Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от aero » 26 Ное 2012, 12:21

Не ме разбирай погрешно, но трудно ще намериш читав екземпляр на тези пари. Масовите оферти на тези пари имат много допълнителни разходи и така наречената поддръжка ще скочи.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3461882#p3461882
в тази тема има писано за разходите.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Ное 2012, 12:21

Внимавай само с този бюджет, с извинение, "новото" БМВ да не ти направи 2ри гъз, през който да ти излиза поддръжката, защото на първия ти гъз няма да му е достатъчен bandwidth-a :mhihi:

Е60 от първите години, дизел, ще е чудо да намериш на малко километри и в добро състояние за тези пари, а непредвидените ремонти може да са доста солени на тези коли.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 26 Ное 2012, 17:45

Аз пък ще бъда още по краен в изказването си.От А3 на Е60????!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Ако на тва А3 дето ако е дизел само едни дюзи и турбина ми се въртят да са по-сериозни суми ти се вижда скъпо подържането ,то Е60 даже и като рентакар не е за тебе.Че и за тези малко пари да имаш претенции??!!Ако ти се наложи кормилна рейка само да оправяш на Е60,А3 ще ти се стори песенМен,като нямаш кинти избираш най-читавото което ти се стори,а не че и бежовата кожичка,че и навигацийката......Ха ха ха,на колко си години?
Аз моята например я давам за 19К лева,само че предното окачване го чакат едни 1200 лева за да стане както трябва.Но това го казвам на всеки кандидат купувач.Иначе съм сменил четири спирачни диска,четири чифта накладки,масло двигател преди 2К километра,масло скоростна кутия,филтри,всички подгревни свещи,пеперудите са махнати,филтър картерни газове подменен с този ''постоянния'',осигурена пета лята джанта 17'' с реален размер гума,нов акумулатор на два месеца Ексайд,амортесьори КОНИ ФСД на 30К километра.И искам 19К само за да я продам по-бързо тъй като не ми трябва вече иначе ако не бързах под 22К нямаше да обявя.А ти искаш за 15-17К лева да намериш желаната,е мен,от пръдня боя не става.
Лека и доходна и да знаеш че разходите с Е60 не свършват с покупката,а едва започват.Чудесен автомобил като возия,двигатели и комфорт,но на съответната цена.Гуд лък.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 26 Ное 2012, 19:03

+1.По-добре се насочи към Октавия/Акорд/Авенсис/Мазда 6 ,ако не ти харесват и искаш да правиш впечатление на каките- ес класа от 2001г/А6-2004г :driving:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от Moonboy » 26 Ное 2012, 19:20

на 24 години съм не мисля,че съм малък или достатъчно голям... имам си толкос пари и се придържам към това бмв... Мога да кажа ,че не съм случил на кола...с А3-ката ти така го изкара,че все едно ремонта ми почва от 1 000лв чакай малако.Значи казам,че съм недоволен от колата и не мога да изкарам 1 месец да карам и да се кефя все нещо става може да е малко ,но може и да е нещо сериозно.Дошъл съм във форума да питам да чета мнения и да се интересувам от колата, защото ми харесва е60-то а вие тука все едно съм ви обидил с нещо.Дайте съвет за тези коли , нещо вижате ли и как ви се струва колата ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1bao3i
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1bb06o
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1bb11d

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Ное 2012, 19:27

stankata777 написа:ако не ти харесват и искаш да правиш впечатление на каките- ес класа от 2001г/А6-2004г :driving:

От последните две ще проплаче още повече :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 26 Ное 2012, 19:52

Като притежатели на е60, повечето хора във подфорума знаем за разходите свързани с ремонти и обслужване на тези коли. Гледайки ниските цени на пазара, не можем да ги възприемам за реални. По снимка от обява, има форумни гурута, които могат да изкажат някакво мнение, но в повечето случай това, което можеш да видиш е една измита, изпъната и излъскана кола, няма как да разбереш в какво състояние е рейка, турбо, дюзи, скорости,ходова част. Първоначалното обслужване, което ще включи филтри и масло ти е 600лв, ако смениш ремъци, ролки и водна помпа, вървиш нагоре, препоръчително е да се обслужи и автомата, сумата минава 4-цифрена граница, каско, гражданска и зимни гуми...това разбира се не е задължително, но ако излезе и някой скрит дефект изваждането продължава. Както си останал с лошо впеатление от аудито, с още по-лошо можеш да останеш, ако си вземеш бмв, което ще дава ядове, а вероятността за такива с покупка на тези цени е висока.
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 26 Ное 2012, 20:02

