Секретно меню за виждане на температурата на мотора
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Re: Секретно меню за виждане на температурата на мотора
Здравейте колеги днес смених прословутите термостати заедно с антифриза.Термостатите са оригиналните този път и се надявам на студен мотор да загрее както трябва.Иначе след смяната направих едно кръгче около 10тина км. с парно на макс...и ги качи на 88.Но интересното е, че когато оставих колата пред гаража за около 5 мин. запалена и градусите вместо да са 90 бяха паднали до 82.Знам поне, че 2та термостата са оригинални и ако има някви аномалии ще се насоча към този на кутията.Честно казано не си представям, че при студен старт сутрин да речем, ще вдигне 90 гр за 4,5 км...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Да аз вече не е разбирам тази кола ей сега на -5 градуса имах лек проблем с нанагорнището пред гаража и имаше 3-4 опита напред назад + тракшън контроли и така леко форсиране на място ... и оп като го изкачих 79 градуса спирам пред гаража отварям вратите влизам в колата 80 градуса поработи 1-2 мин в гаржа стана 81 и я изгасих ... та какво става и аз вече не знам от някакво леко форсиране на място да дигне ей така 81 градуса ? нито съм я рязал до 4к на място просто я пусках на зад напред с около 1500 оборота докато издрапа ... и загряхме почти на 90 градуса , термостат ли е , какво е , вече и аз не знам тази кола ще ме побърка.

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
SDLS написа::lol: При температура -5, мотора да е бил с температура 5 градуса... с 3 форсирания на 1500 ако вдигнеш 80 градуса си щастливец, аз вчера 10км я карам и не вдигна 80. Оставих я беше паднала на 50. Като я покарах още 7-8км отиде на 85.. Виж някой да не ти кара колата
Колега имаш проблем с колата, не може за толкова километри да не ти загрява...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
SDLS написа::lol: При температура -5, мотора да е бил с температура 5 градуса... с 3 форсирания на 1500 ако вдигнеш 80 градуса си щастливец, аз вчера 10км я карам и не вдигна 80. Оставих я беше паднала на 50. Като я покарах още 7-8км отиде на 85.. Виж някой да не ти кара колата
Грешно си ме разбрал колега , аз бях я карал преди това ама не бях видял на колко беше загряла ама да е била около 65-70 толкова стига с печката като се включи не мисълта ми беше , че един път седи на място и охлажда от 63 на 60 градуса, а сега от 79 стигна до 81 ... не мога да я разбера тази кола тези термостати ей така ли си почват да работят от нищото?
netmurder написа:SDLS написа::lol: При температура -5, мотора да е бил с температура 5 градуса... с 3 форсирания на 1500 ако вдигнеш 80 градуса си щастливец, аз вчера 10км я карам и не вдигна 80. Оставих я беше паднала на 50. Като я покарах още 7-8км отиде на 85.. Виж някой да не ти кара колата
Колега имаш проблем с колата, не може за толкова километри да не ти загрява...
И аз почнах да се съмнявам в това и в понеделник отива за проверка.. откакто е студено от 10-11 градско отиде на 14 и няма сваляне, при каране под 10км не може да загрее над 80 градуса. Уж ми каза предния, че е уловил някой от термостатите и го е сменил преди година ама и на мен ми изглежда бавно това загряване и ще трябва да се гледат пак

Последна промяна SDLS на 03 Яну 2015, 17:16, променена общо 1 път
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
КОлеги след смяна на термостатите с оригинални никаква разлика...минавам 10на км и е на 75гр.Ако пообикалям още някой друг км отива на 82 83...но 90 ги качва доста по късно.Колата не съм я пробвал нс извънградско да видя за колко време ще ги вдигне, но в града е това 10 км 70 75 гр.Някакви идей? Смених и антифриза също, но ефект никакъв.Питах в сервиза за този 3ти термостат и ми казаха че не играел роля.Колата ги достига трзи 90 гр но доста бавно, след като прочетох няколко коментара че трябвало дс загрява на 90 за 5 км.тва ми се струва невъзможно.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
90 градуса не можеш да загрееш при -15 навън за 5 км, щом ги достигаш за около 10-15 мин е добре, като цяло над 86 се водиш в оптималния диапазон и не трябва да те притеснява. При мен на Е90тката за 5 мин градско бях на около 70 в Загреб на -17 градуса, след това до 88 трябваха още поне 6-7 мин, което не е проблем, защото после не падаха дори и при спускане по наклон.
Днес в Пловдив на +11 градуса колата загря на 89 за не повече от 5 км каране и около 9-10 мин тотал. (обичам го тоя Пловдив)
Днес в Пловдив на +11 градуса колата загря на 89 за не повече от 5 км каране и около 9-10 мин тотал. (обичам го тоя Пловдив)
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Спирам да следя тези температури и глупости...сега като се прибирах на 5 гр външна температура и мотор на 43...за 10 12 км пробег докато се прибера не прехфърли 74, дори като спрях пред гаража и докато я прибера падна на 69.Парното беше на макс, това ли е причината да не ги вдигне..? Незнам вече кво да правя оригинални термостатиии глупости пълни никакъф ефект...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Значи има нещо нередно, имаше подобен случай с друг колега и при него термостата в охладителя не работеше, след смяната му си го беше оправил.
Ако караш така ще си скапеш колата ясно и просто, нито нафтата гори добре, нито ДПФ регенерира нито нищо.
Ако караш така ще си скапеш колата ясно и просто, нито нафтата гори добре, нито ДПФ регенерира нито нищо.
Нормално ли е, когато колата стигне 88-90 градуса, като подадеш рязко газ градусите да започват да падат, до 84 примерно и веднага след това да се връщат на 88.
Само предполагам, но е възможно, тъй като помпата върти на повече обороти охладителната течност в системата и температурата пада...
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Добре а този термостат на кутията защо никой в нашите компететни сервизи не е чувал за него или ако е чувал се твърди, че не играе роля...а само тези 2та са важни.Въртя си аз из града и си държи 80 гр....Включих на DS и след малко настъпване ги качи до 87, но не е това начина да се кара колата.Няма да я режа едвали не за да достига оптимални градуси.Аз живея в Сливен и вече се виждам в чудо къде да я карам колата и кой да я гледа...Давам само излишни пари за термостати и гърмя на сляпо.Ако отскоча до сервиза на БМВ в Бургас ще има ли ефект от към обслужване и решение на проблема.Искам и да видя ДПФ какви стойности дава и евентуално да го почистя с някакъв препарат.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Термостат на кутията? Няма такова животно
, сменяш двата - голям и малък и си ти.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Ако липсва кората под мотора също може да е причина и тези дето имат жалузи и не им работят.