Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
dextuar написа:Да го махаш това грозно CCC!!!
Ще дойде и неговия ред

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Колега пусни някоя снимка де не се скръндзи. На какъв двигател се спря?
CIC ти е задължителен при толкова много екстри.
CIC ти е задължителен при толкова много екстри.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
zAcK, дай VIN направо да я видим...
п.с. Честито, със здраве да си я караш и безаварийно, па некоя снимка в съответната тема няма да е лошо да покажеш.

п.с. Честито, със здраве да си я караш и безаварийно, па некоя снимка в съответната тема няма да е лошо да покажеш.
Въпрос относно покупка на 530xd?
Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави.
Поздрави.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Здравей колега, големите проблеми може би ще започнат след 200 - 300к км. ако е поддържана както трябва и ако се поддържа както трябва. Цената верно не е ниска, но км. са малко и ако е с повечко екстри си заслужава парите (според мен) все пак е от последните Е60тки... А за избора на такава кола как да ти кажем колега ти си решаваш... в България как ще се кара колата, ако се кара само граЦко може и нещо компактно с по - малък мотор
а ако ще пътуваш и извън града Е60тката е перфектна. В този ценови диапазон можеш да избереш много други коли напраимер А6, Е класа и т.н. и т.н. даже може и нова кола да си купиш нещо като Дачия 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Лично аз бих взел подобен автомобил от Германия със сервизна история без да се замисля
Ако колата не е стояла в някоя нива
няма какви проблеми и големи ремонти тепърва да започват
Кое точно те притеснява и мислиш, че ще се развали? Колата в BMW ли е поддържана?
Тук има колеги с автомобили на по 400-500 000 км., които са поддържани добре и колегите си ги карат
P.S. Моята бившата 520-ка е на над 500 000, след градушка и още я карат
Всичко е въпрос на поддръжка
За колегите дето питаха - взех 535d, ама ще го покажа, като го регна и обслужа както си трябва

Ако колата не е стояла в някоя нива

Кое точно те притеснява и мислиш, че ще се развали? Колата в BMW ли е поддържана?
Тук има колеги с автомобили на по 400-500 000 км., които са поддържани добре и колегите си ги карат

P.S. Моята бившата 520-ка е на над 500 000, след градушка и още я карат

За колегите дето питаха - взех 535d, ама ще го покажа, като го регна и обслужа както си трябва

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Няма какво да ги мислиш колега, щом колата ти харесва и е с истинска история на толкова малко километри си струва всяко евро. Тук такива коли няма пълно е само с морги от Италия на по 500000 за по 17 000лв.db88 написа:Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Поздрави.
Аз миналата година взех моята за 10000е а е 2007г. Но беше на 144000км. Доста хора ми казваха че били много че не струвала толкова и какво ли не, но аз не съжалявам, колата е в топ кондиция минах 20000 за по малко от година и съм супер доволен

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

Здравейте колеги, не зная дали е тук мястото(ако не, моля модераторите да изтрият поста), някой гледал ли е този кола ? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11502917302799145&slink=5si6op Седи от доста време, по вин си излизат екстрите които са вписани в обявата. Като цяло според вас дали си заслужава, готов съм да налея 3-4к допълнително за обслужване от-до (масла,ремъци,вериги,термостати,торк и прочие) ?
- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
Re: Въпрос относно покупка на 530xd?
db88 написа:Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Поздрави.
За мен категорично не . Аз лични бих си купил бмв 630 за 20 бона и бих отделил няколко бона за ремонти , вместо да ги дам всичките за 5-та серия макар и на малко километри . Ама все пак ти си решаваш

db88 написа:Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Поздрави.
Колега, това че си харесал Е60 от Германия е много добре, преди да се довериш на сляпо си напиши домашното. Говори със собственика и се разберете за преглед в БМВ сервиз, там ще се види дали колата е ок, малкото километри е супер но все пак похарчи едни 60-80 евро преди да дадеш 13к

