Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
shkata написа:Какво общо има диаметъра на джантата с динамиката ?????
Колкото по-големи джанти толкова повече килограми/ по-широки гъми повишено сщеоление и така.....
Тромав е мотора и бих препоръчал 3 литров мотор
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Wierdo написа:adovet написа:bat_gosho написа:http://www.cars.bg/c1160216
Здравейте,някой ако има наблюдения над този автомобил моля да сподели./
Най куция мотор
Най-куция, ама от каква гледна точка? Всеки си зима кола според собствените нужди и искания. Абсолютно съм съгласен, че маторя е недостатъчно мощен за тази кола, но това е пречупено през моята призма. Баща ми, например, вече 2-3 месеца търкаля същия мотор, в същото купе, но ръчка, сложи му газчица и си е супер доволен. Той обаче, не търси динамика, ами нисък разход и комфорт и съответно 9.5-10л газ на 100 му идва дюшеш.
Всичко това, го казвам не за да съм контра или да се правя на интересен, а просто да се знае какво се има предвид. Ако колегата адовет има предвид други неща свързани с издръжливостта на двигателя, нека ги каже. Ама само - най-куция мотор, нещо не ми се връзва. От друга страна, искам и аз да повторя мнението по-горе- тоя двигател, в това купе, с автомат и 18ки означава никаква динамика, става само за придвижване
Имах точно такова бмв на газ и с ръчни скорости - от тази гледна точка го казвам коментара. Карах го година и половина.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
shkata написа:Какво общо има диаметъра на джантата с динамиката ?????
Сериозно ли? Ами помисли 1во 18ките тежат средно с по 3 кг повече и тази тежест е разпределена по-далече от центъра тоест се изисква по-голямо усилие да се завърти джантата - от там по-висок разход и по-ниска динамика, отделно по-голямо сцепление е равно на увеличени съпротивление и пак резултата е същия. Дори при 17ки, които са 10 кила и 19ки пак 10 кила пак ще се наблюдава горния ефект макар и по-минимален - защото тежеста е по-далече от центъра.
Проста физика.
Последна промяна Taruno на 15 Май 2015, 19:53, променена общо 1 път
Точно "физиката" ще спре този двигател да покаже истинските си възможности
2.0i E60 на ГАЗ? Това е извращение.
Но стига оф, че пак ще ни се карат, след като гледа само 2.0 мотори човека явно си е решил да е такъв. Колко е читава от снимки трудно ще разберем в случая
п.с. Това 19-ки ли са? Изглеждат като 17-ки предвид разстоянието.

Но стига оф, че пак ще ни се карат, след като гледа само 2.0 мотори човека явно си е решил да е такъв. Колко е читава от снимки трудно ще разберем в случая

