Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от advokata25 » 29 Дек 2014, 20:21

Това е така. Противно на всякаква логика, цените на автомобилите не са падали изобщо последните 2 години. Цените са си все същите. За е60 държа да е с голямата навигация и да е с климатроник. Същото и за е90

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 29 Дек 2014, 20:45

Цените си падат,само че на Ф10 :D
Напълно нормално е всеки модел да си има дъно на цените и това е.То е все едно да очакваме Е39 масово да станат по 3000 лева.Не.Падат до едно положение и....Просто ще изчезнат от пазара като оферти.В момента средната им цена е около 7000 лева.Говорим за коли нали,не за нещо с емблемата на БМВ.
Същото е с Е60.Просто дъното на цените на Е60 е около 11 000 лева за кошниците които се продават в БГ.Толкова и ще си останат.Самият модел е скъп като база,а и колко са 11 000 лева в наши дни.
При Ф10 има един спад от 5-6000 евро при едни и същи двигатели за тези две години,така че да се говори че цените си стоят едни и същи е относително.
Другия полюс на нещата пък-познат ме натовари със задачата да следя за Е30 кабрио.Еми под 6000 евро няма читави.Цена,която е немислима за в България предвид психологията на българина купувач на коли.
След нова година аз лично чакам да видя дали ще има спад в дизеловите автомобили Евро 4 и особено тези които са 7-9 годишни заради очакваните промени в законодателствата в няколко страни.Но ще поживеем ще видим.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 30 Дек 2014, 11:20

jorsenbmw написа:Цените си падат,само че на Ф10 :D
Напълно нормално е всеки модел да си има дъно на цените и това е.То е все едно да очакваме Е39 масово да станат по 3000 лева.Не.Падат до едно положение и....Просто ще изчезнат от пазара като оферти.В момента средната им цена е около 7000 лева.Говорим за коли нали,не за нещо с емблемата на БМВ.
Същото е с Е60.Просто дъното на цените на Е60 е около 11 000 лева за кошниците които се продават в БГ.Толкова и ще си останат.Самият модел е скъп като база,а и колко са 11 000 лева в наши дни.
При Ф10 има един спад от 5-6000 евро при едни и същи двигатели за тези две години,така че да се говори че цените си стоят едни и същи е относително.
Другия полюс на нещата пък-познат ме натовари със задачата да следя за Е30 кабрио.Еми под 6000 евро няма читави.Цена,която е немислима за в България предвид психологията на българина купувач на коли.
След нова година аз лично чакам да видя дали ще има спад в дизеловите автомобили Евро 4 и особено тези които са 7-9 годишни заради очакваните промени в законодателствата в няколко страни.Но ще поживеем ще видим.

Колега тези промени и аз ги очаквам, дали се отнася за Германия, тъй като мисля от там да купя кола/джип. И още нещо какво мислиш относно цената-дъно както я нарече на Х5 Е70? Дали може да се очаква още да пада или вече е достигната. Говоря за 2008-2009г. 30D.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 30 Дек 2014, 11:39

Колеги след дълго лутане м/у бензин и дизел съм се спрял на нещо такова , с оглед че ще се кара само на дълги разстояния и около 20к на година:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8exx9g
http://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-545- ... &vehtyp=10

Какво ще кажете за тези екземпляри
За какво да се оглеждам по спесифично за този модел
Ако някой е гледал първата да каже

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Дек 2014, 11:42

Първата стои от доста време мисля че повече от 6 месеца, отначало беше пусната за 21 000 лв, тези същите продаваха една 745-ца и на нея по-ясни си личеше боядисването на салона, ако я гледаш виж дали няма и някоя интервенция и тук да са играли боичките.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Дек 2014, 11:54

tihomair написа:
jorsenbmw написа:Цените си падат,само че на Ф10 :D

Колега тези промени и аз ги очаквам, дали се отнася за Германия, тъй като мисля от там да купя кола/джип. И още нещо какво мислиш относно цената-дъно както я нарече на Х5 Е70? Дали може да се очаква още да пада или вече е достигната. Говоря за 2008-2009г. 30D.

Х5 Е70 - следя цените . Тепърва ще падат цените .
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 30 Дек 2014, 13:13

Благодаря колега ще го имам в предвид.
Ще съм благодарен ако повече колеги се включат с инфо за този мотор като сбслужване реален разход и слаби места

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 30 Дек 2014, 13:36

foxi написа:Благодаря колега ще го имам в предвид.
Ще съм благодарен ако повече колеги се включат с инфо за този мотор като сбслужване реален разход и слаби места

плевенското съм го виждал на живо. не съм го заглеждал много ама си личи че си е пипано в автокъщата да извади фаца... до него имаше и един Mercedes S класа ако не се бъркам...
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 30 Дек 2014, 14:18

tihomair написа:Колега тези промени и аз ги очаквам, дали се отнася за Германия, тъй като мисля от там да купя кола/джип. И още нещо какво мислиш относно цената-дъно както я нарече на Х5 Е70? Дали може да се очаква още да пада или вече е достигната. Говоря за 2008-2009г. 30D.

