Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
Последно сипах екто на лукойл и съм доволен. Вървеж и разход добре. По принцип зареждам на ромпетрол и газпром и там е добре. Сега нещо ми хвалят тая зимната нафта на петрол,ама аз там не зареждам.
• веригата ЛУКОЙЛ включва над 200 обекта (собствени и на франчайз), които държат около 26% пазарен дял при продажбите на дребно в страната;
Ами, ако е разрешено уточнявайте моля.
memorex написа:• веригата ЛУКОЙЛ включва над 200 обекта (собствени и на франчайз), които държат около 26% пазарен дял при продажбите на дребно в страната;
Омв за мен е супер макар че чувам разни слухове че лукОйл било всичкото гориво ама не ми се верва.Шел знам че от гърция идват лично имам приятели до скоро от там вкарваха горивото за шел ама знаеш ли ги

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
axel.folu написа:memorex написа:• веригата ЛУКОЙЛ включва над 200 обекта (собствени и на франчайз), които държат около 26% пазарен дял при продажбите на дребно в страната;
Омв за мен е супер макар че чувам разни слухове че лукОйл било всичкото гориво ама не ми се верва.Шел знам че от гърция идват лично имам приятели до скоро от там вкарваха горивото за шел ама знаеш ли ги
На ОМВ с Макс Моушън дизела им приятел с X5 на 01.01.2015 г. на Банско сутринта на - 15 и не запали

BMW_1914 написа:axel.folu написа:memorex написа:• веригата ЛУКОЙЛ включва над 200 обекта (собствени и на франчайз), които държат около 26% пазарен дял при продажбите на дребно в страната;
На ОМВ с Макс Моушън дизела им приятел с X5 на 01.01.2015 г. на Банско сутринта на - 15 и не запалии запали чак към обяд като се стопли до - 8
Може колега не споря във България много добре знаем как седят нещата

- Стоян Чанев
- Потребител
-
- Кара: X5 M, A8 4.2 TDI
От 2 години зареждам само Макс Моушън Дизел от ОМВ и съм нямал проблеми дори при минус 25 градуса, когато колата е седяла 3 дни непалена. За мен това е най-хубавото гориво. 

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Последните две зареждания бяха по 50 литра дизел от Ромпетрол, струва ми се че колата върви доста по добре и разхода падна малко.
От доста време насам,само Maxx Motion на OMV съм сипвал.Преди няколко дни,реших да пробвам Газпром/ в Бургас до метро/ и ... колата работи по-тихо,със сигурност върви/дърпа/ една идея по-добре и харча е минимално,но със сигурност занижен.Не знам как ще седи въпроса със замръзването?Май ше се наложи да издиря обектите им в София и да проведа по задълбочени и дълги тестове. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Газпром имат 3 обекта в София, все на неудобни места (ако не са ти на път), но аз си ходя до Дружба да зареждам.
Never mistake motion for action...
Аз до последно сипвах на омв и по горе забравих да кажа че на -21 съм палил със обикновенна нафта газпром има след драгичево
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
за мене една от най добрата нафта е в ЕКО и има голяма разлика от лукойлската разхода ми падна с 1 литър и колата е значително по пъргава.Да не говориме, че неприпушва толкова при настъпване колкото лукойлската.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Хора 23 страници си пишем едно и също. Няколко пъти съм давал информация но ще кажа пак няколко думи. Най общо бензиностанциите могат да се разделят на две групи- големи вериги и малки бензиностанции. Най-опасни са малките, в които всеки си бърка каквото поиска и смесва дизела с тежко гориво, масла, дори отпадъчни, олио и т.н и разчитат, че няма да ги хванат. В големите вериги нещата са изчистени общо взето. Там не сме хващали бъркочи, като се изключи, че повечето вериги дават бензиностанции на франчайз или за управление и може да има злоупотреби в отделни бензиностанции от веригата. На 80% дизела идва от Лукойл, така че няма как да има фрапираща разлика по отделните вериги. Изключение правят Ромпетрол (100% дизел от Румъния, за мен най-добрият дизел) и Газпром (купили са Сръбския Петрол и внасят от Сърбия). В Еко дизела е или от Лукойл или идва част от Гърция, което е лош вариант защото там няма зимен дизел.
Аз зареждам от Круиз и не виждам проблеми .
Някой има ли наблюдения към тези беннзиностанции ?
Някой има ли наблюдения към тези беннзиностанции ?
Дизела им е лош аз съм сипвал там дори мога да кажа че след като сипах там колата ми се спъна