Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Ако беше отдели 5 мин да видиш какво се мисли за Е60 за тази цена ще си отговориш сам на въпроса. Ако имаш едни допълнителни към 4-5-6 хил. лв скачай смело заради оборудването, АКО НЕ по-добре не гледай Е60 в този ценови диапазон, защото ще се нахакаш на някое куцо магаре на 400-500 хил. км дето после ще плачеш. Преди да гледате като цяло коли един бърз поглед на колите в autoscout24 и mobile.de ще ви ориентират за ГОРЕ ДОЛУ реалистичните цени / км и така.
Ще повторя историята с моя приятел дето за 14500 пред 4 месеца си купи кола, която се оказа на 890 000 км(доказани по километража, по стечение на обстоятелствата се оказа, че познавам човека превъртял километрите) Продавача я беше купил за 5000 евро от Италия и я беше напудрил на външен вид да е много добре.
Ще повторя историята с моя приятел дето за 14500 пред 4 месеца си купи кола, която се оказа на 890 000 км(доказани по километража, по стечение на обстоятелствата се оказа, че познавам човека превъртял километрите) Продавача я беше купил за 5000 евро от Италия и я беше напудрил на външен вид да е много добре.
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
mupoo написа:От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
Е това ли са добрите екземпляри на по 890 000км !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
mupoo написа:От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
Сега погледнах и обявите в Германия, има хубави бензинови е60 до 5500 евро. И за 4000 евро има няколко но са със щети по вратите.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
AgeraR написа:mupoo написа:От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
Сега погледнах и обявите в Германия, има хубави бензинови е60 до 5500 евро. И за 4000 евро има няколко но са със щети по вратите.
Няма проблем, да вземеш една такава, след което да оправиш вратите и готово. При такова предлагане на части втора употреба за тоя модел, вратите ще ти излязат за без пари. Без проблем, ще намериш и същия цвят. После с лека козметика ще светне. Следва линк към колата в тая тема за цена около над 17-20 хилки и ще видиш какви добри отзиви ще има за нея.

atanasov_aa написа:AgeraR написа:mupoo написа:От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
Няма проблем, да вземеш една такава, след което да оправиш вратите и готово. При такова предлагане на части втора употреба за тоя модел, вратите ще ти излязат за без пари. Без проблем, ще намериш и същия цвят. После с лека козметика ще светне. Следва линк към колата в тая тема за цена около над 17-20 хилки и ще видиш какви добри отзиви ще има за нея.
Какво ми пука за отзивите на хора, чиито коли не са по-добри от тези в мобиле.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
AgeraR написа:atanasov_aa написа:AgeraR написа:mupoo написа:От доста месеци знам, че в Италия цените стремглаво падат на E60 и могат да се намерят "добри" автомобили за 4000-5000 евро.
Какво ми пука за отзивите на хора, чиито коли не са по-добри от тези в мобиле.
Колега а на нас какво ни пука за това, че на теб не ти пука. Няма как да коментираш коли които изобщо не си виждал!!!
- sodaplease
- Потребител
-
Здравейте нов съм във форума и до сега не съм карал БМВ. Искам да попитам дали този автомобил си заслужава http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8dp6rj двигателя надежден ли е(знам, че ще ме посъветвате да взема 3.0 бензин но не съм състезател и мисля че 2.5 бензин ще ми върши перфектна работа) скъпа ли е поддръжката на този двигател и като цяло колата и т.н всичко ще ми бъде от полза
благодаря

- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Добре е,че си се ориентирал към бензиново BMW.Аз исках такова навремето,но нямаше.Тази марка коли лоши двигатели нямат.Имат лошо обслужвани.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
sodaplease написа:Здравейте нов съм във форума и до сега не съм карал БМВ. Искам да попитам дали този автомобил си заслужава http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8dp6rj двигателя надежден ли е(знам, че ще ме посъветвате да взема 3.0 бензин но не съм състезател и мисля че 2.5 бензин ще ми върши перфектна работа) скъпа ли е поддръжката на този двигател и като цяло колата и т.н всичко ще ми бъде от ползаблагодаря
Пише че продавача е първи собственик, закупил я е преди 6 години, а пък колата е 2004г., нещо не му се връзват нещата на този продавач!!! Много е бедна от към екстри, не бих я гледал изобщо тази кола, това е моето мнение колега.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
timur_lenk написа:...... Тази марка коли лоши двигатели нямат.Имат лошо обслужвани.
Напълно подкрепям мнението на колегата. Най-важното не са километрите на която е колата, а как се е грижил предния собственик за нея.
Един автомобил й на 100 000 км, може да е тоталка, ако не са полагани грижи за него. Друг автомобил на прекалено много повече км, може да е перфектен, ако са полагани грижи за него и е управляван човек който знае за какво си е купил колата.
Колата втора употреба е на пълен късмет.

- sodaplease
- Потребител
-
Колеги радвам се, че толкова бързо реагирахте.Ориентирал съм се към бензинов двигател, защото от това, което чета във форума и това, което споделят познати, които карат бмв оставам с впечатлението че бензиновите(атмосферни) са по-малко проблемни от дизеловите и на практика в дългосрочен план разходите за поддръжката на дизела почти се покриват от разхода на гориво при бензиновите мотори.А към колегата, който споделя че колата е с малко екстри- за мен тези екстри са достатъчни(кожен салон,автмоатична скоростна кутия, фарове с лупи, климатроник). Всеки иска кола със спортен пакет,окачване и други глезотии, но цената на такава кола доста набъбва, особено при бензиновите е60ки, а и парите с които разполагам не са достатъчни за да си купя кола, която е със всички екстри. За конкретния автомобил ме притеснява това, че свети лампата с двигателя на таблото
Ще се радвам ако някой сподели от какво може да свети и може ли да се окаже нещо фатално
Благодаря ви предварително!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
абе последните години успяха да вкарат няколко безумни двигателя с хронични проблеми ..
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Като се замисля,BMW не са длъжни да правят коли които да работят 800 хил км.Колата си има гаранция,след това не ги касае.Ние които взимаме втора употреба се спасяваме кой както може.Ерата на Е34 отдвана я няма.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Абсолютно вярно.БМВ не се интересуват от вторичния пазар за автомобилите си,а само от клиентите първа ръка от шоурума и дилърските представителства.
Напълно нормално е всички съвремени автомобили да изкарват до срока на гаранцията си,имайки предвид тези все по сложни двигатели и системи и в същото време очаквания на клиентите следващото моделно поколение да предлага още повече екстри .
След това какво се случва с този автомобил,къде ще се поддържа,колко ще струва на собствениците-както в един български виц се казваше-тях тази работа не ги интересува.
Напълно нормално е всички съвремени автомобили да изкарват до срока на гаранцията си,имайки предвид тези все по сложни двигатели и системи и в същото време очаквания на клиентите следващото моделно поколение да предлага още повече екстри .
След това какво се случва с този автомобил,къде ще се поддържа,колко ще струва на собствениците-както в един български виц се казваше-тях тази работа не ги интересува.