Коя нафта е най качествена в BG?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Коя нафта е най качествена в BG?

Мнение от badsharki » 13 Фев 2016, 7:59

Аз слагам тази - http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4408, която по-скоро има профилактично действие.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 13 Фев 2016, 23:32

От всички съм зареждал , последните 2 години само Петрол .

Евтината нафта:

Омв-не става

Еко-Не става

Газпром-никога вече

Шел-леш

Петрол-най-добре се държи (вървеж/разход) и е най-постоянна като качество ,на другите понякога става ,понякога не (ама все едни пари взимат мамица им :ranting: )

И на повечето частни , един път бива ,като заредя пак - не става :lol:

Последно реших да пробвам няколко пъти Авио дизела :mhihi: (ЕКО -Димитровград)

Не знам к'ви добавки слагат ама това беше най-добрата нафта която съм слагал в БГ ,за вървежа :shock: ,разхода не гледах защото вървеше и я мачках яко :driving:

Ама не ми е по джоба да карам само с нея :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d F10

Мнение от kodomir » 18 Фев 2016, 23:45

Аз също от доста години ползвам бардал BDC слагам 2 капачки зима и 1 лятото. Иначе на 5000км слагам един син protec на светнала лампа и чакам докато не покаже че ми остават 2-3км да измина. Само ромпетрол слагам, и от скоро има една бензиностанция Landoil (от Поморие за Бургас като тръгнете) която работи с горива на ромпетрол, а скъпата е нафта е с няква много добра Американска добавка където я няма никъде. За мен това е най-добрата нафта.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 19 Фев 2016, 8:46

@kodomir - колега трябва да увеличиш дозата (ако говориш за цял резервоар). Една капачка от добавката е около 30мл. За пълен резервоар трябват 2 капачки от добавката за лятото и 4 за зимата (според инструкциите за употреба).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 19 Фев 2016, 16:20

Bexim написа:За мен и всички мои познати - Ромпетрол се представят най-добре с дизела. Ако си взема дизел - пак там ще сипвам.

От последните пробези - дизела на ромпетрола най-много ми харесва.
Другият дизел, който ми харесва е Макс моушън на ОМВ-то, но той излиза по-дебело.

Вчера сипах от Лукойл за втори път и повече няма да повторя. Разхода се вдигна много, уви се цаках с цял резервоар :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330д

Мнение от hitar_potar » 19 Фев 2016, 18:01

Последните месеци 2 пъти сипвах по 10-15лв от Лукойл за зор-заман нафта, че е до нас бензиностанцията, а колата ми е трябвала за съвсем кратко разстояние. Разлика в работата на мотора и разхода нямаше, но гледам да зареждам само от Ромпетрол - познат каза, че в сервиза на МАН в Германия, като правели няколко пъти ремонт на камиона му там на място, задължително замервали с ква нафта кара. Единствено ромпетролската харесали, на всяка друга му се смяли и му разправяли как каквото и да е, не е предназначено за двигател с вътрешно горене. Оттогава насам - само Ромпетрол. И може и да си въобразявам, ама сякаш двигателя заработи 1 идея по-меко. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 19 Фев 2016, 21:51

Може ли камион да стигне с едно зареждане от България до Германия?

Sent from my HTC One using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Фев 2016, 22:00

Може, разбира се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 20 Фев 2016, 17:20

Още един глас за Ромпетрол :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330д

Мнение от hitar_potar » 25 Фев 2016, 22:55

vvasilev1 написа:Може ли камион да стигне с едно зареждане от България до Германия?

Sent from my HTC One using Tapatalk

Хах, той сигурно и ще се върне оттам, без да е зареждал? Нали знаеш що за резервоари имат камионите? А неговия е без ремарке, само каросерия (което ще рече, че не дърпа 35 тона и не харчи като тотална ламя). :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 27 Фев 2016, 9:33

Аз от край време само на лук ойл-а зареждам,но скоро след мненията тук отидох до ромпетрол,в моята област е една по мъничка такава,сипах ,но разлика не видях особено :dunno: аз ли съм толкова заспал или е възможно да си зареждат и те от лукойлската поне този обект тук... как мислите?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 27 Фев 2016, 10:05

2707E91 написа:Аз от край време само на лук ойл-а зареждам,но скоро след мненията тук отидох до ромпетрол,в моята област е една по мъничка такава,сипах ,но разлика не видях особено :dunno: аз ли съм толкова заспал или е възможно да си зареждат и те от лукойлската поне този обект тук... как мислите?

Не зная как очакваш да видиш някаква съществена разлика от едно зареждане колега. Няколко пъти съм казвал в темата. Ромпетрол взимат дизела само от Румъния. Те са Румънска фирма и имат рафинерия там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Мнение от Simeon24 » 29 Фев 2016, 2:23

А гаранция ли е, че на Ромпетрол със сигурност горивото идва от Румъния? Защото покрай Марешки във Варна смъкнаха бая цените и останалите бензиностанции, та да не вземат всички от нашата рафинерия а ние да си мислим, че внасят. :lol:

ПС: Във Варна 1 Ромпетрол остана доколкото знам другите станаха Бенита.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 29 Фев 2016, 9:05

Simeon24 написа:А гаранция ли е, че на Ромпетрол със сигурност горивото идва от Румъния? Защото покрай Марешки във Варна смъкнаха бая цените и останалите бензиностанции, та да не вземат всички от нашата рафинерия а ние да си мислим, че внасят. :lol:

ПС: Във Варна 1 Ромпетрол остана доколкото знам другите станаха Бенита.

Четете коментарите в темата колеги. Дъвчем си едно и също. Да сигурно е,че въвеждат от Румъния. Гледам им документите.
Последна промяна rafa224 на 29 Фев 2016, 21:24, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 29 Фев 2016, 15:59

Според мен има вероятност това да е някакъв доста добър маркетингов подход. Слага се малко повече керосин в нафтата, и на всички колите ще работят 1 идея по зле,но на 0.5% от хората ще им се доотпуши някоя дюза, ще останат възхитени и ще започват да ги хвалят по форумите. Хем пестиш от реклама, хем керосина е по евтин от нафтата.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61