С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Аз мога да го ползвам, понеже нямам DPF, но реално не е добре за коли с DPF.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Още не съм взел следващото БМВ. Ще е или н57 или н55, като клоня към бензина. Имам и форд 2012 и е с 5в30. Останал съм с впечатление, че по-нивите искат 5в30
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Hristo написа:Още не съм взел следващото БМВ. Ще е или н57 или н55, като клоня към бензина. Имам и форд 2012 и е с 5в30. Останал съм с впечатление, че по-нивите искат 5в30
Даже 0W30

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Новото VW, което карам иска 0W20. Пие го като крушова чорба. Чисто ново. Нямам идея каква е тази псевдо-екология.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
С кой двигател е тая кола ? Щото в доста вагини отдавна в user manual пише "Възможно е колата да изразходва до 1 литър на 1000 км
.И вискозитета не е виновен в случая,японците наливат 0W8 в някои от хибридите си.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
2.0 дизел
А има разни модели на японците и те попийват масло. Както е тръгнало, скоро ще трябва направо едно резервоарче за масло редом до онова за течността за чистачките.
А има разни модели на японците и те попийват масло. Както е тръгнало, скоро ще трябва направо едно резервоарче за масло редом до онова за течността за чистачките.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
2.0 дизел с 0W20
,масово им наливат VW 504/507 0W30 или 5W30 .Имам съседи с Кодиак 2.0 tdi още гаранционна смучеше по 400-500 мл на 1000 км ,даже Еуратек Варна им беха дали 2 по 1 Castrol Edge 5W30 да си имат
.Казали им ,че тва било нормално даже тяхната малко горяла.Мъжа лекар ,дамата адвокат нищо не отбират от коли ,аз ги троля че смениха бензинова Королка за тая кучешка колиба 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Кодиак-а си е бая СУВ ... Да не е Камока или нещо друго?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Кодиак е ,аз не отричам че е СУВ ама си е тухла 4-ка 

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
На вид ли имаш предвид? Понеже не е чак толкова груб като го караш... Е, не е BMW, но доста се харесва и продава.
Много от Шкодите си горят доста масло, дори повече от Кадито и дори чисто нова 1.9 ТДИ ми гореше масло. Но все пак по-добре сглобените двигатели на VAG едва ли се монтират на Шкоди.
Много от Шкодите си горят доста масло, дори повече от Кадито и дори чисто нова 1.9 ТДИ ми гореше масло. Но все пак по-добре сглобените двигатели на VAG едва ли се монтират на Шкоди.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ако имаш предвид тва дето се слага в Audi A6 / A8 да тях ги няма дори и в Arteon и Passat B8 .Ауди винаги ще са разликата във VAG .Принципно тия градски сувчета са ми безмислени ,особено ако са само на предно ,все едно гледаш хечбек на стероиди
,но това са си мои виждания .Очевидно има много търсене в тоя сегмент и съответно има и предлагане.Старите джипки от типа CRV ,Паджеро,Rav -4 ,Дискавъри тва там е съвсем друга бира и като концепция и като задвижване .
То да са само Вагините ,голяма част от наличното на пазара са маслояди ,почти няма производител дето да липсват такива ДВГ в колите му.Това е ситуацията ,всичко след Евро 4 нагоре е компромис с качеството за сметка на екстрите и глезотиите,еко периферия .
Незнам колко доливаш ,ако са 200-300 мл на 1000 км тва е бел кахър

То да са само Вагините ,голяма част от наличното на пазара са маслояди ,почти няма производител дето да липсват такива ДВГ в колите му.Това е ситуацията ,всичко след Евро 4 нагоре е компромис с качеството за сметка на екстрите и глезотиите,еко периферия .
Незнам колко доливаш ,ако са 200-300 мл на 1000 км тва е бел кахър

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Кодиак е 7 местен и е нормален SUV, не е точно градски. И да, новите коли с малолитражни мотори са за лизингова схема, не е добра идея да ги придобиваш, а да получиш новия модел след 4-5 години.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ивайло Димов написа:Ivanski ,имаш ли user manual в който да е ясно какъв вискозитет се препоръчва?
Виж какво казва един от най признатите майстори за американски автомобили в бг, относно вискозитета и маслата....

https://youtu.be/aAWfWVu_s0Y?t=473
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Че аз това го говоря от 10 години. Поне..
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ivanski ,повече глупости за толкова кратко време може да изговори само БГ политик
.Това ,че е майстор не означава ,че разбира какви физикохимични процеси протичат в един ДВГ .Познавам уникални механици едва изциклили средното ,които все още вярват че ако смесиш 0W20 с M10Д то ще се пресече и ще предизвика реакция сравнима с тази в Чернобил.Тези тематика се изучава от хора с по две висши,научни степени ,инжинери с години разработват двигатели ,масла,антифризи.Ситуацията с избора на масло е комплексна и колкото сложна толкова и проста
Щото кът имаш 0W20 и зимата палнеш колата да отидеш до Кауфланд ,който е на 3 км от вас ДВГ ще сгрее едва до 50-60 градуса ,а маслото ти никога няма стигне раб температура 100 градуса и кинематичен вискозитет по SAE 20.Ще си караш с масло 0W40 ,а може и повече.Има стотици анализи и практически опит в специализираните форуми с коли каращи с подобни масла.Японците гу влагат от 20 години ,има много примери за коли с по над 350-400 хил км само с такива нисковискозитетни масла.
Аз викам ше слушам за трибология,гранично триене,хидродинамично,специфики на работа в различни режими....А то с извинение глупости на таркалета от чичко с мазен гащеризон.

Щото кът имаш 0W20 и зимата палнеш колата да отидеш до Кауфланд ,който е на 3 км от вас ДВГ ще сгрее едва до 50-60 градуса ,а маслото ти никога няма стигне раб температура 100 градуса и кинематичен вискозитет по SAE 20.Ще си караш с масло 0W40 ,а може и повече.Има стотици анализи и практически опит в специализираните форуми с коли каращи с подобни масла.Японците гу влагат от 20 години ,има много примери за коли с по над 350-400 хил км само с такива нисковискозитетни масла.
Аз викам ше слушам за трибология,гранично триене,хидродинамично,специфики на работа в различни режими....А то с извинение глупости на таркалета от чичко с мазен гащеризон.