Хидротрансформатор (торк)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Хидротрансформатор (торк)
batzlati написа:Борко , от къде си колега ?
От Град Кубрат съм колега,но не ме притеснява разтоянието обикалям цяла България.
SDLS написа:Borkoooo написа:Звъннах на midavto и ми сервираха 2300лв за торка...като чета цялата тема ми се виждат доста по ниски цени...
Колега, там може би си разбират най-много от работата, но наистина не очаквай добри неща с ценитеНавремето ми сервизираха торк и мозъка на една друга кола. В началото по телефона ми обявиха 1800лв за рециклиране на торк, мозък, масло и филтри, сваляне и поставяне. След като я закарах (на 400км), след 5 дни ми се обади, че е свалил нещо и трябвало и други неща да се правят и цената стана 2200лв. Нямаше какво да правя при свалена кутия, като съм заебал колата на 400км, казах му да я прави. След 5 дни ми се обади, че е готова да ходя да си я взема. Отивам с автобуса, вика чакай да я пробвам
Идва след 30 минути и вика "тоя мозък нещо не иска да се рециклира, пак прави проблеми, знам какво е за смяна, но в момента я нямам часта, ако искаш след 3 седмици ще има". Накрая отидох до банката изтеглих още 600лв и сложихме нов мозък. Та накрая платих 2850лв. Не че в Пловдив и София не ми обявиха по 4000+ за същите неща, но имайте едно наум за тях, защото четох, че не съм първия, на който му сменят цените в последствие. Иначе, че имат техниката и знанията няма спор
Точно това ме притесни след като им звъннах...незнам дали няма някакъв стенд за 100-200 лв и да ти кажат на100% проблем-цена

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Ето и на мен какво ми отговониха от RECRO за GA6HP26Z
Dear Yordan,
We can offer to rebuild your torque converter.
The price for remanufacturing is EUR 210.00 (incl. VAT)
The remanufacturing time is 1 day
Shipping to/from Germany is around EUR 110.00 but you are free to use own courier company
Please see below shipping address:
SIA „RECRO”
Zeltkalna iela 15,
Cesis, LV-4101
Latvia
Dear Yordan,
We can offer to rebuild your torque converter.
The price for remanufacturing is EUR 210.00 (incl. VAT)
The remanufacturing time is 1 day
Shipping to/from Germany is around EUR 110.00 but you are free to use own courier company
Please see below shipping address:
SIA „RECRO”
Zeltkalna iela 15,
Cesis, LV-4101
Latvia
Здравейте ,моля за помощ
Имах следният проблем с 535д .Вчера от София към Русе при 35 градуса външна температура ,кутията два пъти ми избуксува и се появи следната грешка Transmission Faulty Drive Moderately. Possible to continue Journey. Reduced acceleration.
Колата влезе в авариен режим ,спрях рестартирах и грешката изчезна . Може ли да е от хидротрансформатора или някоя касета да е изгоряла и като загрее да прави проблем /карането беше екстремено/
Да не забравя преди това смених маслото с ZF но старото беше малко и колата риташе от време на време след смяната се оправи
Имах следният проблем с 535д .Вчера от София към Русе при 35 градуса външна температура ,кутията два пъти ми избуксува и се появи следната грешка Transmission Faulty Drive Moderately. Possible to continue Journey. Reduced acceleration.
Колата влезе в авариен режим ,спрях рестартирах и грешката изчезна . Може ли да е от хидротрансформатора или някоя касета да е изгоряла и като загрее да прави проблем /карането беше екстремено/
Да не забравя преди това смених маслото с ZF но старото беше малко и колата риташе от време на време след смяната се оправи
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Може да е някой пакет или соленоиди на мекатроника, закачете я и четете.
- deathless
- Потребител
-
- Кара: 520i
- Мечтае да кара: 550i
memorex написа:Borkoooo написа:Звъннах на midavto и ми сервираха 2300лв за торка...като чета цялата тема ми се виждат доста по ниски цени...
2300 взеха на приятел с всичко , с маслото капака и труда но явно са дигнали цените или имат селективен ценоразпис.
