Почистване на двигателя с водород
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
Re: Почистване на двигателя с водород
Taruno написа:Jordana написа:То се пръска вода във интейка при турбо дизели ама не за почистване а за сваляне на температурата и предотвратяване на детонации при висок буст . И не с пръскалката на око , водата се атомизира с дюза , клапан и помпа високо налягане плюс дозиране с PWM - така с помпичката за стъкла най много да я удавите а и хидравличния удар не е изключен . Отзад пък излизали черни кърбета дим и това бил боклука от мотора - като смесиш нафтата с вода те така става , не черен дим ами сажди направо излизат от непълното изгаряне на горивото
За останалото , че водата се смесвала с маслото и ставало супер дупер чистилкастават само сополи дето запушват всичко в мотора , след "чистене" с вода трябва да си сменям и маслото ??!! Нема начин да не го приложа веднага тоя метод открит първо в Русия и после приложен в цяла Европа
Вижте му само коментарите на тоя негър дето е качил клипа в тубата : ...пилотите на хеликоптери забелязали че над водни басейни хеликоптера палучавал повече мощност и от там дошла идеята за водата ...
Майко милакво общо има газотурбинния двигател на хеликоптер със четиритактов турбо дизел на автомобил ? И изобщо за хеликоптера е противопоказно да стои ниско защото засмуква собствената си горещи изгорели газове и губи мощност без значение над водни басейни или над сушата е .
Мани сега колегата ACT чака някой да направи хидро удар и да строши двигател и да му се смее тайничко после - ще пръскаш вода на око без пулверизация ....................
Мнението ти грам не ми е меродавно! Кога през живота си ти се е случвало да отвориш мотор, еле пък такъв с издухала гарнитура. Ако някога дори само беше гледал отстрани сам щеше да си направиш извода. Дадох ви и тема от Ваг-а, те за правопис ми се хванали. Има подобни теми и в тунинга и в ауди форума, при мерцовете също съм срещал. Обаче тука комплексите яко бият някой определени хора, мислещи си, че карат Hartge, Hamann или G power-и. А порастнете и водете диалог с хората, а не влизайте с рогата напред и да спорите ей така, щото сте гъзари с коли купени от вашите родители!
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Редно е ефекта от такива супур дупер чистилки за дизели да бъде показан с отваряне на зацапания мотор , сглобавяне и след "почистването" с вода да се отвори отново и документира какво е състоянието . Иначе си чешем клавиатурите . Смесването на вода с масло е абсолютно недопустимо по всички стандарти за извършване на подръжка на ДВГ . При минимални дори следи от влага в маслото то трябва да се замени незабавно защото се нарушават мазилните свойства и това води до сериозни повреди в основни и биелни лагери и не само . Няма как да приема за истина някакви глупости за смеси на вода с масло които били страшни детергенти , напарво незаменими .Само за справка качвам снимка на отворен дизелов мотор който ми гореше 1л масло на 100км и 1 литър вода всеки ден заради спукана глава между клапаните . На почистен ли изглежда ? Айде стига пускахте хората по пистата с тия притчи за наивници .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ACT написа:Taruno написа:Jordana написа:То се пръска вода във интейка при турбо дизели ама не за почистване а за сваляне на температурата и предотвратяване на детонации при висок буст . И не с пръскалката на око , водата се атомизира с дюза , клапан и помпа високо налягане плюс дозиране с PWM - така с помпичката за стъкла най много да я удавите а и хидравличния удар не е изключен . Отзад пък излизали черни кърбета дим и това бил боклука от мотора - като смесиш нафтата с вода те така става , не черен дим ами сажди направо излизат от непълното изгаряне на горивото
За останалото , че водата се смесвала с маслото и ставало супер дупер чистилкастават само сополи дето запушват всичко в мотора , след "чистене" с вода трябва да си сменям и маслото ??!! Нема начин да не го приложа веднага тоя метод открит първо в Русия и после приложен в цяла Европа
Вижте му само коментарите на тоя негър дето е качил клипа в тубата : ...пилотите на хеликоптери забелязали че над водни басейни хеликоптера палучавал повече мощност и от там дошла идеята за водата ...
