Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от Alexius » 17 Яну 2015, 16:29

Още малко впечатления:
Днес я гледахме на диагностика, дюзите работят в норма, дебитомерът също е Ок. Махнат е DPF, от което има леко пушене. Като цяло мотора работи доста добре.
По ходовата част има леко потропване от рейката, но останалото е Ок.
Утре ще я изкарам на дълъг път да видя как е при по-продължително каране.
Това е за сега.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 17 Яну 2015, 17:09

doomy525 написа:Благодаря :yes:
А каква течност препоръчвате да се сложи?

Оригинал, Ate, Textar
DOT 4

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 17 Яну 2015, 19:49

В Аутобавария, Дару и тнт. смяната на сп. течност струва 50-60лв, така че няма да спестиш кой знае колко, ако отидеш при някой гаражен майстор. До колкото знам я сменят с машина.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Яну 2015, 20:31

adovet написа:
Taruno написа:Дпф-а си е на място, волана е претапициран ддобре, шофьорската седалка НЕ е снимана. За мен лучно фейс под 20+ лв е несериозно да се гледа, тая кола е минимум на 240 хил , което значи ДПФ-а ще сдаде багажа скоро, както и торка, турбината същот трябва да се види, дюзите на фейса са пиезо инжектори и не подлежат на рециклиране

Колега по твойта логика не трябва да се гледа никоя кола. Турбината специално на този мотор е безпроблемна и доста по здрава от пре фейса, както и скоростите. Също така дюзите карат доста повече километри, наистина не се рециклират, но се намират доста такива с гаранция по 200лв. бройката.

Аз не съм казал че не става, но торка си сдава багажа на около 220-260к от личен опит, а турбината писах, че трябва да се погледне (дизел с неизвестна история, може да е каран със запушен дпф и ли некое друго проблемче и от там да дойде турбото като проблем) Като цяло 300к са пределен живот за средно-статистическо "здраво" турбо.

И да стоя твърдо зад мнението ми, че фейслифт кола под 20 хил. лв не съществува освен ако не е с някой видим или скрит проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 17 Яну 2015, 20:47

Taruno написа:
adovet написа:
Taruno написа:Дпф-а си е на място, волана е претапициран ддобре, шофьорската седалка НЕ е снимана. За мен лучно фейс под 20+ лв е несериозно да се гледа, тая кола е минимум на 240 хил , което значи ДПФ-а ще сдаде багажа скоро, както и торка, турбината същот трябва да се види, дюзите на фейса са пиезо инжектори и не подлежат на рециклиране

Колега по твойта логика не трябва да се гледа никоя кола. Турбината специално на този мотор е безпроблемна и доста по здрава от пре фейса, както и скоростите. Също така дюзите карат доста повече километри, наистина не се рециклират, но се намират доста такива с гаранция по 200лв. бройката.

Аз не съм казал че не става, но торка си сдава багажа на около 220-260к от личен опит, а турбината писах, че трябва да се погледне (дизел с неизвестна история, може да е каран със запушен дпф и ли некое друго проблемче и от там да дойде турбото като проблем) Като цяло 300к са пределен живот за средно-статистическо "здраво" турбо.

И да стоя твърдо зад мнението ми, че фейслифт кола под 20 хил. лв не съществува освен ако не е с някой видим или скрит проблем.

Мойта е на 350 и няма никакви проблеми с торка, турбина и т. Н.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: самолед
Детайли за колата: E61LCI 530xD

Мнение от cfm56 » 17 Яну 2015, 20:54

adovet написа:
Taruno написа:
adovet написа:

Мойта е на 350 и няма никакви проблеми с торка, турбина и т. Н.

:yes: :yes: Много добре казано. Аз лично не разбирам как хората по една или няколко снимки на колата правят диагностика на торк,турбина,дюзи и т.н.т . Освен това свестен лифт е напълно реален за около 20 бона , просто отнема повечко време и нерви да го намери човек, но не е химера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 17 Яну 2015, 21:09

Всичко зависи от начина на управление при предните собственици. Както и условията, при които е управляван. Цената на даден автомобил и километрите, не са гаранция за здравина.
При ежедневно пътуване с подобен автомобил на кратки разстояния при условията на ниски температури с моментално ръчкане, за цитираните години може и да се съсипе. :lol: Т.е. имаме малки километри, но голямо натоварване на студен двигател. :mhihi:
За това, всичко зависи от предните собственици.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 18 Яну 2015, 20:02

Здравейте колеги.

Иска ми се да подаря на бащата една е60ка и съм хвърлил око на тази: http://www.mobile.bg/11420811140845193

Имате ли някакви впечатления като цяло от маторя и какви мисли ви навяват гледайки обявата. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 18 Яну 2015, 20:23

Продължавам с впечатленията. Днес минах 400км. извънградско и забелязах съвсем леко играене на оборотите при поддържане на една и съща скорост, но за ритането което съм чел не бох казал, че го има или ако да е много слабо. Колата е за смяна на масло и филтри, както и е за смяна маслото на скоростите.
Като разход ми даде 7.6, но съм карал доота спокойно. Следващата седмица ще я вкарам в Мирафиори за обслужване.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Яну 2015, 21:18

Wierdo написа:Здравейте колеги.

Иска ми се да подаря на бащата една е60ка и съм хвърлил око на тази: http://www.mobile.bg/11420811140845193

Имате ли някакви впечатления като цяло от маторя и какви мисли ви навяват гледайки обявата. Благодаря предварително.

Няма екстри освен голяма навигация и ми се вижда скъпичка

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 Параход и мъник 120д
Мечтае да кара: Яхта
Детайли за колата: 525 D

Мнение от andreshko.ad » 18 Яну 2015, 22:26

Всичко добре колата с голяма навигация ръчни скорости супер обаче човека е сложил евтинка българска уредба която съм сигурен че не работи адекватно.А монтажа на бутилката е лоша имитация на италиански.Мой съвет е ако стигнеш до оглед провери как работи на газ ако има дори и малки колебания или оправдания от вида ама ей сега точно свърши газта не я взимай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 19 Яну 2015, 10:25

Направи ми впечатление и на мен, че е с българска газова. adovet твърди че е скъпичка, колко е нормалната цена според вас? Честно казано повече от 13500-14000 не мисля да дам и то само защото твърди че е дал 1600 за газта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 19 Яну 2015, 10:40

Wierdo написа:Направи ми впечатление и на мен, че е с българска газова. adovet твърди че е скъпичка, колко е нормалната цена според вас? Честно казано повече от 13500-14000 не мисля да дам и то само защото твърди че е дал 1600 за газта.

Мойта миналата година я продадох за 11500. беше с БРЦ газова, подгрев на седалки и поставки за чаши общо взето. Двигателя на мойта беше обаче 2,2 170к.с

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 19 Яну 2015, 12:43

adovet написа: Двигателя на мойта беше обаче 2,2 170к.с

ти голяма разлика с този виждаш ли :-))

пп Лятото 2014 един познати си купи от Софауто за 12к 530и, кожа, автомат, с рег. и два чифта джанти

Тази трябва да е наистина перфектна отвсякъде (състояние, мотор, каско, го, гуми и т.н.) за да струва тези пари
според мен.

Потребител
Аватар

Мнение от miroman » 19 Яну 2015, 13:26

колеги ,моля за мнение....наскоро смених съединител и сега ,като натисна педала се променят оборотите,защо става така. колата е 520д 2006,ръяка.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61