Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Ако гледате по-евтините обяви за Е60, не знам какво очаквате
Хубавите коли струват

- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Cinder написа:Ако гледате по-евтините обяви за Е60, не знам какво очакватеХубавите коли струват
Мойта ''оферта'' не беше хич евтина или поне аз така си мисля. Ония тъпаци искаха 13 500 евра за нея.
Така че, и високата цена не е гаранция.
Едит. Сега видях, че в Интер Експо ще има върнати баварци от лизинг и прочие. Аз съм там в съботата, да си избера ако има нещо в моя диапазон.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Цената е относителна за модела, годината на производство, километрите и екстрите по колата.

- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Здравейте,гледам цените почват да падат,а е60ките много ми грабват окото.В момента карам е39 и не ми тежи на джоба да я поддържам и искам да ви попитам е60ката как е в сравнение с е39 и съм решил ако ще взимам този път да е бензин.Общо взето г/д какви пари трябва да взимам,че да ми е леко на джоба да поддържам някой бензинов 6-так 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ахахаххха Е60тката е в пъти по-скъпа не зависим бензин или дизел
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
И да знаете, че началната цена на колата може да пада но обслужването и и консумативите не!
Което като цифра мога да кача много грубо че е около 1000лв на година.
А цените за труд и части също варират в зависимост къде , на кого и от кого и понякога разликата е в пъти.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Qugo написа:И да знаете, че началната цена на колата може да пада но обслужването и и консумативите не!
Колега какво толко и обслужваш за 1000лева ? Не вярвам всяка година да сменяш дискове и накладки и т.н. За маслото ясно,но за Ф-серията едва ли една смяна на масло излиза към 1000лв.Ако към това включваш застраховки,данък,преглед и т.н. то и за 39-ката горе долу по толкова ми излиза на година

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Значи просто трябва да си смята човек .
Аз сега за един месец :/при положение ,че нищо и няма на колата !/
гуми нови - 1100 лв./ и не ми казвайте ,че може и без тях - защото и сега да е купите пак си трябват , а ако е с хубави гуми - то си имаме вече 2 основни сезона и пак трябват едни гуми/
изправяне на джанти , махане , слагане гуми - 200 лв.
Боядисване джанти - 400 лв./няма да ги смятам - че можеше и без това/
Данък 480 лв.
гражданска - 280 лв. по спомен
Каско 1200 лв.
Преглед 50 лв.
Всички филтри , масла , антифриз , спирачна , няколко тампона по предницата , някое и друго маркуче , носачи 2 / май не бяха за смяна , ама айде/ с труд и т.н. 1000-ка
Още няколко дребни неща - 5 бона .
Това е при положение ЧЕ КОЛАТА е в цветущо състояние .
Има още някой дребни неща - един вид 1/2 от някой евтин коптор за по 12-тина к. лева
В смисъл искаш ли колата да ти се отблагодари - и ти трябва да си е стягаш .
А представете си сега ,че е взимаш сега и има примерно смяна масло скорости , по-сериозен проблем с окачване , това-онова по ел. системата , акумулатор и нещо друго ???
п.с.- ако е дизел може шайбата да роди , слаби са на всичките рейките и т.н. и т.н. .... Да не споменавам темата за торк или маховик ...
гуми нови - 1100 лв./ и не ми казвайте ,че може и без тях - защото и сега да е купите пак си трябват , а ако е с хубави гуми - то си имаме вече 2 основни сезона и пак трябват едни гуми/
Данък 480 лв.
Каско 1200 лв.
Преглед 50 лв.
Всички филтри , масла , антифриз , спирачна , няколко тампона по предницата , някое и друго маркуче , носачи 2 / май не бяха за смяна , ама айде/ с труд и т.н. 1000-ка
Има още някой дребни неща - един вид 1/2 от някой евтин коптор за по 12-тина к. лева

