Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от SDLS » 18 Ное 2014, 13:00

Та то има ли кола над 5 години, дизел, внос, на под 200 000км? Ако я има давайте да я купим. Километрите не са най-важното за състоянието на 1 кола. И на 180 000 да е, ако не е поддържана през тези 5 години, вярвайте ми ще е много по-зле от кола на 400 000, която и е сменяно всичко както си му е реда :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 18 Ное 2014, 16:21

Аз забелязвам тенденция последните години германци,холандци,фламандци.... никой не си поддържа колата в официални сервизи.Купува се чисто нова кола и то с хиляда отстъпки и промоции,все по трудно се продава кола на витрина както е показана цената.Минава се първата инспекция и смяна на маслото в оторизирания сервиз и после се сменя ''на черно'' масло и консумативи за да не се налага да се плащат ''оригиналните цени'' в представителния дилър ,връщат се масово километражи когато трябва по интервал да се влезе все пак в официалния сервиз за да се запишат някакви километри пробег ,много турски авточасти навлязоха мощно на пазара и така...... Много стиснати станаха и се ''побългариха''.Наскоро четох статистика и че средната възраст на автопарка е скочила от 5,6 години на почти 8,което си е много лош показател за тук.Хората /които масово са средна класа в моя квартал/ вече изоставиха и модата да се купуват био продукти в хипермаркетите,а виждам, че както обикновено ние в БГ сме няколко години назад в тенденциите и е станало модерно всичко уж ''био'' да се консумира.А всъщност това е поредния маркетингов трик да ни крадат по лесно парите на нас крайните потребители.
Европееца ли се изтарикати или просто кризата му отвори очите,но нито колите са вече така поддържани и им се робува,нито дори все по-строгите технически изисквания ги спират да заобикалят правилата.Тъй като все повече ограничения се налагат в редица градове за дизели над 8 годишни и без ДПФ филтър или под Евро 4 стандарт не се позволява да се карат в централна зона се наблюдават и нови измами съвсем доборсъвестно предлагани от всеки техник контрол срещу разбира се съответната сума-записване че автомобила е в норма или дори промяна на първоначалната дата на регистрация.
Друг номер е иззети от лизинг автомобили от източна Европа се пускат като ниърли ню карс на вторичен лизинг ,след това отново се връщат в източна Европа като станат на по 8-10 години......Та така.
Каква ми е мисълта,ако преди години беше нарицателно че кола от Италия е боклук а ''жабарите'' са мърлячи ,уверявам ви едно-''западняка'' изобщо не е по-добра стока последните години и нещата стават на все по-зле.Отваряйте си очите като купувате кола ако ще и от Лихтенщайн да е,нищо вече не е гаранция.

Потребител
Аватар

Мнение от IvailoGigichev » 18 Ное 2014, 18:18

Някой може ли да даде мнение :

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=82nvo9

Звънях, момчето изглеждаше свестно. Разбрахме се утре да я гледаме, съгласен е да отидем до сервиз по мой избор, за километрите каза, че не знае преди 1 година я е купил и не е имал проблеми с нея.

Благодаря Предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 18 Ное 2014, 19:00

ами дано момчето има обяснение и за странния еърбег на волана :idea:
колата изобщо не е М пакет и е от първите произведени,почти мога да се обзаложа че е 2003г ,а за 12 годишно Е60 16 000 лева са адски много .

за сравнение виж как изглежда оригинален /уж/.Виж канта,виж страничната линия виж надписа ''еърбег'':

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от IvailoGigichev » 18 Ное 2014, 19:07

jorsenbmw написа:ами дано момчето има обяснение и за странния еърбег на волана :idea:
колата изобщо не е М пакет и е от първите произведени,почти мога да се обзаложа че е 2003г ,а за 12 годишно Е60 16 000 лева са адски много .

