Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Мин година направих в Армеец, като не ми важеше покритието за кражба
Тази година не ми се рискува, въпреки че колата се държи само в гараж...
Мин година направих в Армеец, като не ми важеше покритието за кражба

Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.
Те си са застраховани, но при евентуална кражба каското не важи.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
kiko™ написа:nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.
Те си са застраховани, но при евентуална кражба каското не важи.
Точно така колега. Аз днес подновявах каското в Армеец и моя брокер ме предупреди да внимавам какво ми пишат при маркирането за алармата защото ако пишат само фабрична означавало,че е без звукова сигнализация и пак няма да важи каското при кражба.
Не знаех, че е така. Ще се поинтересувам следващия път.
В такъв случай какво се прави - търси се оригинална аларма втора употреба или се монтира нова такава ?
Тези can аларми ползвали ли сте ги ?
В такъв случай какво се прави - търси се оригинална аларма втора употреба или се монтира нова такава ?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
nikolae написа:Не знаех, че е така. Ще се поинтересувам следващия път.
Пежото на половинката беше с фабрична аларма без звук. По изброените по-горе причини му сложих една допълнителна аларма за стотина лева.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Мин година направих в Армеец, като не ми важеше покритието за кражба![]()
В ДЗИ стига да имаш имоблайзер. Затова съм при тях, а не в Армеец.
Може да се сложи някаква аларма, която никога да не пуснеш повече, но да я има за пред застрахователя или да се напънеш да поставиш оригинална аларма. Колегата Atsalov монтира оригинални аларми, мисля че беше за около 450-500 лв. по спомен, може и да греша.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
doncheff написа:McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Може да се сложи някаква аларма, която никога да не пуснеш повече, но да я има за пред застрахователя или да се напънеш да поставиш оригинална аларма. Колегата Atsalov монтира оригинални аларми, мисля че беше за около 450-500 лв. по спомен, може и да греша.
Около 300 по-добре звучи

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.
точно така. сигурно половината им коли са така. като застраховах моята там взеха ключа отключиха заключиха видяха, че има визуална сигнализация (мигачите) и казаха супер. Аз им викам ама тя няма аларма, а те няма значение след 2008 БМВ-тата ако има визуална сигнализация стигало. То е ясно, че от алармата файда няма, но казаха няколко пъти всичко е точно няма нужда от нищо допълнително. Това те са го написали, установили и са се подписали. Какъв е иначе смисъла от пълно каско пък да не важи като си има отделен продукт за покритие без кражба? Друго нещо е ако има препоръка за допълнителни аларми, имобилайзери и т.н. Те специално си казват ако е необходимо ако ли не просто се приема колата според условията. Снимаха ми ключа, за да може ако я откраднат и има драскотина по него да кажат, че е друг сигурно

Така или иначе ги смених с друга компания при положение, че ми дават същите условия за кво са ми Армеец с техните мобилни групи и т.н. щуротиии. Аз им казвам ударих котка през нощта на магистралата, колата е в движение, а те къде е котката, жива ли е (заведоха после регрес към Държавата заради тъпата котка

"Чемодан, вокзал, Москва"
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
doncheff написа:McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Ще ги питам в ДЗИ какви са им условията

Аларма не ми се слага понеже колата нощува в гараж а и отделно 4-5месеца от годината не се кара, та затова не ми се усложнява живота с разни аларми, спец. имобилайзери и т.н...
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
McClane написа:doncheff написа:McClane написа:Някой да е правил скоро време Каско без да има аларма или допълнителен имобилайзер?
Ще ги питам в ДЗИ какви са им условията
Аларма не ми се слага понеже колата нощува в гараж а и отделно 4-5месеца от годината не се кара, та затова не ми се усложнява живота с разни аларми, спец. имобилайзери и т.н...
Вече съм питал, та от опит ти казвам. Жена ми е застрахователен агент в брокер, тя проведе необходимите разговори.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Това с алармата, не мисля, че е толкова голям проблем, слагате някаква колкото да я има и готово. Не бих сменил Армеец, заради толкова дребно нещо, при положение, че вече 5-6 години съм при тях и нямам никакви проблеми. Колкото до мобилните групи, според мен определено си е от помощ да ги има, защото идват бързо и ти помагат с всичко, като ти и казват какво и как трябва да се направи в конкретната ситуация.
Аз също не бих ги сменил, защото на мене ми платиха колата :-)
Това с мобилните групи... два пъти са идвали, гледат набързо да напишат нещата "защото имали и други адреси".
Единият път те се върнаха и стояха половин ден, другият път се описваше всичко отначало - така, че не знам колко вършат работа.
Ще проверя за себе си как стоят нещата с аларми, имобилайзери и ще пиша отзиви.
Това с мобилните групи... два пъти са идвали, гледат набързо да напишат нещата "защото имали и други адреси".
Единият път те се върнаха и стояха половин ден, другият път се описваше всичко отначало - така, че не знам колко вършат работа.
Ще проверя за себе си как стоят нещата с аларми, имобилайзери и ще пиша отзиви.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
bai_ILIA написа:nikolae написа:Доста коли са без аларма (фабрична или допълнителна) и без допълнителен имобилайзер в Армеец и са си застраховани.
точно така. сигурно половината им коли са така. като застраховах моята там взеха ключа отключиха заключиха видяха, че има визуална сигнализация (мигачите) и казаха супер. Аз им викам ама тя няма аларма, а те няма значение след 2008 БМВ-тата ако има визуална сигнализация стигало. То е ясно, че от алармата файда няма, но казаха няколко пъти всичко е точно няма нужда от нищо допълнително. Това те са го написали, установили и са се подписали. Какъв е иначе смисъла от пълно каско пък да не важи като си има отделен продукт за покритие без кражба? Друго нещо е ако има препоръка за допълнителни аларми, имобилайзери и т.н. Те специално си казват ако е необходимо ако ли не просто се приема колата според условията. Снимаха ми ключа, за да може ако я откраднат и има драскотина по него да кажат, че е друг сигурноСега никой не е ми е снимал ключа...
Така или иначе ги смених с друга компания при положение, че ми дават същите условия за кво са ми Армеец с техните мобилни групи и т.н. щуротиии. Аз им казвам ударих котка през нощта на магистралата, колата е в движение, а те къде е котката, жива ли е (заведоха после регрес към Държавата заради тъпата котка) обади се на 112 аре малко да чакам да ме блъсне някой заспал ТИР-аджия ли докато се занимавам с безумните им изисквания да се регистрирала щетата по телефона...
Потвърждавам, че изискват само визуална сигнализацията на мен си ми платиха само с такава, заядоха се за други неща, но всичко беше оборено. Като цяло не бих се занимавал повече с тях ако ще в злато да ми изплащат

Заради риска да има проблем, съм се насочил към тази - впечатления ?