А представете си сега ,че е взимаш сега и има примерно смяна масло скорости , по-сериозен проблем с окачване , това-онова по ел. системата , акумулатор и нещо друго ???
п.с.- ако е дизел може шайбата да роди , слаби са на всичките рейките и т.н. и т.н. .... Да не споменавам темата за торк или маховик ...
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Qugo
-
-
- Кара: Е60 530i LCI
- Мечтае да кара: M4
Наистина не се шегувам 1000лв за колата без: ГО, каско и данък.
Има дреболийки които изкачат има и големи ремонти, но и тях не включвам в тези 1000лв на година.
Така че да се знае това не е Е36 или Е46
Има дреболийки които изкачат има и големи ремонти, но и тях не включвам в тези 1000лв на година.
Така че да се знае това не е Е36 или Е46
Mamar4o написа:Qugo написа:И да знаете, че началната цена на колата може да пада но обслужването и и консумативите не!
Колега какво толко и обслужваш за 1000лева ? Не вярвам всяка година да сменяш дискове и накладки и т.н. За маслото ясно,но за Ф-серията едва ли една смяна на масло излиза към 1000лв.Ако към това включваш застраховки,данък,преглед и т.н. то и за 39-ката горе долу по толкова ми излиза на година
600лв масло автомат и 500 лв. филтри и масло двигател. Ето ти ги, вече си над 1000.
Гуми- вече си над 2000.
Каско, гражданска и данък - оп 3000-те хиляди вече са минати.
Това са без ремонти, без нищо особено, само най-задължителното.
1000лв. на година са ти две смени на масло и още няколко неща(пълнене на климатик, смяна на спирачна течност, смяна на антифриз, накладки дискове)
Като на третата смяна на маслото си и за смяна на масло на скоростите пак. Кажи го по 1000лв усреднено за 3 години примерно и нещата си идват на мястото.
Вие пък как наплашихте човека все едно всяка година по 5 бона ще дава. Тея маркучета, щанги и прочие се сменят един път /е зависи според това колко километра навърташ и дали караш като поредния гамен/. Да кажем грубо, че наистина към 5 бона излиза, че да я стегнеш както трябва ама това не означава, че и догодина ще дадеш пак 5 бона. Колкото и да не ни се вярва и да изглежда като нова кола - на 10 години модел е. Нормално е затова време да се изгубят качествата на гумираните елементи /спукани, нацепени и т.н./ и да им се наложи смяна.
Ако си пазиш колата сумата доста се доближава до поддръжката на Е39 с малки изключения и то са неща, които не се сменят всеки сезон и е въпрос на късмет /усет или нюх ако искате го наречете/ да попаднеш на читава кола, щото и за 25 бона може да ви продадат страшен кош.
Ти и на Е39 можеш да сложиш 18 или 19ки и пак гумите да са ти 2 бона.
Да не кажа, че някой и на Е36 ги слагат
Ако си пазиш колата сумата доста се доближава до поддръжката на Е39 с малки изключения и то са неща, които не се сменят всеки сезон и е въпрос на късмет /усет или нюх ако искате го наречете/ да попаднеш на читава кола, щото и за 25 бона може да ви продадат страшен кош.
Ти и на Е39 можеш да сложиш 18 или 19ки и пак гумите да са ти 2 бона.
Да не кажа, че някой и на Е36 ги слагат

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
А бе стига глупости - сериозно ли сега ще се намерят хора дето казват, че Е39 излиза по-скъпо, той човека очевадно гледа дйлната граница на цените (защото поевтиняването е там), където са абсолютните кошари и ще има ремонти искаш не искаш, и второ Е60 е неоспоримо по-скъпа за поддръжка кола, а той казва, че Е39 му излиза скъпа.
Ще почна да мисля, че и на съфорумците колите масово са кошари с тоя манталитет, тая кола ако не се гледа с хубави части става забавно.
Ще почна да мисля, че и на съфорумците колите масово са кошари с тоя манталитет, тая кола ако не се гледа с хубави части става забавно.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
laviatan написа:Значи просто трябва да си смята човек .
Данък 480 лв.
Каско 1200 лв.
Преглед 50 лв.
Има още някой дребни неща - един вид 1/2 от някой евтин коптор за по 12-тина к. лева![]()
Напълно съм съгласен с колегата, винаги е отворен варянта и за доста други харчове.
Ревизия на скоростната - масла и билтър + труд е около 800лв
Наи вероятно и резервна гума няма да имаш, и всеки се зблъсква с този проблем. Оригинална патерица е около 200лв
Дебитомер и Термостати .... Савсем нормално да са заминали а ако не са, савсем скоро след покъпката и до тях ще се опре и там отиват около 700 в зависимост какво и откъде се копува. След всичко което изброи колегата по горе, без никакъв проблем може да се дигне първоначалната подръжка с още 2000лв.
И тука още не сме почнали да говорим за дискове, накладки, турбини и т.н.
За 1000лв на година ми е много интересно какво успявате да направите по колата

Окей ама Ф серията като стане и тя на 10 години и частите са х2 спрямо на Е60 какво излиза?
Купуваш дадена кола и се молиш да не ти светне зъбното колело + още една две светлинки, защото ще ти струват 1/2 от цената на колата, но един път като ги оправиш качествено ще те изкарат доста години. За цените на частите по окачването, глезотии и т.н. са с макс до 20-25% по високи от на Е39, а те не се чупят всеки ден. Затова и смятам, че разликата в поддръжката на Е39 спрямо Е60 е горе долу идентична, но разбира се с малки разлики в полза на Е39 : )
п.с - има време докато се понапълни раздела на Ф серията
Купуваш дадена кола и се молиш да не ти светне зъбното колело + още една две светлинки, защото ще ти струват 1/2 от цената на колата, но един път като ги оправиш качествено ще те изкарат доста години. За цените на частите по окачването, глезотии и т.н. са с макс до 20-25% по високи от на Е39, а те не се чупят всеки ден. Затова и смятам, че разликата в поддръжката на Е39 спрямо Е60 е горе долу идентична, но разбира се с малки разлики в полза на Е39 : )
п.с - има време докато се понапълни раздела на Ф серията

enjoy life and drink cold beer