за сравнение виж как изглежда оригинален /уж/.Виж канта,виж страничната линия виж надписа ''еърбег'':

Изображение

Ами утре ще я гледам. Волана както и скоростния лост до колкото разбрах по телефона е сменял за комфорт.
може би е попаднал на неоригинален еърбег. Надявам се да не е сменян заради удар. Мисля, че и той не е много запознат но ще я закараме в UVE Брадърс, ще кажат дали има удари и за километрите, надявам се!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorsenbmw » 18 Ное 2014, 20:29

Мен всичко това би ми било достатъчно за да се откажа изобщо да я гледам тази кола.
Продавача разчита на евтиния М пакет за да хване око колата.И всичко останало е правено много евтино по нея.такъв манталитет обикновено подсказва как е бил подържан един автомобил.
Разбира се всеки си решава как да похарчи 16 000 лева.

Потребител
Аватар

Мнение от remixer » 18 Ное 2014, 20:40

климатика тип печка раховец и имитацията на джойстика пък мен ме отказват веднага :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Ное 2014, 21:32

Мдам, много красив капак на еърбег. :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар

Мнение от momchilg » 20 Ное 2014, 15:04

Добър ден,
какво представлява това сферичното под десния фар на бронята,

Изображение Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 20 Ное 2014, 19:39

Това представлява АСС или актив круз контрол,активен автопилот,дистроник. Всеки различно ги кръщава.Една от многото хубавите екстри на тези коли.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525D 2008/ BMW 540i 2020

Мнение от Stoqnn Georgiev » 21 Ное 2014, 21:54

Какво мислите за http://www.cars.bg/c172578 ? Някой ходил ли е да го гледа ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 21 Ное 2014, 23:04

Stoqnn Georgiev написа:Какво мислите за http://www.cars.bg/c172578 ? Някой ходил ли е да го гледа ?

Закупен от сервиз на BMW Германия! Доказан произход + сервизна книжка + 2 оригинални ключа!!!! Без никакви удари и дефекти!!! Всички консомативи сменени в сервиз на BMW Германия!!! Перфектна визия и състояние!!!! Пълно автокаско!!!!

Пък чак това БМВ е станало Ауди TDI :D

Всички тези "!!!" и правописни грешки, и направо тази жена ме отказа от тази кола :D Но имам едно на ум, когато толкова ентусиазирано ме убеждават как няма удари и дефекти някоя кола. Иначе е здрав двигател и изглежда много добре отвътре, точно както бих си представил кола на тези километри.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525D 2008/ BMW 540i 2020

Мнение от Stoqnn Georgiev » 21 Ное 2014, 23:26

Taruno написа:
Stoqnn Georgiev написа:Какво мислите за http://www.cars.bg/c172578 ? Някой ходил ли е да го гледа ?

Закупен от сервиз на BMW Германия! Доказан произход + сервизна книжка + 2 оригинални ключа!!!! Без никакви удари и дефекти!!! Всички консомативи сменени в сервиз на BMW Германия!!! Перфектна визия и състояние!!!! Пълно автокаско!!!!

Пък чак това БМВ е станало Ауди TDI :D

Всички тези "!!!" и правописни грешки, и направо тази жена ме отказа от тази кола :D Но имам едно на ум, когато толкова ентусиазирано ме убеждават как няма удари и дефекти някоя кола. Иначе е здрав двигател и изглежда много добре отвътре, точно както бих си представил кола на тези километри.

Когато попитах дали може да го проверим в BMW сервиз, собственика се съгласи. А преди няколко дни питах за едно 530xd за същите пари на "160 000км" и като казах на собственика да го проверим ми каза, че го е проверил и е на 200 000. Аз настоявах да го проверим пак, но той отказа. Тогава разбрах че и на 200 000 не е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 21 Ное 2014, 23:36

Някакви мнения за тази?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=83q2bz
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 22 Ное 2014, 0:34

Като я гледам... претапицирван волан, шофьорската седалка на нищо не прилича, демек прехвърлила 400к. км... кола мечта за всеки майстор. Аз лично такава кола на над 150к км(доказани естествено) не бих купил. Малко след 200к км се почват скорости, рейки и тнт и тнт все скъпи ремонти.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61