На мене ми взеха 600лв за торка и ми дадоха 1 година гаранция 6hp/19
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Добър ден и на моя хидротрансформатор
От декември 2012 имам автомобила и до сега съм ми направил 67000 извънградско на 92%. Проблеми съм няма със скоростите и още след покупката смених филтъра и маслото. Пропадане на обороти и не включване на скорости съм нямал, единствено понякога от 3 към 4 може би е "удряла" смяната, но рядко. Преди пет дни на два пъти в движение ми направи впечатление че се получават удари между смените, и при паркиране на едно място се чуваше шум като на ролка и престъргване на гума. На следващия ден момчетата от сервиза ми я "чуха" и почти са уверени, че е торк-а. В понеделник го свалят и реших да го рециклирам в България, на няколко клиенти/приятели са изпращали и прави и до сега няма проблем. При качването на торк-а отново 8 литра масло ще ми стигнат ли?

От декември 2012 имам автомобила и до сега съм ми направил 67000 извънградско на 92%. Проблеми съм няма със скоростите и още след покупката смених филтъра и маслото. Пропадане на обороти и не включване на скорости съм нямал, единствено понякога от 3 към 4 може би е "удряла" смяната, но рядко. Преди пет дни на два пъти в движение ми направи впечатление че се получават удари между смените, и при паркиране на едно място се чуваше шум като на ролка и престъргване на гума. На следващия ден момчетата от сервиза ми я "чуха" и почти са уверени, че е торк-а. В понеделник го свалят и реших да го рециклирам в България, на няколко клиенти/приятели са изпращали и прави и до сега няма проблем. При качването на торк-а отново 8 литра масло ще ми стигнат ли?
Добър ден и при мен се очертават същите симптоми треперят оборотите, чуди се на коя предавка да включва. Един мой човек ми каза че ще се заеме с лечението, според него има две семеринги дето дават фира а това със смяната на торка е чиста измама. Симптомите на счупен торк били ритане като все едно изтърва съединител, а треперенето на оборотите идва от намаленоо налягане на маслото от едната семеринга може да вкарва въздух а от другата губи масло, като и в двата случая след като се разбие едната и другата дава фира. Ще пиша пак след интервенцията.
Поздрави
Поздрави
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Симптомте са различни при различните дефекти. Но историята показва че тези коли си страдат доста от торк конвертор ...така че, по-добре плащай за услугата след като видиш промяна. А торк конвертера си заминава точно от проблем в уплътненията или ниско ниво на маслото.
Ще се пробвам първо така пък после ако трябва вече ще се мисли за рециклиране. Ама в такъв случай излиза че в първия момент в който оборотите почнат да играят трябва да се сменят тези семеринги и евентуално така да се избегне окончателното скапване на хидротрансформатора.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ако беше от семеринги или от уплътнението квадратното на мекатрониката нямаше поне 25 човека да сме си сменили торковете и да ИЗЧЕЗНАТ всички симптоми. И нека да е измама .............. винаги ще се почви някой БГ майстор дето всичко е разконспирирал.
Ето чети тук и си вади изводи.
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
и ако те мързи да прегледаш темата:
-sometimes when clucth is very bad it will throw 1721 error clucth slip
-bad MPG. Without TC clucth your car is still driveable, but you can feel its very weak even though engine feels strong
-after 4th gear tachometer arrow is not steady
-weak pickups, downshifting when driving uphill
-bad slipping clutch will overheat tranny pump and finally will kill internal tranny parts (clucths, valve body, seals, etc)
Ето чети тук и си вади изводи.
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
и ако те мързи да прегледаш темата:
-sometimes when clucth is very bad it will throw 1721 error clucth slip
-bad MPG. Without TC clucth your car is still driveable, but you can feel its very weak even though engine feels strong
-after 4th gear tachometer arrow is not steady
-weak pickups, downshifting when driving uphill
-bad slipping clutch will overheat tranny pump and finally will kill internal tranny parts (clucths, valve body, seals, etc)
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Рециклирах моят в дж....4, закупих масло, втулка и утре я сглобяват и ще пиша. 680 лева за рециклиране, 50 лева доставки и 500 масло /9 литра/, филтър и втулка ZF. Дж...4 казаха, че е рециклиран моят преди, сега бил се скъсал вътре от заварката на оста и всичко били сменили... ще ги видим колко ще изкара 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Ако е бил рециклиран това трябва да говори за стабилен километраж 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Кола не се плаши от километри, плаши се от лоша поддръжка, и на 1 милион може да е по добре от кола на 300 000 ако не е поддържана. Т.е. не си вади изводи за километража предварително. Факт е, че еда ли колата е на по-малко от 300, но то в мобилето едва ли има и таква, която реално е 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|