пробват? Всякакви чудеса стават в някои сервизи. Може пък да ми върнат Х5 вместо 530 и да кажат "ми на, прероди се, предколедно е!". :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 16 Дек 2009, 19:59

колега ицог, ако прочетеш по-нагоре в темата на всички други които сме си правили препрограмирането точно това ни казаха - че клиента носи риска от изгаряне на компонент.

иначе още две пояснения:
1) На мен ми излезе 55 лв. репрограмирането в Дару на промоцията през октомври
2) упражнението трая 2.5 часа - от 8:30 до към 11 макс и бях готов
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 16 Дек 2009, 21:34

Хъх, не са ми казвали подобно нещо, никога нямаше да се съглася. Аз исках само да ми проговори колата на английски, те казаха че за целта се сменя целия софтуер. Да изгори нещо при смяна на софтуер ми звучи тъпо, макар че теоритично е възможно. Аз от 10 години боравя полупрофесионално с компютри и при смяна на ОС или Биос не съм виждал изгоряло дъно или каквото и да е близко до "изгаряне" събитие. Най-много да се осере нещо софтуерно, но няма болка, която да не се лекува в наааааай-краен случай с програматор.

Но, като гледам колегата Бовакар дава гаранция при такава процедура, щом другите не дават изборът е ясен - ходи пий 2-3 питиета на чист морски въздух:). SKISA май скоро сменяше удавен компютър, хиляда и няколко стотин лева по мой спомен, направо си заслужава удоволствието да идеш до Бургас. :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Дек 2009, 21:51

icog написа:Аз от 10 години боравя полупрофесионално с компютри и при смяна на ОС или Биос не съм виждал изгоряло дъно или каквото и да е близко до "изгаряне" събитие. Най-много да се осере нещо софтуерно, но няма болка, която да не се лекува в наааааай-краен случай с програматор.

Я пробвай да ъпдейтваш BIOS на платка ver.1.0 с BIOS, който е направен за платка ver.2.0... случая е точно такъв... понякога новият BIOS има модификации спрямо обновеният хардуер.... което не се понася със стария хардуер ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от icog » 17 Дек 2009, 0:03

E! Ти говориш за преднамерен опит да прецакаш системата! Със сигурност в момента в който закачат оня големия светещ кабел изчитат всичко в колата, да не говорим, че много добре знаят ТОЧНО какъв е хардуера вътре. И пак да не споменавам, че това го правят директно от Мюнхен, поне така беше в Дару.

Някой озобщо има ли конкретни данни за нещо изгоряло при препрограмиране в официален сервиз? И да не се връщаме в зората на ПЦ-тата разбира се.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 17 Дек 2009, 0:10

Моят пример хич не е от зората на PC-тата... ма айде :)

Иначе аз съм сигурен, че дори от BMW AG не са на 100% сигурни дали и кога може да стане някаква несъвместимост при ъпдейт... иначе си мисля, че колкото е по-голямо времевото "разстояние" между хардуера и софтуера, толкова е по-голям шанса за проблем... т.е. са мойта кола както е 2005 година да я ъпдейтна с последният софтуер за VFL, който сигурно е от 2008 година... това е една от причините, поради която до скоро ме беше шубе да я ъпдейтна (а не е като да няма интересни промени, които да си заслужават). Ама разликата в отношението при ъпдейта при БоваКар ме накара да се замисля отново.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 17 Дек 2009, 0:43

Колеги и в Дару поемат гаранция,днес сутринта говорих с тях и ми потвърдиха,така че дерзайте :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 17 Дек 2009, 0:53

Днес БоваКар ми обясни, че софтуерът сам преценя кой модул има нужда и е съвместим с ъпдейта.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 17 Дек 2009, 12:03

galant написа:Колеги и в Дару поемат гаранция,днес сутринта говорих с тях и ми потвърдиха,така че дерзайте :yes:

Брей.... тва искам да го видя черно на бяло, подписано...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 18 Дек 2009, 22:40

icog написа:E! Ти говориш за преднамерен опит да прецакаш системата! Със сигурност в момента в който закачат оня големия светещ кабел изчитат всичко в колата, да не говорим, че много добре знаят ТОЧНО какъв е хардуера вътре. И пак да не споменавам, че това го правят директно от Мюнхен, поне така беше в Дару.

Някой озобщо има ли конкретни данни за нещо изгоряло при препрограмиране в официален сервиз? И да не се връщаме в зората на ПЦ-тата разбира се.

да - затова се отказах от едно програмиране във виена, щото приемчика ми обясни как същия ден на две коли им се прецакало програмирането (поради спиране и тръгване на директната връзка с мюнхен) и трябвало да сменят компоненти. те поемаха риска, но нямах време да ги чакам ако се прецака нещо да го оправят.

отделно съм срещал доста хора да са патили по западните форуми, но там почти винаги сервиза поема разходите.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bovacar » 19 Дек 2009, 8:02

Ние сме длъжни да си поемем гаранцията, ако някой оторизиран сервиз откаже да си я поеме, то това за мен е престъпление!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61