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
vazioo написа:Здравейте колеги, не зная дали е тук мястото(ако не, моля модераторите да изтрият поста), някой гледал ли е този кола ? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11502917302799145&slink=5si6op Седи от доста време, по вин си излизат екстрите които са вписани в обявата. Като цяло според вас дали си заслужава, готов съм да налея 3-4к допълнително за обслужване от-до (масла,ремъци,вериги,термостати,торк и прочие) ?
Назад в темата писаха за нея, беше на около 400к км по спомен.
julkata1 написа:db88 написа:Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Поздрави.
Колега, това че си харесал Е60 от Германия е много добре, преди да се довериш на сляпо си напиши домашното. Говори със собственика и се разберете за преглед в БМВ сервиз, там ще се види дали колата е ок, малкото километри е супер но все пак похарчи едни 60-80 евро преди да дадеш 13к![]()
И според мен преглед при закупуване, особено ако ще се дават толкова много пари е повече от задължителен! Най-малкото ако има сериозни проблеми по колата може евентуално да се хванат не само в сервиза, но и от реакцията на собственика, макар, че обикновено ако се купува там от частно лице и особено германец не би трябвало да се очаква. Най-добре е човек да се застрахова, за да не се сърди после на себе си. В BMW едва ли ще му вземат само 60-80е, но може да отиде в TÜV те правят такива прегледи на подобни цени.
zaharia написа:julkata1 написа:db88 написа:Здравейте, колеги! Нов съм във форума и тъй като ми предстои много важна стъпка (поне за мен е такава) смяна на автомобила бих искал да се допитам до вас. Няма да ви разпитвам за модела който съм избрал, защото съм чел достатъчно и съм се информирал за важните за мен неща. НО, остава огромния въпрос има ли смисъл? И сега ще поясня какво имам предвид. Живял съм в Германия 5 години наскоро се прибрах в България, но тъй като ще имам още няколко пътувания до там докато си оправя нещата съм решил да си докарам една кола. Намерил съм такава каквато искам 530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО и идва момента в който в главата ми изниква въпроса: Има ли смисъл да дам 26-28хил. лева за кола която е почти на 10 години о тепърва започват големите проблеми и ремонти по нея? Да, вярно, че е на малко километри, но все пак е стара кола вече и не може това да не оказва влияние. Знам, че никой не може да реши вместо мен, но просто се допитвам за мнения, дали е рентабилна една такава покупка. Или пък е по-добре нещо по-ново за тези пари да се вземе съответно не толкова луксозно и "наточено" както се казва? Също така бих приел и съвети за друг модел в този ценови диапазон, който би бил по-удачен в случая.
Поздрави.
Колега, това че си харесал Е60 от Германия е много добре, преди да се довериш на сляпо си напиши домашното. Говори със собственика и се разберете за преглед в БМВ сервиз, там ще се види дали колата е ок, малкото километри е супер но все пак похарчи едни 60-80 евро преди да дадеш 13к![]()
И според мен преглед при закупуване, особено ако ще се дават толкова много пари е повече от задължителен! Най-малкото ако има сериозни проблеми по колата може евентуално да се хванат не само в сервиза, но и от реакцията на собственика, макар, че обикновено ако се купува там от частно лице и особено германец не би трябвало да се очаква. Най-добре е човек да се застрахова, за да не се сърди после на себе си. В BMW едва ли ще му вземат само 60-80е, но може да отиде в TÜV те правят такива прегледи на подобни цени.
Ами точно толкова взимат, ако уцелиш сезонна проверка/промо, както бях аз беше 65 евро, март 2017, BMW Vogl.

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
julkata1 написа:
Ами точно толкова взимат, ако уцелиш сезонна проверка/промо, както бях аз беше 65 евро, март 2017, BMW Vogl.
Щом казваш колега е така, аз нямам опит, не смея да ходя във фирмени сервизи на BMW, на мен в ÖAMTC в Австрия ми взеха 64е за подобен преглед 2015г. Проверявал съм за Германия миналата година, най евтино беше в TÜV.
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
db88 написа:530xd колата е в много добро състояние на 89.000км със сервизна книжка от първия собственик ще я взема, не е от автокъща 2009г. е произведена. Дотук добре, но цената на такъв автомобил е около 13-14 хиляди ЕВРО
Поздрави.
В немското Мобиле намерих едно единствено 530 хд, под 100к км, на цена 19480 Е. Автокъща в Берлин.
Малко фантастично ми се вижда немец, 9 г. да плаща як данък за дизел, 4-5 пъти по-висок от тоя за бензин и да го кара по 10000 км годишно