Щека за масло , как да я разчитаме?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Щека за масло , как да я разчитаме?!
CrazyElement написа:adovet написа:memorex написа:Наклон по надлъжната ос на автомобила не се отразява когато щеката е позиционирана в средата на картера.Съответно наклон напречно ще се отрази на замера защото щеката е от едната страна.Мери се веднъж след като си извадил и избърсал ,после тръбата е зацапана и стават грешки
То за това хората са го написали как става,ама някой хора се вкарват в драми.
Ми то и първия път като вадя щеката пак си показва квото и е кеф, абе без значение просто исках да разпитам и другите собственици дали и на тях така им показва щеката и излиза , че май всички са така просто повечето не си го гледат и си разчитат на датчика
Ако го правиш както е описано по инструкции няма да имаш драми, а именно; трябва маслото да е достигнало работна температура спираш чакаш 10 мин вадиш щеката избърсваш я и пак я вкарваш и вадиш и каквото показва това е истината

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
BorislavB написа:моята си е добре
Искаш да кажеш , че без значение до къде ти е маслото винаги показва от абсолютно всички страни една и съща стойност така ли? Ако е така , значи проблема ми е в кожуха на щеката , защото съм пробвал 5 различни щеки пак показва така.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
да. аз като я меря първо изваждам, бърша, вкарвам,вадя и гледам може и по 2 пъти така и си е добре. 530D 218к.с. ако има значение.
ЕДИТ: а аз да попитам каква е логиката да се мери при загрят двигател,защото аз знам,че масло винаги се гледа на студен двигател преди колата да е запалена.
ЕДИТ: а аз да попитам каква е логиката да се мери при загрят двигател,защото аз знам,че масло винаги се гледа на студен двигател преди колата да е запалена.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- adovet
- старши ентусиаст
-
BorislavB написа:да. аз като я меря първо изваждам, бърша, вкарвам,вадя и гледам може и по 2 пъти така и си е добре. 530D 218к.с. ако има значение.
Така го дават по книжка и така правя
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека
, ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.
А колеги възможно ли е на моя мотор да се сложи датчик, който показва нивото на маслото в Идрайв и да се кодира както следва и Идрайва и да си го гледам от там или това е точно за определени мотори?

А колеги възможно ли е на моя мотор да се сложи датчик, който показва нивото на маслото в Идрайв и да се кодира както следва и Идрайва и да си го гледам от там или това е точно за определени мотори?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
CrazyElement написа:Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека, ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.
Всичко може, въпроса е, дали ще се пречупиш да си сложиш датчик и да се окабели и кодира.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Atsalov написа:CrazyElement написа:Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека, ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.
Всичко може, въпроса е, дали ще се пречупиш да си сложиш датчик и да се окабели и кодира.
Очаквам оферти за целия ретрофит колко излиза, че колегата нещо не отговаря на ЛС.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
ky-ky. Ти верно ли реши това да сложиш... ? BTW като нямаш масло не ти ли пищи да долееш. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- adovet
- старши ентусиаст
-
Trixster написа:ky-ky. Ти верно ли реши това да сложиш... ? BTW като нямаш масло не ти ли пищи да долееш.
То нали и този датчик му е развален
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
adovet написа:То нали и този датчик му е развален
оф мани вече изгубих нишката.....

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Какво не можеш да разбереш?! Развален ми е малумният датчик за ниво на маслото , който само пищи като трябва да се долее литър и питам дали може да се смени с такъв , който показва нивото в Идрайв ?!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега смени си датчика с такъв какъвто е за твоята кола и си карай.... като изписука за масло долей 1 литър и така... то стана индийски сериал... е*ати сагата
Кола с турбо няма как да не харчи масло, а твоята е дори с две турбини... Сменяй си маслото на 12-13к и те така...

Кола с турбо няма как да не харчи масло, а твоята е дори с две турбини... Сменяй си маслото на 12-13к и те така...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- F.C.B
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
Здравейте да Ви попитам нещо... Кога започва да отчита, че е ниско нивото на маслото този датчик, защото при мен по щека ми е под минимума, а няма никакви индикации по таблото...жълти лампи и т.н.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
F.C.B написа:Здравейте да Ви попитам нещо... Кога започва да отчита, че е ниско нивото на маслото този датчик, защото при мен по щека ми е под минимума, а няма никакви индикации по таблото...жълти лампи и т.н.
Ми да трябва да ти свети като загасиш колата и дори ако е много зле да ти пифне по време на път. Изглежда твоя датчик си е чисто байпаснат май , както един колега питаше къде му е бушона , че ме нерви като свети , изглежда предишният собственик на колата ти е решил да направи така. Не се притеснявай , аз на времето карах кола без датчици на предните накладки и докато не почнаха да стържат на желязо не разбрах , че са за смяна , защото някой хубавец беше прекъснал кабелите.
По темата: Забелязах , че показанията на щеката зависят и от това с каква кърпичка съм избърсал щеката , тъй като в момента го проверявам с парцал и този парцал , чисто вече е целия в масло , защото сигурно съм бутнал тази щека 300+ пъти и маслото се омазва стабилно, като забързах щеката с чисто изсъхнала мокра кърпичка и показа много по-правилно(почти без отклонения от страните). Изглежда като парцала е омаслен много , не може да попие всичкото масло и дефактно вече там има масло и не може като се сложи щеката да полепни както трябва.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
А как се проверява този датчик дали работи? Пускам колата и почвам да точа маслото, докато писне ли 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4