Moonboy написа:на 24 години съм не мисля,че съм малък или достатъчно голям... имам си толкос пари и се придържам към това бмв... Мога да кажа ,че не съм случил на кола...с А3-ката ти така го изкара,че все едно ремонта ми почва от 1 000лв чакай малако.Значи казам,че съм недоволен от колата и не мога да изкарам 1 месец да карам и да се кефя все нещо става може да е малко ,но може и да е нещо сериозно.Дошъл съм във форума да питам да чета мнения и да се интересувам от колата, защото ми харесва е60-то а вие тука все едно съм ви обидил с нещо.Дайте съвет за тези коли , нещо вижате ли и как ви се струва колата ?

От трите обяви, втората ми се вижда най-добре. Не бих взел другите, защото са с малката навигация...
А относно това колко парички си събрал, като вземеш колата гледай да имаш минимум 2000лв. за текущи разходи :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 26 Ное 2012, 20:07

Ихаааа баси и веселата тема! :lol: :lol: Аз па моята за под 20хил лв. хич даже нема да вдигна телефона да я продавам хем е с малката навигация :twisted: Може отстъпки ама само на лице от български произход, пол женски и на възраст 18-20 години с обещанието за тримесечно целодневно секс парти :mhihi: :mhihi: Разходите по партито са за моя сметка, е тва е оферта!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 26 Ное 2012, 20:25

Колегите не ти казват тези неща с лоша умисъл. За МЕН СПЕЦИАЛНО - не гледай само голяма или малка навигация или цвят на кожата - има доста по-важни неща. Може би на 40 огледа съм ходил и то повечето пъти с познати /на които благодаря/ с лаптоп за да се види на пръв поглед какви грешки дава и т.н. Значи от 40 огледа се стигна само до 7 прегледа "намясто" а колата да стигне до сервиз за по-обстоен - 3. Малък е коефициента :mhihi:
Преди това /въпреки ,че се занимавам с части/ съм ровил в интернет за информация за модела: какви са му слабите страни , за какво да внимавам и да гледам , кое може умело да прикрие продавача...
Изводите :
Най-добре от частно лице . Не искам да обиждам някой , но на най-много лъжи се нагледах по разни автокъщи и търговци.
Като се почне от годината , през километри и какво ли още не ... най-смешното е за екстрите . ВСИЧКИ ЕКСТРИ ЗА МОДЕЛА :mhihi: или напраскали някакви екстри ,които въобще ги няма в колата . Такава кола да вземеш без да се прегледа/и пак не е сигурно/ си е чист мазохизъм. Аз специално гледах екземпляри в много широк диапазон като цена и година и се нагледах на ужасий...
Значи щом си се загледал в дизел трябва да имаш в предвид няколко неща :
Демферна шайба , дюзи , тампони мотор , колектор , дебитомер ,турбина, общо за модела електронни компоненти , рейка , окачване , скорости /за автомата/ и доооста други ...
Пресен случай : аз взех моята и мой приятел взе една и той изтегли късата клечка ...
дизел 530 - 2006 края . Колата му е невероятно запазена и има доста екстри . До сега равносметката е 4 диска и накладки , всички масла и филтри , застраховки и гуми /в рамките на мормалното/. И след това се почна - демферна шайба , 3-та дюза, дебитомер , акумулатор/ колата доста е стояла в автокъщата/заедно а него и релето тъи известно на повечето нас, тампон мотор , свещи и релето им, колектор , сега/интересно ,че в сервиза са пропуснали / рейка която един път явно е рециклирана и сега няма да може втори път :banghead:. А на всичките тези неща сумите са колкото цяло ауди А3 !

