Съвет за Android Auto /Carplay
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
Re: Съвет за Android Auto /Carplay
philip_vd написа:Колега, нещата които питаш са описани по-горе в темата с изключение, че наистина някои телефони(макар и редко) по-трудно се свързват с мултимедиятя. От моя личен опит най-безпроблемни са премиум марките телефони. Ако имаш съмнение в твоя телефон пробвай го при някой колега кaк се свързва с мултимедията в колата.
Благодаря , все пак по-скоро се надявах някой с Линукс Медия да сподели предимства и недостатъци на този тип устройства от личен опит. Андроидите са ясни... колкото до телефона , моя си е Флагманска серия Mate50 Pro , просто е HUAWEI , а не стандартните Гугълски т.е останалите ....
EDIT: В крайна сметка , след четене четене и пак четене , ще се пробвам с това нещо https://www.aliexpress.com/item/1005008690261923.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.45.1c0f1802d1oDe5#nav-description като най вероятно ще избера варианта CCC Cam (Имат и вариант CCC Youtube Cam) , но доколкото видях резолюцията там е 1280х480 , а тази която съм избрал е 1920х720 ако може да се вярва напълно на Китайците. Описанието не е напълно ясно от гледна точка на това , поддържа ли външен микрофон (в комплекта е ясно че няма) и как седят нещата с AUX-a. Единственото което разбрах от описанието е че камерата се активира "ръчно" като се взима сигнал от задната светлина , т.е не разчитаме да "разпознае" задната през някой от BUS-овете и да активира камерата.
- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 LCI 535i
- Мечтае да кара: 1970 Dodge Charger 500
1. Сигнала за задна скорост не се взема от задната светлина, защото камерата няма да ти работи при запален двигател и включена задна. Ще работи само на контакт и задна. Има ръководство в pdf файл в който е описано как се свързва. Сигнала се взима от чинчовете които излизат от навигацята.
2. Ако имаш оригинален микрофон над сенника ще си работи без проблем с медията. Трябва да имаш аукс в менюто на айдрайва ако не трябва да се кодира с нцс експерт.
3. Не се изхвърляй на големи резолюции, защото на тоя малък екран не е от голямо значение.
В общи линии ако не си сигурен какво правиш иди при човек да ти монтира всичко както трябва.
2. Ако имаш оригинален микрофон над сенника ще си работи без проблем с медията. Трябва да имаш аукс в менюто на айдрайва ако не трябва да се кодира с нцс експерт.
3. Не се изхвърляй на големи резолюции, защото на тоя малък екран не е от голямо значение.
В общи линии ако не си сигурен какво правиш иди при човек да ти монтира всичко както трябва.
- Jenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Pershing 115
philip_vd написа:1. Сигнала за задна скорост не се взема от задната светлина, защото камерата няма да ти работи при запален двигател и включена задна. Ще работи само на контакт и задна. Има ръководство в pdf файл в който е описано как се свързва. Сигнала се взима от чинчовете които излизат от навигацята.
Благодаря за насоките.
1. Явно съм се подвел по една щуротия която видях на една от снимките на Китаеца , т.е ще е по-лесно отколкото си мислех първоначално.
2. Не съм сигурен какво има , като я разглобя ще видя , колата я имам от скоро , но със сигурност ще сваля и горната конзола. Имам останал външен микрофон от Erisin-a на Е39-ката (не го монтирах на времето) така или иначе и ще го нагодя ако се налага.
3. Да за резолюцията си абсолютно прав , а и самия китаец ми препоръча това на което пише 1280х480 , което ме навежда на мисълта , че няма особено голяма разлика в матриците или просто тази му е по-сполучлива и по се харчи
Като цяло съм сигурен какво правя , а ако не съм , чета , меря и т.н , AUX-a на колата е кодиран(като гледам е нямал , поне букса не видях никъде) и предния собственик е сложил някакъв смотан Bluetooth към него в момента (смотан защото е само за стрийм , не поддържа разговори).
Благодаря още веднъж за насоките , ще дам обратна връзка като се случат нещата , може пък да помогне на някой колега

33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3