Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Re: Хидротрансформатор (торк)
Трябва да се свали кардана,корите скорости те и си ти колега 

- burgas07
- Потребител
-
- Кара: Е90
Здравейте,
имам същия проблем и аз. Симптомите са същите, които описват много от колегите по-горе.
Въпроса ми е следния: става дума за е90, от Бургас и се чудя къде да го закарам. Много от мненията са малко по-стари. Все пак се обадих на Джемини и на МИД ауто (Варна), но там все ми обявяват цени със смяната на маслото и филтъра около 1 500 лв, а на мен това не ми се налага. Все пак -това реални цени ли са? Единствено искам демонтаж/монтаж и рециклаж на торка. Някой с предложения за Бургас....
Колегата Taruno беше писал за Латвия - също е доста добър вариант, но не все още не са ми отговорили откакто съм им писал.....
Дайте ми някакъв съвет, моля
имам същия проблем и аз. Симптомите са същите, които описват много от колегите по-горе.
Въпроса ми е следния: става дума за е90, от Бургас и се чудя къде да го закарам. Много от мненията са малко по-стари. Все пак се обадих на Джемини и на МИД ауто (Варна), но там все ми обявяват цени със смяната на маслото и филтъра около 1 500 лв, а на мен това не ми се налага. Все пак -това реални цени ли са? Единствено искам демонтаж/монтаж и рециклаж на торка. Някой с предложения за Бургас....
Колегата Taruno беше писал за Латвия - също е доста добър вариант, но не все още не са ми отговорили откакто съм им писал.....
Дайте ми някакъв съвет, моля
- Skill
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
Колега според мен се довери на Мид-ауто ще ти излезе по-скъпичко, но си заслужава.Не правя реклама на никой, минах по този път и съм доволен от тях.
Skill написа:Колега според мен се довери на Мид-ауто ще ти излезе по-скъпичко, но си заслужава.Не правя реклама на никой, минах по този път и съм доволен от тях.
И аз се обърнах към същата фирма преди 2 дни , много са коректни и бързи . пратих скоростите и хидро. да се рециклират за 2 дни са готови както обещаха и фактура по ддс ми издадоха.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Dinio написа:Skill написа:Колега според мен се довери на Мид-ауто ще ти излезе по-скъпичко, но си заслужава.Не правя реклама на никой, минах по този път и съм доволен от тях.
И аз се обърнах към същата фирма преди 2 дни , много са коректни и бързи . пратих скоростите и хидро. да се рециклират за 2 дни са готови както обещаха и фактура по ддс ми издадоха.
Моят хифдротрансформатор също беше рециклиран от тях. Нямам забележки. Препоръчвам!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Brat mu написа:Dinio написа:Skill написа:Колега според мен се довери на Мид-ауто ще ти излезе по-скъпичко, но си заслужава.Не правя реклама на никой, минах по този път и съм доволен от тях.
Моят хифдротрансформатор също беше рециклиран от тях. Нямам забележки. Препоръчвам!
Аз ползвах техните услуги за рециклиране на клапанно тяло - Хидра тест. За сега съм доволен :-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- kirodinchev
- Потребител
-
- Кара: е65 735
Колеги от вчера съм с рециклиран торк в Джемини4 .680лв ми взеха с 1 година гаранция,за 1 ден бяха готови. автомобилът ми е е65 735и 2002
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Добре колеги,
аз явно трябва бързо да се задействам и да свалям Торка. След изкачването на една планина ( доста стръмни и остри завои) с 5 човека в колата - сите "балерини" , явно видях сметката на моя торк. сега почнаха да играят оборотите около 1500 обороа (без значение на коя скорост е) а при ускорение , сякаш забиват оборотите на 2100 за някакво време ( през което колата ускорява) и след това почват от 2500 и си се пълнят адекватно.
В скоростите няма записана грешка
Скоростите бяха обслужени с масло и филтър преди няколко месеца - и до миналата седмица бяха прекрасни !
забелязах още че в колата се получава резонанс от скоростите, като от Д, ако премина на ДС затихват.
Та, вероятно ще свалям тези дни някъде скоростите (надявам се следващата седмица в Пловдив или в София) и след това вероятно ще изпратя торка към Рекро. Ако има други желаещи като цяло - казвайте, ще можем да договорим евентуално и отстъпка от цената, а в същото време , транспротните разходи ще са ни пренебрежимо малки ( бях писал и преди - работя в спедиция и ще мога да имзисля нещо максимално "тънко")
Писал съм вече на РЕКРО, чакам отговор от тяхна страна с оферта. (Ще потърся и евентуално фирма, която да плати, за да минем без ДДС - но не обещавам)
EDIT: Писал съм и на ZF Service в България, да видим и те какво ще кажат.
Та, ако има желаещи - пишете за да видим дали може да се организираме заедно или ще се спасяваме по единично
Попринцип ми се искаше да псоетя сервиза на колегата Ацалов, но малко ме е страх дори да тръгна към Пловдив с този Торк ... дано не стане сакътлък. а иначе ...Atsalov - очаквай обаждане
аз явно трябва бързо да се задействам и да свалям Торка. След изкачването на една планина ( доста стръмни и остри завои) с 5 човека в колата - сите "балерини" , явно видях сметката на моя торк. сега почнаха да играят оборотите около 1500 обороа (без значение на коя скорост е) а при ускорение , сякаш забиват оборотите на 2100 за някакво време ( през което колата ускорява) и след това почват от 2500 и си се пълнят адекватно.
Скоростите бяха обслужени с масло и филтър преди няколко месеца - и до миналата седмица бяха прекрасни !
забелязах още че в колата се получава резонанс от скоростите, като от Д, ако премина на ДС затихват.
Та, вероятно ще свалям тези дни някъде скоростите (надявам се следващата седмица в Пловдив или в София) и след това вероятно ще изпратя торка към Рекро. Ако има други желаещи като цяло - казвайте, ще можем да договорим евентуално и отстъпка от цената, а в същото време , транспротните разходи ще са ни пренебрежимо малки ( бях писал и преди - работя в спедиция и ще мога да имзисля нещо максимално "тънко")
Писал съм вече на РЕКРО, чакам отговор от тяхна страна с оферта. (Ще потърся и евентуално фирма, която да плати, за да минем без ДДС - но не обещавам)
Та, ако има желаещи - пишете за да видим дали може да се организираме заедно или ще се спасяваме по единично