Та колега - такива като мен ще се радват на по-голям брой клиенти , но разликата в подръжката на А3 и Е60 е доооста голяма . Най-малкото като застраховки , данък , консумативи , гуми и доста други .

Ако все пак си решил въоръжи се с търпение и по-добре грънми с някой лев , но задължителен преглед обстоен в сервиз особено за такива талиги незнаещи километрите си и напудрени като за ревю :driving: Пак не е сигурно ,че няма да те метнат , но може и да се откажат/както два пъти стана с мен :mhihi:
Успех и умната!
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 26 Ное 2012, 20:37

Moonboy, ако вземеш е60 за 16хил. лв. шанса да намериш читава кола, която да караш без да псуваш е равен на шанса да уцелиш 5ца от тото-то.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 26 Ное 2012, 22:50

netmurder написа:
Moonboy написа:на 24 години съм не мисля,че съм малък или достатъчно голям... имам си толкос пари и се придържам към това бмв... Мога да кажа ,че не съм случил на кола...с А3-ката ти така го изкара,че все едно ремонта ми почва от 1 000лв чакай малако.Значи казам,че съм недоволен от колата и не мога да изкарам 1 месец да карам и да се кефя все нещо става може да е малко ,но може и да е нещо сериозно.Дошъл съм във форума да питам да чета мнения и да се интересувам от колата, защото ми харесва е60-то а вие тука все едно съм ви обидил с нещо.Дайте съвет за тези коли , нещо вижате ли и как ви се струва колата ?

От трите обяви, втората ми се вижда най-добре. Не бих взел другите, защото са с малката навигация...
А относно това колко парички си събрал, като вземеш колата гледай да имаш минимум 2000лв. за текущи разходи :D

Снимките на тази от втората обява са все пак от преди близо 5 години. Едва ли изглежда така все още.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Аватар

Мнение от jordanpar » 26 Ное 2012, 22:53

Плюс това един въпрос чийто отговор запази за себе си-на 24 години какво работиш,колко приход имаш месечно и колко време ще е така.Аз Е60 за човек с доход под 2000лв месечно не виждам как би го ''отглеждал'' както трябва ако приемем че по мое си неписано правило колата си иска едно 1/4 от месечния ти доход,та от там си направи сметка колко трябва да получаваш.Малко над 1900 лева ти са каско,данък,ГО и стикер винетен.Просто и за 15К да я купиш колата нито един застрахователен брокер няма да я оцени на по малко от 19К .Демек,дори и да я вземеш за 15К имаш 2 бона за бумащина,700 кинта първоначално без спирачни истории и 1400 за едни читави гуми,че не вярвам в кола за толкова пари автокъщата да ти остави гуми с тазгодишен ДОТ.И сметката отиде пак на едни 19 бонбона а ако си я взел на 17 че и към 21К,без даже да ти се е появил и малък каприз от страна на колата,а чисто и просто необходими първоначални разходи.
Помисли добре дали е лъжица за твоята уста,защото ББ има един хубав лаф ''Много като тебе вече плакаха'' ;)

sandini написа:Снимките на тази от втората обява са все пак от преди близо 5 години. Едва ли изглежда така все още.
: Ти остави датата на апарата.Той за 4 години само 1000 километра ли и навъртя на таз кола?Снимките са актуални най вероятно датата не е вярна,това са дребни подробности,кой ще пусне обява по снимки отпреди толкова време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 26 Ное 2012, 22:56

Тази тема се повтаря вътре в себе си постоянно. И се чудя пък как от толкова страници мисля, че един само кандидат купувач писа, че иска да взема кола с екстри на нормална цена. Всичко друго само гледа тънките оферти, мисля че нещо тука яко куца в цялата работа. Един вид хърба, но иска да си вземе Е60 да е батка. :D :lol: :lol:

Аватар

Мнение от jordanpar » 26 Ное 2012, 23:05

:OT: Хаха,така е.Мен повече ме плаши двуметров фитнес маниак с празен поглед и 57см бицепс в Голф5 отколкото изсмукан келеш с татуировка тип pimp ръкав на лявата ръка,същата изкарана през джама на Е60.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61