Майко милакво общо има газотурбинния двигател на хеликоптер със четиритактов турбо дизел на автомобил ? И изобщо за хеликоптера е противопоказно да стои ниско защото засмуква собствената си горещи изгорели газове и губи мощност без значение над водни басейни или над сушата е .
Мани сега колегата ACT чака някой да направи хидро удар и да строши двигател и да му се смее тайничко после - ще пръскаш вода на око без пулверизация ....................
Мнението ти грам не ми е меродавно! Кога през живота си ти се е случвало да отвориш мотор, еле пък такъв с издухала гарнитура. Ако някога дори само беше гледал отстрани сам щеше да си направиш извода. Дадох ви и тема от Ваг-а, те за правопис ми се хванали. Има подобни теми и в тунинга и в ауди форума, при мерцовете също съм срещал. Обаче тука комплексите яко бият някой определени хора, мислещи си, че карат Hartge, Hamann или G power-и. А порастнете и водете диалог с хората, а не влизайте с рогата напред и да спорите ей така, щото сте гъзари с коли купени от вашите родители!
Внимавай с епитетите, очевидно не сме на едно мнение, а да ми говориш кой ми е купил колата. Ако не разбираш риска от това да си пръскаш вода в цилиндрите, ето ти едно линкче да се образоваш малко и без подобни лични нападки, че не познаваш хората отсреща и се излагаш.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hydrolock
При нашите коли минимума на цилиндъра е страшно малък и тая беля може да стане и с учудващо малко количество вода. Относно нелепата тема във ваг ворума, прегледах доста страници без солидни доказателства за работата на метода и много неуки хора, които нямат работа да си ровят по двигателите, от изказванията ти и ти ми звучиш да не трябва да правиш подобни изпълнения.
Diesel engines are more susceptible to hydrolock than gasoline engines. Due to their higher compression ratios, diesel engines have a much smaller final combustion chamber volume, requiring much less liquid to hydrolock. Diesel engines also tend to have higher torque, rotating inertia, and stronger starter motors than gasoline engines. The result is that a diesel engine is more likely to suffer catastrophic damage.
Относно почистването с водород, вече е друго нещо, което дали работи ще се види с времето, но не е "вкарване на течности, която не се компресира, в двигател със висока цилиндрова компресия

- ACT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5
Аз приключих с темата. Всеки да прави каквото си иска с неговата кола (без значение от кой е купена). Към онзи колега дето ме предупреждава за епитетите- да ти давам ли адреса си, за да ти ги кажа очи в очи или да ме опровергаеш и да се разберем като мъже!!!
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Такъв тон изобщо не е подходящ за форум на БМВ, а по скоро за селската кръчма. Ясно се вижда кой го перат комплексите и кой отговаря на всеки, до като не наложи собственото си виждане. Всеки си вади изводите за себе си 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
ACT написа:Аз приключих с темата. Всеки да прави каквото си иска с неговата кола (без значение от кой е купена). Към онзи колега дето ме предупреждава за епитетите- да ти давам ли адреса си, за да ти ги кажа очи в очи или да ме опровергаеш и да се разберем като мъже!!!
Заради последното си мнение имаш лично от мен 1 седмица бан! Надявам се да прочетеш правилата на форума и да имаш време да ги премислиш. Тук във форума не се държим като неандерталци, които действат първосигнално.
Май само аз съм се престрашил да отида при Д**ев за тази процедура. Доколкото разбрах машината пускаше някакъв газ.
Гледам, че американците го правят наистина от много време. Имаше един дълъг в "пич оправи ми колата". Спомням си, че и той
"съживи" една кола по този начин. Не мисля, че съм навредил на колата след процедурата. Честно казано ако си оправя дюзите
пак ще отида.
