Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2015, 23:22

Ок, мерси колега. Не е за парите (300 лв в доверения им сервиз), заради отношението е. Какво като е констатирано на автомивка, да съм виновен, че съм написал истината, товс не го разбирам. В Германия съм завеждал подобно щета с приятел пак в Алианц, проблем не е имало. Що в БГ трябва да е по-различно? А и вече месец и половина официален отказ нямам, нищо, че съм пращал 2 възражения. Това не е ли абсурдно? Ами ако разчитах на тези пари, какво правим? Все пак каското ми е близо 1000лв... И затова и едно писмо да не изпратят е просто смешно. А доказателства(снимки) имам дори и във форума. Според мен трябва човек да си търси правата!

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 22 Дек 2015, 23:23

С две думи в България каското си е пълна измама !!!
Нека всеки да сметне колко пари дава за каско и ако евентуално му се наложи да оправи щета съм на 99% сигурен че парите ще му стигнат дори и ще останат...
Единствената причина поради която трябва да се прави каско в тази *ибана и крадлива държава е че може да спиш малко по спокойно и да не се притесняваш, че на сутринта колата ще я няма !!!
Друга причина НЯМА..
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2015, 23:27

netmurder написа:С две думи в България каското си е пълна измама !!!
Нека всеки да сметне колко пари дава за каско и ако евентуално му се наложи да оправи щета съм на 99% сигурен че парите ще му стигнат дори и ще останат...
Единствената причина поради която трябва да се прави каско в тази *ибана и крадлива държава е че може да спиш малко по спокойно и да не се притесняваш, че на сутринта колата ще я няма !!!
Друга причина НЯМА..

За съжаление, и аз стигнах до този извод, а вярвах, че нещата са се променили за времето, в което не бях тук.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 22 Дек 2015, 23:37

А какво се случва ако катастрофираш? 20К на вятъра? И защо пък да е измама в България точно :D Всеки сам си преценява риска и си решава, затова и каското не е задължително. Аз досега колкото съм взел, толкова съм и дал за каско, но спокойствието никой няма да ми го плати :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 22 Дек 2015, 23:45

SDLS написа:А какво се случва ако катастрофираш? 20К на вятъра? И защо пък да е измама в България точно :D Всеки сам си преценява риска и си решава, затова и каското не е задължително. Аз досега колкото съм взел, толкова съм и дал за каско, но спокойствието никой няма да ми го плати :)

Колега по твоята логика, може и колата да я няма както и водача в нея, така и 20к на вятъра и други неща също...
По принцип ако катастрофираш и не си виновен, гражданската отговорност ти плаща колкото и каското, така че...
Наистина е въпрос на личен избор, но просто изразих лично мнение :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 23 Дек 2015, 11:59

Аз съм на мнение, че каското си заслужава и съм изключително доволен като клиент на ЛевИнс. Без значение за вида щета и вината винаги са ми покривали направените разходи или са отстранявали щетите в доверен сервиз. Имал съм и случай на рекламация за извършен ремонт и всичко е било отстранявано по-каско за сметка на доверения сервиза. Мисля, че най-важното е как подхожда човек и колко откровен е в излагането на едно застрахователно събитие.

За справка само от последното застрахователно събитие за предна броня каското ми покрива щета в 1.5 пъти застрахователната сума, която съм платил.

:bchug:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 23 Дек 2015, 14:51

Trixster написа:Аз съм на мнение, че каското си заслужава и съм изключително доволен като клиент на ЛевИнс. Без значение за вида щета и вината винаги са ми покривали направените разходи или са отстранявали щетите в доверен сервиз. Имал съм и случай на рекламация за извършен ремонт и всичко е било отстранявано по-каско за сметка на доверения сервиза. Мисля, че най-важното е как подхожда човек и колко откровен е в излагането на едно застрахователно събитие.

За справка само от последното застрахователно събитие за предна броня каското ми покрива щета в 1.5 пъти застрахователната сума, която съм платил.

