Щека за масло , как да я разчитаме?!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Щека за масло , как да я разчитаме?!

Мнение от adovet » 04 Дек 2015, 7:14

CrazyElement написа:
adovet написа:
memorex написа:Наклон по надлъжната ос на автомобила не се отразява когато щеката е позиционирана в средата на картера.Съответно наклон напречно ще се отрази на замера защото щеката е от едната страна.Мери се веднъж след като си извадил и избърсал ,после тръбата е зацапана и стават грешки

То за това хората са го написали как става,ама някой хора се вкарват в драми.

Ми то и първия път като вадя щеката пак си показва квото и е кеф, абе без значение просто исках да разпитам и другите собственици дали и на тях така им показва щеката и излиза , че май всички са така просто повечето не си го гледат и си разчитат на датчика :)

Ако го правиш както е описано по инструкции няма да имаш драми, а именно; трябва маслото да е достигнало работна температура спираш чакаш 10 мин вадиш щеката избърсваш я и пак я вкарваш и вадиш и каквото показва това е истината

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 04 Дек 2015, 14:16

BorislavB написа:моята си е добре :dunno:

Искаш да кажеш , че без значение до къде ти е маслото винаги показва от абсолютно всички страни една и съща стойност така ли? Ако е така , значи проблема ми е в кожуха на щеката , защото съм пробвал 5 различни щеки пак показва така.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 04 Дек 2015, 18:35

да. аз като я меря първо изваждам, бърша, вкарвам,вадя и гледам може и по 2 пъти така и си е добре. 530D 218к.с. ако има значение.

ЕДИТ: а аз да попитам каква е логиката да се мери при загрят двигател,защото аз знам,че масло винаги се гледа на студен двигател преди колата да е запалена.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 04 Дек 2015, 18:58

BorislavB написа:да. аз като я меря първо изваждам, бърша, вкарвам,вадя и гледам може и по 2 пъти така и си е добре. 530D 218к.с. ако има значение.

ЕДИТ: а аз да попитам каква е логиката да се мери при загрят двигател,защото аз знам,че масло винаги се гледа на студен двигател преди колата да е запалена.

Така го дават по книжка и така правя

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 06 Дек 2015, 2:24

Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека :D , ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.

А колеги възможно ли е на моя мотор да се сложи датчик, който показва нивото на маслото в Идрайв и да се кодира както следва и Идрайва и да си го гледам от там или това е точно за определени мотори?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Дек 2015, 22:20

CrazyElement написа:Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека :D , ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.

А колеги възможно ли е на моя мотор да се сложи датчик, който показва нивото на маслото в Идрайв и да се кодира както следва и Идрайва и да си го гледам от там или това е точно за определени мотори?

Всичко може, въпроса е, дали ще се пречупиш да си сложиш датчик и да се окабели и кодира.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Дек 2015, 15:13

Atsalov написа:
CrazyElement написа:Еми на мен не ми показва еднакви стойности от всички краища , нещо някъде има проблем с тази щека :D , ама за да не се напрягам оправям датчика и спирам да го меря.

Всичко може, въпроса е, дали ще се пречупиш да си сложиш датчик и да се окабели и кодира.

Очаквам оферти за целия ретрофит колко излиза, че колегата нещо не отговаря на ЛС.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Дек 2015, 16:26

ky-ky. Ти верно ли реши това да сложиш... ? BTW като нямаш масло не ти ли пищи да долееш. :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 14 Дек 2015, 16:31

Trixster написа:ky-ky. Ти верно ли реши това да сложиш... ? BTW като нямаш масло не ти ли пищи да долееш. :mhihi:

То нали и този датчик му е развален

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Дек 2015, 16:35

adovet написа:То нали и този датчик му е развален

оф мани вече изгубих нишката..... :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Дек 2015, 23:46

Какво не можеш да разбереш?! Развален ми е малумният датчик за ниво на маслото , който само пищи като трябва да се долее литър и питам дали може да се смени с такъв , който показва нивото в Идрайв ?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 16 Дек 2015, 0:43

Колега смени си датчика с такъв какъвто е за твоята кола и си карай.... като изписука за масло долей 1 литър и така... то стана индийски сериал... е*ати сагата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Кола с турбо няма как да не харчи масло, а твоята е дори с две турбини... Сменяй си маслото на 12-13к и те така...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от F.C.B » 14 Фев 2016, 18:46

Здравейте да Ви попитам нещо... Кога започва да отчита, че е ниско нивото на маслото този датчик, защото при мен по щека ми е под минимума, а няма никакви индикации по таблото...жълти лампи и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 17 Фев 2016, 17:33

F.C.B написа:Здравейте да Ви попитам нещо... Кога започва да отчита, че е ниско нивото на маслото този датчик, защото при мен по щека ми е под минимума, а няма никакви индикации по таблото...жълти лампи и т.н.

Ми да трябва да ти свети като загасиш колата и дори ако е много зле да ти пифне по време на път. Изглежда твоя датчик си е чисто байпаснат май , както един колега питаше къде му е бушона , че ме нерви като свети , изглежда предишният собственик на колата ти е решил да направи така. Не се притеснявай , аз на времето карах кола без датчици на предните накладки и докато не почнаха да стържат на желязо не разбрах , че са за смяна , защото някой хубавец беше прекъснал кабелите.

По темата: Забелязах , че показанията на щеката зависят и от това с каква кърпичка съм избърсал щеката , тъй като в момента го проверявам с парцал и този парцал , чисто вече е целия в масло , защото сигурно съм бутнал тази щека 300+ пъти и маслото се омазва стабилно, като забързах щеката с чисто изсъхнала мокра кърпичка и показа много по-правилно(почти без отклонения от страните). Изглежда като парцала е омаслен много , не може да попие всичкото масло и дефактно вече там има масло и не може като се сложи щеката да полепни както трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Фев 2016, 19:39

А как се проверява този датчик дали работи? Пускам колата и почвам да точа маслото, докато писне ли :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61