Гледам, че американците го правят наистина от много време. Имаше един дълъг в "пич оправи ми колата". Спомням си, че и той
"съживи" една кола по този начин. Не мисля, че съм навредил на колата след процедурата. Честно казано ако си оправя дюзите
пак ще отида.
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
Аз си направих процедурата с водород(не с вода). От тогава съм изминал около 70км. Мисля, че колата започна да поема малко по-добре в ниските обороти. Но може и да си внушавам. Със сигурност няма негативни ефекти върху работата на двигателя или по нещо друго от автомобила.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Ето подобен тест, не със вода естествено
Всеки сам си решава дали работи, според мен има разлика, но незначителна.
https://www.youtube.com/watch?v=u6UeJXkzDW8

https://www.youtube.com/watch?v=u6UeJXkzDW8
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Добре де, дори и да приемем, че тоя метод работи, как тия уж парчета сажди от цилиндрите ще минат през катализатора и ДПФ-а?
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
badsharki написа:Добре де, дори и да приемем, че тоя метод работи, как тия уж парчета сажди от цилиндрите ще минат през катализатора и ДПФ-а?
"Когато чист водород (H2) се въвежда в двигателя, с бензин или дизелово гориво, високата температурата в горивната камера на двигателя причинява молекулите водород (H2) да се разграждат на водород протони (2H +). Активираните Н + ще реагира с въглерода в двигателя. Въглеродът и утайките - депозити ще бъдат химически трансформирани в въглеводороди (НС) в газообразно състояние и ще бъдат изхвърлени през изпускателната система!" -цитат от сайта на тези , които предлагат този процедура.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Само да не се вкара малко повече водород, че ще стане голямото мазало 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
lusienk написа:badsharki написа:Добре де, дори и да приемем, че тоя метод работи, как тия уж парчета сажди от цилиндрите ще минат през катализатора и ДПФ-а?
"Когато чист водород (H2) се въвежда в двигателя, с бензин или дизелово гориво, високата температурата в горивната камера на двигателя причинява молекулите водород (H2) да се разграждат на водород протони (2H +). Активираните Н + ще реагира с въглерода в двигателя. Въглеродът и утайките - депозити ще бъдат химически трансформирани в въглеводороди (НС) в газообразно състояние и ще бъдат изхвърлени през изпускателната система!" -цитат от сайта на тези , които предлагат този процедура.
Като видя такива писаници по сайтове за някакви мега яки методи за почистване на двигатели, дюзи и икономия на гориво затварям веднага, защото знам, че е писано за такива като мен с икономическо и друго образование, които си нямат грам понятие от H2, H+, H2CO3NOC4...... И пак, ако оставим сложните научни обяснения, как тия парцали сажди (въглеводород предполагам) ще минат през ДПФ-а или с по-просто питане как тръба два цола ще влезе в тръба половин цол?!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Водорода има доста по-ниска детонационна устойчивост от бензина , да не говорим пък за дизела .
Тоест той влошава детонационната устойчивост на горивовъздушната смес , в различна степен в зависимост от добавяното количество водород . Само дори от този факт на човек трябва да има едно на ум , да не говорим за другата глепост да си сипваш вода в двигателя .
Дори и да не напълни горивната камера за получаване на хидравличен удар , 10-15мл вода в камерата са способни да повишат компресионното съотношение до степен да се получат перманентни детонации .
За мене лично това са методи за прибиране на пари от хора които вярват във феята на зъбките или дядо коледа .
Тоест той влошава детонационната устойчивост на горивовъздушната смес , в различна степен в зависимост от добавяното количество водород . Само дори от този факт на човек трябва да има едно на ум , да не говорим за другата глепост да си сипваш вода в двигателя .
Дори и да не напълни горивната камера за получаване на хидравличен удар , 10-15мл вода в камерата са способни да повишат компресионното съотношение до степен да се получат перманентни детонации .
За мене лично това са методи за прибиране на пари от хора които вярват във феята на зъбките или дядо коледа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4