Попринцип ми се искаше да псоетя сервиза на колегата Ацалов, но малко ме е страх дори да тръгна към Пловдив с този Торк ... дано не стане сакътлък. а иначе ...Atsalov - очаквай обаждане

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Колеги здравейте, нещо май съм се филмирал покрай Х3-ката ми, та да питам понеже ми е първа кола с автоматик. Кутията е ZF-6HP26Z. Симптоми като описаните в темата-нямам. Незнам може да се дължи и на тампони, но като запаля колата сутрин когато е все още студено и маневрирам на ниска предавка усещам една лека вибрация oткъм трансмисията (поне аз така си мисля). Снощи изкарвайки колата от гаража маневрирах бавно по неравности и спрях колата леко под наклон на позиция "D", вибрацията и шума се усещаха малко повече. Получава се само на определени обороти и то по скоро ниски и когато колата и флуидите са все още студени. колата е на 206 к. доказуеми. Мисля за задължителна смяна на маслото на скоростите защото едва ли е сменяно някога.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
astrapower написа:Колеги здравейте, нещо май съм се филмирал покрай Х3-ката ми, та да питам понеже ми е първа кола с автоматик. Кутията е ZF-6HP26Z. Симптоми като описаните в темата-нямам. Незнам може да се дължи и на тампони, но като запаля колата сутрин когато е все още студено и маневрирам на ниска предавка усещам една лека вибрация oткъм трансмисията (поне аз така си мисля). Снощи изкарвайки колата от гаража маневрирах бавно по неравности и спрях колата леко под наклон на позиция "D", вибрацията и шума се усещаха малко повече. Получава се само на определени обороти и то по скоро ниски и когато колата и флуидите са все още студени. колата е на 206 к. доказуеми. Мисля за задължителна смяна на маслото на скоростите защото едва ли е сменяно някога.
Лично спроед мен, вероятно имаш пролбме с някой тампон

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Дано е от тампон. Ще взема да поръчам 2 за кутията и един за раздатката та да съм спокоен.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
astrapower написа:Дано е от тампон. Ще взема да поръчам 2 за кутията и един за раздатката та да съм спокоен.
Може да е на двигателя

Иди да ти ги погледнат

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
B.Stoimenov написа:Добре колеги,
Та, ако има желаещи - пишете за да видим дали може да се организираме заедно или ще се спасяваме по единично![]()
Колега предполагам си прочел, НИЩО няма да стане торка се скапва в продължение на много десетки хил. км и без особени драми, колега от форума кара почти 30к със торк в трети стадий, който буксуваше при леко подаване на газ.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:B.Stoimenov написа:Добре колеги,
Та, ако има желаещи - пишете за да видим дали може да се организираме заедно или ще се спасяваме по единично![]()
Колега предполагам си прочел, НИЩО няма да стане торка се скапва в продължение на много десетки хил. км и без особени драми, колега от форума кара почти 30к със торк в трети стадий, който буксуваше при леко подаване на газ.

А ето и отговора от ЗФ България:
Здравейте, г-н Стоименов,
На този етап ми е трудно да Ви дам ориентировъчен отговор. Първо трябва да установим дали хидротрансформаторът е производство на ZF или на GM. Въпреки че скоростната кутия е наше производство, са възможни и двата варианта.
След това трябва да видим кой модел точно е този хидротрансформатор: има разлика в цената над 2 пъти в зависимост от модела.
Очаквам информацията от Вас, за да можем да продължим по-напред.
Искат ми снимка на скоростната кутия ... но малко ме шокираха с тази информация за Торка...
Та колеги ? има ли как да разбера номера, преди да я свалим кутията?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Спокойно на ZF ти е торка няма вероятност да е GM-ски, и то по-точно е на SASCHS