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SDLS написа:Точно "физиката" ще спре този двигател да покаже истинските си възможности2.0i E60 на ГАЗ? Това е извращение.
Но стига оф, че пак ще ни се карат, след като гледа само 2.0 мотори човека явно си е решил да е такъв. Колко е читава от снимки трудно ще разберем в случая![]()
Джантите са 18-ки дори на една от снимките се вижда 245/40/18....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Taruno написа:shkata написа:Какво общо има диаметъра на джантата с динамиката ?????
Сериозно ли? Ами помисли 1во 18ките тежат средно с по 3 кг повече и тази тежест е разпределена по-далече от центъра тоест се изисква по-голямо усилие да се завърти джантата - от там по-висок разход и по-ниска динамика, отделно по-голямо сцепление е равно на увеличени съпротивление и пак резултата е същия. Дори при 17ки, които са 10 кила и 19ки пак 10 кила пак ще се наблюдава горния ефект макар и по-минимален - защото тежеста е по-далече от центъра.
Проста физика.
Сигурно си прав. Не ми се спори за това.
Аз просто си мислех че 170 коня мотор при примерно 4.3 предавателно число който няма проблем да "задвижи" едно купе 1.5 тона, което се пада доста извън радиуса на гумата ще има проблем да развърти някаква си джанта . Също така предполагах че ако дигна колата на подемник и дам газ , тя изобщо няма да се затрудни да завърти джантите.
Също така вярвах и в следните неща :
Първо - че височина на джантата и тегло са различни неща
Второ - че височината на джантата няма нищо общо с нейната ширина. Това е съвсем друг параметър. (може да е 17-ка 10J и 18-ка с 8J)
Трето - че точно по-голямото сцепление означава по добра динамика. По добър старт, по голяма стабилност в завоите и по- кратък спирачен път. Случвало ми се е да карам на лед , при нищожно сцепление и не чувствах динамика.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
SDLS написа:Точно "физиката" ще спре този двигател да покаже истинските си възможности2.0i E60 на ГАЗ? Това е извращение.
Но стига оф, че пак ще ни се карат, след като гледа само 2.0 мотори човека явно си е решил да е такъв. Колко е читава от снимки трудно ще разберем в случая![]()
мотора е 2.2 .. навремето се кефехме на 520 с М52Б20 и си минаваше за вървяща машина със 180те си нютона при 5000 оборота ,не е толкова зле положението при Е60 520
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
shkata написа:Taruno написа:shkata написа:Какво общо има диаметъра на джантата с динамиката ?????
Проста физика.
Аз просто си мислех че 170 коня мотор при примерно 4.3 предавателно число който няма проблем да "задвижи" едно купе 1.5 тона, което се пада доста извън радиуса на гумата ще има проблем да развърти някаква си джанта . Също така предполагах че ако дигна колата на подемник и дам газ , тя изобщо няма да се затрудни да завърти джантите.
Второ - че височината на джантата няма нищо общо с нейната ширина. Това е съвсем друг параметър. (може да е 17-ка 10J и 18-ка с 8J)
Трето - че точно по-голямото сцепление означава по добра динамика. По добър старт, по голяма стабилност в завоите и по- кратък спирачен път. Случвало ми се е да карам на лед , при нищожно сцепление и не чувствах динамика.
Не мога да Ви разбера, кви са ти я физики и химия, колегата Adovet имаше същата кола и Ви казва че е спънат Кон, кво толкова го мислите не знам, инфото е от първа ръка, а който пък го кефи да си взима 520и и дори и 13-ки джанти да сложи пак ще е спъната, така че...!!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
netmurder написа:shkata написа:Taruno написа:shkata написа:Какво общо има диаметъра на джантата с динамиката ?????
Проста физика.
Не мога да Ви разбера, кви са ти я физики и химия, колегата Adovet имаше същата кола и Ви казва че е спънат Кон, кво толкова го мислите не знам, инфото е от първа ръка, а който пък го кефи да си взима 520и и дори и 13-ки джанти да сложи пак ще е спъната, така че...!!!
И я съпоставям с по предишната ми Е46 150к.с дизел
Taruno написа:netmurder написа:ivandimov написа:Колеги, мнения за тази - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9kd8vf
Колата реално, няма навигация... а и е без кожа, но за някои хора това пък не е важно, но какъв е смисъла да си купуваш кола от този клас без екстри !!!
На село Е60тките са много вървежни - правихме малко селски туризъм с жената и всички села са пълни с Е60тки с м пакети, без м пакети
Теб нещо те хваща яд, че вече и селяндурите си купуват е60 ли ?Еми не си олигарх като караш е60, осъзнай го.
И не знам защо постоянно опяваш форума, че за 13-14000лв били пълни гробници и не знам още какво.Ти да не би да си взел твоя фургон за 100к? Кой знае какъв милионер караш и ти, ама айде ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Засмях се колега, но не си вникнал въобще в това, което пиша и "опявам", ще вникнеш много набързо като си вземеш някой таралясник, за да си пръв на село и почнеш да лееш десетки левове в бездънната яма дето си си взел 
А за да няма повече грешки в разбирането - много хора в този форум вече я изпяха и изтанцуваха песента с непроверени коли, Е60 има стабилно количество "детски" и "старчески" болести и хората надскачат възможностите си като си купят колата само, защото е 12-13 хил. Лв. И това е тотала на бюджета им.
Ако ме питаш ме, което очевидно не правиш, ако си вземеш Е60 от долна граница трябва да имаш поне едни 7-8к в резерва, за да ти е мирна главата, ако е по-към горната граница едни 5к резерва биха те оправили.

А за да няма повече грешки в разбирането - много хора в този форум вече я изпяха и изтанцуваха песента с непроверени коли, Е60 има стабилно количество "детски" и "старчески" болести и хората надскачат възможностите си като си купят колата само, защото е 12-13 хил. Лв. И това е тотала на бюджета им.
Ако ме питаш ме, което очевидно не правиш, ако си вземеш Е60 от долна граница трябва да имаш поне едни 7-8к в резерва, за да ти е мирна главата, ако е по-към горната граница едни 5к резерва биха те оправили.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
е що трябва да наливаш пари в нея ,може да се кара с разтропана течаща лейка и окачване ,заминал торк ,гуми 3та ръка ( ама 19ки ) и селските моми пак ще ти се лепят 

- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Според мен така само заблуждавате хората. Горната граница та горната граница. Абсолютно нищо не значи това.... Ако на моята кошница и сложа двойна цена това ще я направи ли читава ? Вместо като по-опитни да седнете да направите една тема с едно списъче какво точно да погледне човек като отиде да купува E60 и как да направи така че дефектите да си проличат...Всеки като добави по нещо , ще стане нещо незаменимо. Иначе се прави оценка на колата по снимка, което е просто абсурдно.
Стига с това заяждане колеги
форума не е за това! Човека попита какво ви е мнението за дадената кола, както всеки друг прави и някои от вас го изкарахте едва ли не, че ще трябва да я бута по пътя
всички знаем за способностите на двулитровия мотор, но него не го интересува вървежа, а самата кола. Ако няма какво да кажете поне не правете такива изказвания. Не прави добро впечатление ..никаква гаранция няма, че дори и за 20к да вземеш няма да правиш по-горе посочените ремонти, които при първият собственика /ако е купувана нова/ няма да станат за ремонт при него.. 
п.с има хора в този раздел с 2.0i и малко или много ги обиждате..да не говоря за темата малко по-надолу на колегата Nukem

п.с има хора в този раздел с 2.0i и малко или много ги обиждате..да не говоря за темата малко по-надолу на колегата Nukem

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
shkata написа:Според мен така само заблуждавате хората. Горната граница та горната граница. Абсолютно нищо не значи това.... Ако на моята кошница и сложа двойна цена това ще я направи ли читава ? Вместо като по-опитни да седнете да направите една тема с едно списъче какво точно да погледне човек като отиде да купува E60 и как да направи така че дефектите да си проличат...Всеки като добави по нещо , ще стане нещо незаменимо. Иначе се прави оценка на колата по снимка, което е просто абсурдно.
Колега вземи се спри с безумиците защото не си заслужава заради теб цяла тема да се заключва!