Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от McClane » 21 Фев 2016, 21:43

Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Мин година направих в Армеец, като не ми важеше покритието за кражба :confused:
Тази година не ми се рискува, въпреки че колата се държи само в гараж...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 25 Фев 2016, 17:26

Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 25 Фев 2016, 18:48

nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.

Те си са застраховани, но при евентуална кражба каското не важи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 25 Фев 2016, 20:52

kiko™ написа:
nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.

Те си са застраховани, но при евентуална кражба каското не важи.

Точно така колега. Аз днес подновявах каското в Армеец и моя брокер ме предупреди да внимавам какво ми пишат при маркирането за алармата защото ако пишат само фабрична означавало,че е без звукова сигнализация и пак няма да важи каското при кражба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 26 Фев 2016, 11:01

Не знаех, че е така. Ще се поинтересувам следващия път.
В такъв случай какво се прави - търси се оригинална аларма втора употреба или се монтира нова такава ?
Тези can аларми ползвали ли сте ги ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 26 Фев 2016, 11:39

nikolae написа:Не знаех, че е така. Ще се поинтересувам следващия път.
В такъв случай какво се прави - търси се оригинална аларма втора употреба или се монтира нова такава ?
Тези can аларми ползвали ли сте ги ?

Пежото на половинката беше с фабрична аларма без звук. По изброените по-горе причини му сложих една допълнителна аларма за стотина лева.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Фев 2016, 11:27

McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?

В ДЗИ стига да имаш имоблайзер. Затова съм при тях, а не в Армеец.

Може да се сложи някаква аларма, която никога да не пуснеш повече, но да я има за пред застрахователя или да се напънеш да поставиш оригинална аларма. Колегата Atsalov монтира оригинални аларми, мисля че беше за около 450-500 лв. по спомен, може и да греша.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 28 Фев 2016, 11:43

doncheff написа:
McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?

Може да се сложи някаква аларма, която никога да не пуснеш повече, но да я има за пред застрахователя или да се напънеш да поставиш оригинална аларма. Колегата Atsalov монтира оригинални аларми, мисля че беше за около 450-500 лв. по спомен, може и да греша.

Около 300 по-добре звучи :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 28 Фев 2016, 15:31

точно така. сигурно половината им коли са така. като застраховах моята там взеха ключа отключиха заключиха видяха, че има визуална сигнализация (мигачите) и казаха супер. Аз им викам ама тя няма аларма, а те няма значение след 2008 БМВ-тата ако има визуална сигнализация стигало. То е ясно, че от алармата файда няма, но казаха няколко пъти всичко е точно няма нужда от нищо допълнително. Това те са го написали, установили и са се подписали. Какъв е иначе смисъла от пълно каско пък да не важи като си има отделен продукт за покритие без кражба? Друго нещо е ако има препоръка за допълнителни аларми, имобилайзери и т.н. Те специално си казват ако е необходимо ако ли не просто се приема колата според условията. Снимаха ми ключа, за да може ако я откраднат и има драскотина по него да кажат, че е друг сигурно :mhihi: Сега никой не е ми е снимал ключа...

Така или иначе ги смених с друга компания при положение, че ми дават същите условия за кво са ми Армеец с техните мобилни групи и т.н. щуротиии. Аз им казвам ударих котка през нощта на магистралата, колата е в движение, а те къде е котката, жива ли е (заведоха после регрес към Държавата заради тъпата котка :D ) обади се на 112 аре малко да чакам да ме блъсне някой заспал ТИР-аджия ли докато се занимавам с безумните им изисквания да се регистрирала щетата по телефона...
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 28 Фев 2016, 22:08

doncheff написа:

Ще ги питам в ДЗИ какви са им условията ;)
Аларма не ми се слага понеже колата нощува в гараж а и отделно 4-5месеца от годината не се кара, та затова не ми се усложнява живота с разни аларми, спец. имобилайзери и т.н...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 28 Фев 2016, 22:48

McClane написа:
doncheff написа:

Ще ги питам в ДЗИ какви са им условията ;)
Аларма не ми се слага понеже колата нощува в гараж а и отделно 4-5месеца от годината не се кара, та затова не ми се усложнява живота с разни аларми, спец. имобилайзери и т.н...

Вече съм питал, та от опит ти казвам. Жена ми е застрахователен агент в брокер, тя проведе необходимите разговори.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 29 Фев 2016, 11:02

Това с алармата, не мисля, че е толкова голям проблем, слагате някаква колкото да я има и готово. Не бих сменил Армеец, заради толкова дребно нещо, при положение, че вече 5-6 години съм при тях и нямам никакви проблеми. Колкото до мобилните групи, според мен определено си е от помощ да ги има, защото идват бързо и ти помагат с всичко, като ти и казват какво и как трябва да се направи в конкретната ситуация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 29 Фев 2016, 12:39

Аз също не бих ги сменил, защото на мене ми платиха колата :-)
Това с мобилните групи... два пъти са идвали, гледат набързо да напишат нещата "защото имали и други адреси".
Единият път те се върнаха и стояха половин ден, другият път се описваше всичко отначало - така, че не знам колко вършат работа.

Ще проверя за себе си как стоят нещата с аларми, имобилайзери и ще пиша отзиви.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 29 Фев 2016, 14:06

bai_ILIA написа:

точно така. сигурно половината им коли са така. като застраховах моята там взеха ключа отключиха заключиха видяха, че има визуална сигнализация (мигачите) и казаха супер. Аз им викам ама тя няма аларма, а те няма значение след 2008 БМВ-тата ако има визуална сигнализация стигало. То е ясно, че от алармата файда няма, но казаха няколко пъти всичко е точно няма нужда от нищо допълнително. Това те са го написали, установили и са се подписали. Какъв е иначе смисъла от пълно каско пък да не важи като си има отделен продукт за покритие без кражба? Друго нещо е ако има препоръка за допълнителни аларми, имобилайзери и т.н. Те специално си казват ако е необходимо ако ли не просто се приема колата според условията. Снимаха ми ключа, за да може ако я откраднат и има драскотина по него да кажат, че е друг сигурно :mhihi: Сега никой не е ми е снимал ключа...

Така или иначе ги смених с друга компания при положение, че ми дават същите условия за кво са ми Армеец с техните мобилни групи и т.н. щуротиии. Аз им казвам ударих котка през нощта на магистралата, колата е в движение, а те къде е котката, жива ли е (заведоха после регрес към Държавата заради тъпата котка :D ) обади се на 112 аре малко да чакам да ме блъсне някой заспал ТИР-аджия ли докато се занимавам с безумните им изисквания да се регистрирала щетата по телефона...

Потвърждавам, че изискват само визуална сигнализацията на мен си ми платиха само с такава, заядоха се за други неща, но всичко беше оборено. Като цяло не бих се занимавал повече с тях ако ще в злато да ми изплащат :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolae » 10 Мар 2016, 11:47

Заради риска да има проблем, съм се насочил към тази - впечатления ?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61