Вибрация при спирачка

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Вибрация при спирачка?

Мнение от @2bar » 24 Юли 2015, 19:40

т'ва с престъргването на дисковете...по - добре го забрави. дисковете не се кривят ей така, че да трябва да се престъргват. или са боклуци и ще си играеш постоянно на престъргване или са оригинални и не се кривят.

от заминали тампони не може да има чак толкова големи вибрации. по - скоро има хлабина в някой шарнир.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Юли 2015, 9:36

@2bar написа:т'ва с престъргването на дисковете...по - добре го забрави. дисковете не се кривят ей така, че да трябва да се престъргват. или са боклуци и ще си играеш постоянно на престъргване или са оригинални и не се кривят.

от заминали тампони не може да има чак толкова големи вибрации. по - скоро има хлабина в някой шарнир.

Изключително голям проблем на тази кола са тампоните на кривите носачи, заради голямата динамика и повечкото килограми самите тампони омекват и няма време да "заминат". Да не говорим че и повечето хора не знаят как да ги монтират по "сервизите".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 27 Юли 2015, 17:41

Qugo написа:
Yani_Stoichkov написа:Колега моя случай е точно като твоя. След смяна с нови дискове BOSCH, минах около 5 хил. км без да съм имал извънредни ситуации за спиране и дисковете се изкривиха и започнаха да бият абсолютно по същия начин като твоите. Е60 има проблем с дисковете и има доста теми в които е засегнат точно този проблем. Решението ти е не смяна на дисковете, защото в повечето случаи те пак се криват, а отиваш на бул. К. Величков там има едни пичове, които шлайфат дискове без да се свалят с нова много добра машина и проблема ти изчезва, мисля че беше нещо от сорта на 15лв на диск.
Поздрави!

p.s. - виж тук - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=348493

Имам съмнение в дисковете и в тампона, понеже при неравности пак се осеща леко. Утре ще се хвана да махна гумите и да огледам как са дисковете и накладките. Ще потърся и тези пичове от К.Величков но преди това ще потърся читав сервиз да ми ревизира ходовата част.

Колега, отиди да ти изпилят дисковете и после пиши тук "проблемът беше от дисковете, благодаря за съветите :yes:"
:) :) :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530xd LCI

Мнение от Grey » 03 Авг 2015, 7:38

Qugo написа:Вчера карах колата на павета.
Движех се със 5-6км/ч в много лек наклон с много леко натисната спирачка и усетих едно леко потропване по окачването и респективно леко тупкане във волана.

Това звучи като тампончета,освен, всичко изброено до сега.

Аватар
Кара: Е60 530i LCI
Мечтае да кара: M4

Мнение от Qugo » 03 Авг 2015, 11:12

Atsalov написа:
@2bar написа:т'ва с престъргването на дисковете...по - добре го забрави. дисковете не се кривят ей така, че да трябва да се престъргват. или са боклуци и ще си играеш постоянно на престъргване или са оригинални и не се кривят.

Изключително голям проблем на тази кола са тампоните на кривите носачи, заради голямата динамика и повечкото килограми самите тампони омекват и няма време да "заминат". Да не говорим че и повечето хора не знаят как да ги монтират по "сервизите".

Колега след цялостна диагностика на ходовата част.
Друсане на машина (и ка ръка) преглеждане на рейка (защастие е добре), се оказа нещо вече споменато.

Тампоните на кривите носачи бяха толкова меки, че се въртяха на 25градуса само на ръка. Казаха ми че тампоните на правите носачи също са леко поомекнали, но аз реших те да са за следващия път.
Днес ще взема тампоните и ще пиша как е след смяната им.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 25 Окт 2015, 17:23

Здравейте колеги, при мен проблема е подобен - имам осезаема вибрация - само в предно дясно колело, при натискане на спирачка с висока скорост ( над 70 км ) или на стръмен наклон, при ниска скорост няма вибрация.
Сменени са тампоните на кривите носачи и ляв кормилен накрайник, всичко друго според два сервиза е ОК, като според единият майстор леко е тръгнал тампона на стабилизиращата щанга, но не можело да тресе така от него.
Предна дясна гума и джанта са сваляни и проверени -балансирани са и са ОК.
Диска е проверяван на място и измерван за кривини с уред подобен на шублер - майстора работи в официален сервиз на МБ и според него диска не е крив, накладки има доста.
Някаква идея какво може да е, за да не сменя напразно дискове и накладки и вибрацията да остане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 03 Ное 2015, 17:54