Понеже ме трогна последното ти изречение - от Алианц не искат да ми изплатят щета 8 пъти по-малка от застрахователната сума, която съм платил. И аз бях на мнение, че трябва да си честен със застрахователя и да се разбирате като хора, но вече не съм, колкото и колегите да ме убеждават, че сам съм си виновен. Просто за мен да забележиш нещо някъде не задължава събитието да се е състояло там.
А и новият куриоз от днес - искат да дозастраховам 50 лв. Хубаво, обаче докато 3 седмици чакам довереният им сервиз да им предостави необходимите документи, взех , че одрах лека бронята. Та сега възможностите са 2:

1. Завеждам щетата и ми плащат по експертна и то не напълно, защото не е дозастрахована колата все още.
ИЛИ
2. Дозастраховам (+50лв), снимат колата на ново и получавам 0лв, щото на снимката ще има и надрасканото.

Е как човек да не им даде после допълнително пари на тия ка***и.

Радвам се все пак, че има и доволни клиенти на Алианц де, че май излезе само аз да съм изтеглил късата клечка.

А като си спомня, че в Левинс ми излизаше около 300 лв. по-малко, а аз да заложа на сигурното, че и разни джаджи ме караха тия от Алианц допълнително да слагам, сещате се за чия сметка (+320 лв.)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 23 Дек 2015, 22:39

Trixster написа:Аз съм на мнение, че каското си заслужава и съм изключително доволен като клиент на ЛевИнс. Без значение за вида щета и вината винаги са ми покривали направените разходи или са отстранявали щетите в доверен сервиз. Имал съм и случай на рекламация за извършен ремонт и всичко е било отстранявано по-каско за сметка на доверения сервиза. Мисля, че най-важното е как подхожда човек и колко откровен е в излагането на едно застрахователно събитие.

Какви са условията на ЛевИнс, че и аз се замислям да сменям Армеец.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Мнение от Simeon24 » 24 Дек 2015, 0:06

Аз до сега от Булстрад оплаквания нямам. Има ли някой разочарован от тях, защото скоро ще трябва да подновявам каското да имам едно на ум дали да е при тях или къде да е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 24 Дек 2015, 0:27

Simeon24 написа:Аз до сега от Булстрад оплаквания нямам. Има ли някой разочарован от тях, защото скоро ще трябва да подновявам каското да имам едно на ум дали да е при тях или къде да е.

Колега най-правилното е ако си доволен от тях да не се отказваш, защото не се знае на кой ще се натресеш... Ако следиш темата ще разбереш, че има колеги които са доволни от конкретно ЗД и други колеги, които не са доволни от същото ЗД... Така че щом си доволен стой си там...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 17 Фев 2016, 17:24

Има ли някаква база данни между застрахователите? Тоест, ако смениш един застраховател с друг, новият знае ли за стари заведени щети? Въпросът ми е чисто от любопитство

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 17 Фев 2016, 17:53

dextuar написа:Има ли някаква база данни между застрахователите? Тоест, ако смениш един застраховател с друг, новият знае ли за стари заведени щети? Въпросът ми е чисто от любопитство

Не и а това не го интересува. При сключването на новата застраховка нали правят оглед на колата и описват в протокола ако има увредени детайли. т.е за тях не можеш да имаш претенция за щета докато не отстраниш уврежданията и не ти го отбележат в протокола.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Фев 2016, 20:36

Идеята ми беше, ако имаш няколко заведени щети нали се водиш рисков и при подновяване има някакви врътки със завишаване на премията, интересно ми е дали има някакъв регистър между застрахователите да си обменят такава информация?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 21 Фев 2016, 11:58

dextuar написа:Идеята ми беше, ако имаш няколко заведени щети нали се водиш рисков и при подновяване има някакви врътки със завишаване на премията, интересно ми е дали има някакъв регистър между застрахователите да си обменят такава информация?

Нямат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 21 Фев 2016, 15:45

dextuar написа:Идеята ми беше, ако имаш няколко заведени щети нали се водиш рисков и при подновяване има някакви врътки със завишаване на премията, интересно ми е дали има някакъв регистър между застрахователите да си обменят такава информация?

Няма такова нещо да се води рисков. Просто имаш малус(завичаване) с определен процент при подновяването. И ако смениш компанията нямаш проблем

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61