Питане за спирачни дискове
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Питане за спирачни дискове
Как може да шлайфате дискове, това не е жигула 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Крейзи, пиши на лично да ти кажа откъде да купиш...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
adovet написа:Как може да шлайфате дискове, това не е жигула
Е с кеф , като така или иначе ще мятам дисковете и ще сменям накладките нищо не ми пречеше да пробвам? Факт е , че наистина в момента волана леко тресе като спирам , което ще рече , че не е станало както трябва

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
To и накладки може да си наковеш, както и феродо на съединителя. Едно време на москвича така правихме

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Anthony_J написа:To и накладки може да си наковеш, както и феродо на съединителя. Едно време на москвича така правихме![]()
Е това е съвсем друго , да махнеш ръбовете по дисковете е съвсем друго , както и да е на никой отчет не дължа какво си правя с колата , не ги намирам парите на пътя да хвърлям 900 лева за оригинални дискове , така че реших да пробвам всичко...
Anthony_J написа:На БМВ никога не бих шлайфал дискове, правил съм го на други автомобили преди и винаги съм имал проблеми след това. Или ще тресе волана, или ще свирят и скърцат. И винаги стругаря или който там прави тази процедура ми е обяснявал, как са перфектни и може да векувам с тях. Затова - само нови.
П.П.
Колега CrazyElement, дисковете ти вече не са оригинални БМВ, освен ако не ти ги е шлайфал някой техен механик в Мюнхен
И аз съм го правил, не на Е60, но на сходни като тегло и мощност автмобили, и съм бил много доволен. Но не за скърцане, а за неравност - просто по главината се натрупва феродо с годините, и дори след като се почисти, дисковете не прилягат перфектно.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
lazomilev написа:Anthony_J написа:На БМВ никога не бих шлайфал дискове, правил съм го на други автомобили преди и винаги съм имал проблеми след това. Или ще тресе волана, или ще свирят и скърцат. И винаги стругаря или който там прави тази процедура ми е обяснявал, как са перфектни и може да векувам с тях. Затова - само нови.
П.П.
Колега CrazyElement, дисковете ти вече не са оригинални БМВ, освен ако не ти ги е шлайфал някой техен механик в Мюнхен
И аз съм го правил, не на Е60, но на сходни като тегло и мощност автмобили, и съм бил много доволен. Но не за скърцане, а за неравност - просто по главината се натрупва феродо с годините, и дори след като се почисти, дисковете не прилягат перфектно.
Това се опитах и аз да обясня ... , просто имаше много странни неравности , а реално дисковете не са износени. Уви при мене не се получи много добре

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Питане за спирачни дискове
Къде видя някой да ти държи сметка какво купуваш? Животът си е твой, в крайна сметка, ти си решаваш какво да правиш в него. Явно всички, които си купуваме дискове, намираме парите на пътя и сме страшни балъци, ама в крайна сметка като се замислиш малко какво си постигнал с шлайфането, като добавиш парите, времето, нервите, пробите, грешките и ще разбереш кое е правилното решение.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Anthony_J написа:Къде видя някой да ти държи сметка какво купуваш? Животът си е твой, в крайна сметка, ти си решаваш какво да правиш в него. Явно всички, които си купуваме дискове, намираме парите на пътя и сме страшни балъци, ама в крайна сметка като се замислиш малко какво си постигнал с шлайфането, като добавиш парите, времето, нервите, пробите, грешките и ще разбереш кое е правилното решение.
И ти не ме разбра

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3