И при мен имаше вибрации при натискане на спирачка между 90 и 120 км, смених дисковете и накладките, и остана проблема. Свалих джантите, изключително минимално бяха криви, изправих ги, балансирах и всичко се оправи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 08 Ное 2015, 16:02

mupoo написа:И при мен имаше вибрации при натискане на спирачка между 90 и 120 км, смених дисковете и накладките, и остана проблема. Свалих джантите, изключително минимално бяха криви, изправих ги, балансирах и всичко се оправи.

Джантата е гледана и балансирана ок е, разменяни са гумите -вибрацията в предно дясно остава.....
Днес са сменени дискове и накладки с АТЕ - вибрацията остава :banghead:

Вече нямаме идея какво друго да сменяме на тая кола :dunno: за да се изчезне вибрацията....

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 08 Ное 2015, 16:13

BMW_1914 написа:
mupoo написа:И при мен имаше вибрации при натискане на спирачка между 90 и 120 км, смених дисковете и накладките, и остана проблема. Свалих джантите, изключително минимално бяха криви, изправих ги, балансирах и всичко се оправи.

Джантата е гледана и балансирана ок е, разменяни са гумите -вибрацията в предно дясно остава.....

Вече нямаме идея какво друго да сменяме на тая кола :dunno: за да се изчезне вибрацията....

Главината кой се сети да премери, когато са свалени дисковете??? Джантите какви са, оригинални или реплики/взаимозаменяеми, имат ли фланци или фтулки?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 08 Ное 2015, 17:05

Atsalov написа:
BMW_1914 написа:

Главината кой се сети да премери, когато са свалени дисковете??? Джантите какви са, оригинални или реплики/взаимозаменяеми, имат ли фланци или фтулки?

Главината как се мери ?
Джантите са оригинални 17 styling 116, нямат фланци и фтулки.

Ацалов
Аватар

Мнение от Atsalov » 08 Ное 2015, 17:31

BMW_1914 написа:
Atsalov написа:
BMW_1914 написа:

Главината как се мери ?

Т
По начина на мерене на дисковете, с "часовник". Защо не идеш в "Русе кар" , познавам момчетата там и мога с ръка на сърцето да кажа, че са изключително отзивчиви.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_1914 » 08 Ное 2015, 18:07

Atsalov написа:
BMW_1914 написа:
Atsalov написа:
BMW_1914 написа:

Главината как се мери ?

Т
По начина на мерене на дисковете, с "часовник". Защо не идеш в "Русе кар" , познавам момчетата там и мога с ръка на сърцето да кажа, че са изключително отзивчиви.

За тая седмица съм планувал посещение и при тях.
Има ли вероятност проблема да идва от амортисьора примерно или някой друг тампон ?
Или да трябва реглаж.... :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 09 Ное 2015, 11:33

Става въпрос за друга марка автомобил, но да дам моите "пет стотинки" по темата. Ходих за реглаж след смяна на задни пружини и се оказа, че имам луфт в рейката, малък, но го има. Рециклирах рейката и смених предните амортисьори, че бяха поомекнали. След този ремонт, предница е перфектна. Преди това имам вибрация във волана при 130-140 и малко биене при спиране. Джанти, баланс, гуми, главини, дискове, апарати... минал съм по този път и в моя случай не беше от тях. :dunno:
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Вибрация при спирачка

Мнение от BMW_1914 » 16 Фев 2016, 21:17

След смяна на предни и задни дискове и накладки и накладки на ръчната спирачка, тампони на насачи, реглаж на преден и заден мост вибрациите изчезнаха :D

Потребител
Аватар
Кара: E60 530XD 2008
Детайли за колата: M-pack

Re: Вибрация при спирачка

Мнение от castelo » 04 Мар 2016, 19:34

Всичко на веднъж ли смени,нали дискове и накладки беше сменяли след това имаше пак вибрациии?

Предишна

Назад към Е60/Е61