Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Няма да ти стигнат парите от обезщетението, за всички драми с най-първите Е60 

Колеги помагайте, много харесах един фейс 2007 530 xd. Притесняваме, че пуши бяло от единия ауспух. Търговеца каза че не е карана 2 месеца и затова. Според вас нормално ли е? Също мисля че го няма катализатора, чува се турбината през ауспуха, как да разбера?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
не е нормално нито да се чува турбината (това говори за липсващ ДПФ и катализатор, което говори за 250к+++ км) нито е нормално да пуши бяло, когато и да било.
Taruno написа:не е нормално нито да се чува турбината (това говори за липсващ ДПФ и катализатор, което говори за 250к+++ км) нито е нормално да пуши бяло, когато и да било.
Благодаря, трудно е да се намери читава кола

Taruno написа:Няма да ти стигнат парите от обезщетението, за всички драми с най-първите Е60
Добре казано :-D
Нещо ми се върти в колата да пробвам дизел.
525/530 автомат, гол. навигация, хубав салон и все си мисля, че 13-15 би трябвало да може да се намери хубава.
Конкретно на тази какво виждате като минуси, което явно аз не забелязвам ?
Когато гърнетата са надолу, означава че няма дпф нали така?
Малките ми наблюдения от собствениците на дизел, са че почти винаги го махат този
т.нар дпф, чистят егр и премахват "пеперудки" по турбини.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Вихровите клапи са на колектора,не на турбината.
ДПФ в белите страни се подменя,не се маха,ако е махнат на кола нов внос - ясно ти е какво да говори за собственика и колата това като цяло.
Детските болести както ти казаха на първите Е60 са много.
Аз навремето си взех 5 годишно Е60 2004г.- по добре не.Да не говорим,че пика на вноса на добрите и запазени автомобили от този модел отмина и в момента са останали само гробници масово.Не си мислете че само в БГ е трудно да се намери читав екземпляр.
А цените като за ремонт на всички тези неща не са паднали кой знае колко,едно е преди години на 30 000 лева за първите Е60 да дадеш 5-6000 да я вкараш в норми,друго е сега да си дал 13-15 000 лева и да дадеш почти половината сума още за ремонти.Самия факт че купувача е изчакал да паднат цените до днешните за да си позволи Е60 за мен е показателен дали ако попадне на замаскиран с проблеми автомобил би му понесло по джоба да я поддържа.
ДПФ в белите страни се подменя,не се маха,ако е махнат на кола нов внос - ясно ти е какво да говори за собственика и колата това като цяло.
Детските болести както ти казаха на първите Е60 са много.
Аз навремето си взех 5 годишно Е60 2004г.- по добре не.Да не говорим,че пика на вноса на добрите и запазени автомобили от този модел отмина и в момента са останали само гробници масово.Не си мислете че само в БГ е трудно да се намери читав екземпляр.
А цените като за ремонт на всички тези неща не са паднали кой знае колко,едно е преди години на 30 000 лева за първите Е60 да дадеш 5-6000 да я вкараш в норми,друго е сега да си дал 13-15 000 лева и да дадеш почти половината сума още за ремонти.Самия факт че купувача е изчакал да паднат цените до днешните за да си позволи Е60 за мен е показателен дали ако попадне на замаскиран с проблеми автомобил би му понесло по джоба да я поддържа.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
231 коня и по мое мнение за 13 е почти сигурно, че ще се набиеш на някоя кошара, ориентирай се в по-горен ценови диапазон (15-16 15-16, където пак можеш да уцелиш кошница ама малко по-малко вероятно)и имай предвид, че освен побългаряванията, които си споменал на Е60 окачването е по 1.5 дори по 2 и трябва да се прегледа много обстойно преди да се купи.
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Taruno написа:Няма да ти стигнат парите от обезщетението, за всички драми с най-първите Е60
2 е60-ки 530i от 2004 съм имал, никакви съществени "драми" не съм изпитвал...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Колегата пита за първите дизели
Бензинови много рядко има, иначе аз имах Е60 530и м54б30 и си бях доста доволен,
собственика си я взе обратно, че не можа да си хареса друга :-)
Един познат купи една преди година-две от Софауто за 12 000лв. и освен обслужване не е правил
нищо по нея. За тези пари веднага ще такава.
Никога не съм притежавал дизел и не съм много в час.
Кои моториса "нови", след 2005 530 d (231 Hp) ?
собственика си я взе обратно, че не можа да си хареса друга :-)
Един познат купи една преди година-две от Софауто за 12 000лв. и освен обслужване не е правил
нищо по нея. За тези пари веднага ще такава.
Никога не съм притежавал дизел и не съм много в час.
Кои моториса "нови", след 2005 530 d (231 Hp) ?
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Taruno написа:Колегата пита за първите дизели
Колега, може ли по конкретно какви са им основните драми на първите дизели на Е 60 ?
- yasen_penev
- Потребител
-
- Кара: E61 525d
- Детайли за колата: Черна :)
Някой дали е ходил да гледа тази : http://www.cars.bg/c671948
или може би тази : http://www.cars.bg/c837782
Верно няма свестни коли!!!
Направо не знам къде да търся вече, ако имате добри отзиви за автокъщи моля споделете.
Направо не знам къде да търся вече, ако имате добри отзиви за автокъщи моля споделете.

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
yasen_penev написа:
Остава ти само официалния вносител на нови коли от марката.

Всяка кола втора употреба, си има някакъв кусур. Такъв имат и новите коли. Ако търсиш перфектната кола, ще вървиш пеш.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
yasen_penev написа:Някой дали е ходил да гледа тази : http://www.cars.bg/c671948
Искаш читава кола, а гледаш възможно най-евтините от феислифта, няма как да стане.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!