Цените на колите спадат със по 8-10% от 0 до 5г след това 5г - 10г със по 4-5% и 10г - 15г със по 1-2% (на година от първоначалната и цена) :yes: Това е според мои груби сметки, като за всеки модел се различават :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E-60

Мнение от speleo » 30 Дек 2014, 23:33

Здравейте
Смених всички подгряващи свещи и релето,но хем е студено а не виждам реотана за подгряване да ми се появява на таблото,а отначало се появяваше и при по висока външна температура.Като дам контакт ми свирва първо предупреждението за външна температура и това е.А колата си пали без проблем.Автомобила е е-60 3000 кубика 2004 година.
Въпроса ми е всеки път като дам на контакт ли трябва да виждам реотана на таблото,и дали трябва да ходя на майстор нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 31 Дек 2014, 0:07

speleo написа:Здравейте
Смених всички подгряващи свещи и релето,но хем е студено а не виждам реотана за подгряване да ми се появява на таблото,а отначало се появяваше и при по висока външна температура.Като дам контакт ми свирва първо предупреждението за външна температура и това е.А колата си пали без проблем.Автомобила е е-60 3000 кубика 2004 година.
Въпроса ми е всеки път като дам на контакт ли трябва да виждам реотана на таблото,и дали трябва да ходя на майстор нещо.

Колега тия коли палят без проблем и без нито една подгревна свещ, ако някой път видиш реотанчето то това ще е за част от секундата... А и до колкото си спомням колата почва да подгрява още когато отвориш вратата.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 31 Дек 2014, 13:05

netmurder написа:
speleo написа:Здравейте

Колега тия коли палят без проблем и без нито една подгревна свещ, ако някой път видиш реотанчето то това ще е за част от секундата... А и до колкото си спомням колата почва да подгрява още когато отвориш вратата.

Аз мислех, че е от момента на отключване и няколко пъти си правих експеримент, когато колата е навън в студено време и я отключвам от 50-100м и докато стигна влизам и паля без да се появавя подгрева на таблото, а когато съм до колата и отключа, влизам паля и се появава. :) . Нормално е подгрева да се пуска автоматично при температура под +5 градуса.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 31 Дек 2014, 18:21

Здравейте колеги!
Искам да взимам е60-тка, изчетох доста от нещата писани в темата, но искам да питам 525d с 163 коня има ли? Навсякъде където търсих излизат, че са или 177 или са 520d за тези коне? Някакво инфо за тоя мотор може ли, като стар ли е нов ли е, среден разход, да се насочвам ли към друг мотор и не на последно място да бягам ли от автомата последно, защото през 5 страници някой, казват че ръчката по икономична, през други 5 страници, че харчат еднакво. Ако се метна на 525д да очаквам ли около 10 разход градско или пак същата бира като 530д около 12-14? Последен въпрос, защо комбитата са толкова по - евтини от седаните и почти всяко е много запазено и гледано, а седаните са толкова смазани? Нов съм към бмв диагнозата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 31 Дек 2014, 18:57

Spaidy написа:Здравейте колеги!
Искам да взимам е60-тка, изчетох доста от нещата писани в темата, но искам да питам 525d с 163 коня има ли? Навсякъде където търсих излизат, че са или 177 или са 520d за тези коне? Някакво инфо за тоя мотор може ли, като стар ли е нов ли е, среден разход, да се насочвам ли към друг мотор и не на последно място да бягам ли от автомата последно, защото през 5 страници някой, казват че ръчката по икономична, през други 5 страници, че харчат еднакво. Ако се метна на 525д да очаквам ли около 10 разход градско или пак същата бира като 530д около 12-14? Последен въпрос, защо комбитата са толкова по - евтини от седаните и почти всяко е много запазено и гледано, а седаните са толкова смазани? Нов съм към бмв диагнозата...

Има 163 коня 2.5д, но това реално е 177к.с. намален софтуеърно на 163к.с. При всички положения този мотор ще харчи по малко от 3.0д, а ако е ръчка ще е още по икономична...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 31 Дек 2014, 18:59

Има 163 коня-идеята им е по-нисък данък.До колкото знам, хардуеъра е като на 177 коня, само софта им е друг.Мотора си върви с другите във времето.Не е по-икономичен.Разход 10/100 градско и петица за мен е трудна комбинация.Автомата винаги си харчи повече.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61