Играене на обороти при празен ход 535д

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Играене на обороти при празен ход 535д

Мнение от CrazyElement » 04 Яну 2016, 20:16

Taruno написа:
pepsin написа:При мен всичко е сменено;)въпроса е,че от известно време седя ли на Д или на Н.Пример:светофар и държа спирачката,и колата е студена,почват да играят обороти те.Да за секунда е но ги качва малко над 678и после веднага ги сваля.На диагностика всичко е шест

Имаш я змърсена дюза я пикаеща, 1во пробвай с добавка ако изчезне супер ако не продължавай с по-сериозните диагностики стендове и тем подобни

И аз ще пробвам от тази добавка про тек, ама странно, че дюзите ги проверявах преди има няма 4-5 месеца , и бяха в отлично състояние , а преди 2 месеца някъде като ги видяхме с колегата от DSC Сервиза даваха някакви стойности които хич не ми харесваха от рода на -2 , но той ми каза , че се гледат на студен мотор а тогава колата беше загряла , но не намирам логика от чистени и провери дюзи ( отлично състояние) за 2 месеца да се прецакат при условие , че си слагам нафта само от ОМВ не си правя експерименти с някакви евтини нафти и тем подобни ...

П.П ще пробвам и аз с парното дали ще заспи :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 04 Яну 2016, 21:12

CrazyElement написа:
Taruno написа:
pepsin написа:При мен всичко е сменено;)въпроса е,че от известно време седя ли на Д или на Н.Пример:светофар и държа спирачката,и колата е студена,почват да играят обороти те.Да за секунда е но ги качва малко над 678и после веднага ги сваля.На диагностика всичко е шест

Имаш я змърсена дюза я пикаеща, 1во пробвай с добавка ако изчезне супер ако не продължавай с по-сериозните диагностики стендове и тем подобни

И аз ще пробвам от тази добавка про тек, ама странно, че дюзите ги проверявах преди има няма 4-5 месеца , и бяха в отлично състояние , а преди 2 месеца някъде като ги видяхме с колегата от DSC Сервиза даваха някакви стойности които хич не ми харесваха от рода на -2 , но той ми каза , че се гледат на студен мотор а тогава колата беше загряла , но не намирам логика от чистени и провери дюзи ( отлично състояние) за 2 месеца да се прецакат при условие , че си слагам нафта само от ОМВ не си правя експерименти с някакви евтини нафти и тем подобни ...

П.П ще пробвам и аз с парното дали ще заспи :)

В някои програми на Bosch не дава диагностика на дюзите докато не е загряла колата... И аз пък знам че се мери на загрял мотор...
А това претрисане си е чисто е някоя дюза... с тези стойности които си казал... Напълно възможно е да се влошат дюзите за няколко месеца с нашите горива...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 04 Яну 2016, 22:32

Ясно ще наливам този ПРО ТЕК, и после вече като зареждам ще слагам от тази добавка на бардал за запазване на инжекторите, ама айде кажете колко е добре да с слага от този ПРО ТЕК? Една опаковка на 4-5 литра тръгвам карам малко и спирам да заредя пак 3-4 литра и после някъде извънградско да изредя малко предавките и чак след това да напълня повече нафта ?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Яну 2016, 23:09

pepsin написа:Аз и 2л. ще взема стига да заспи работа та ;)

Пробвали сме я няколко пъти и има доста добър ефект, даже тея дни ще ходя да взема пак. Вземи наливната, по 1л.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 04 Яну 2016, 23:41

adovet написа:

Пробвали сме я няколко пъти и има доста добър ефект, даже тея дни ще ходя да взема пак. Вземи наливната, по 1л.

Я кажи как е най-добре да се използва тази добавка , че да не прецакам нещо?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 04 Яну 2016, 23:58

CrazyElement написа:
adovet написа:

Сипваш в резервоара и яко газ по магистралата. Все пак ако има боклуци в резервоара не е за предпочитане да се ползва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 05 Яну 2016, 0:05

За тази добавка ли става въпрос?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 05 Яну 2016, 0:11

dimodi написа:За тази добавка ли става въпрос?
Изображение

:yes:
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Яну 2016, 0:39

adovet написа:
CrazyElement написа:
adovet написа:

Сипваш в резервоара и яко газ по магистралата. Все пак ако има боклуци в резервоара не е за предпочитане да се ползва

Пс за най-добър ефект добавката може да се закачи директно на горивния филтър, така е в най-голяма концентрация и няма опастност да се вдигне гняз от резервоара

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 05 Яну 2016, 1:06

adovet написа:
CrazyElement написа:
adovet написа:

Добре ама на колко литра да я сипя имали значение? Бях чул нещо от рода да се сложи на около 5 литра да се покара малко към 5-6 км и пак да се сипе 4-5 литра и да се раздаде яко газ и след това вече може да пълниш повече така ли е?

П.П. Не мисля , че имам достатъчно познания да я закача директно на горивния филтър :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 05 Яну 2016, 9:21

Тая добавка ако се закачи директно на горивоподаващия маркуч може и да се избият няколко бутала

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Яну 2016, 11:32

adovet написа:Тая добавка ако се закачи директно на горивоподаващия маркуч може и да се избият няколко бутала

Пише го даже на опаковката, че в случай на липса на подобрение от нормална употреба може да се използва вместо гориво на място докат освърши опаковката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 05 Фев 2016, 11:26

Здравейте колеги,

за да не отварям нова тема... ще пиша в тази. от около седмица и моите обороти започнаха да играят. Премахнат ДПФ е колата
2005, 530д. 218 кс.
играят и на студен и на загрял двигател при спряло положение.

ето клип: https://www.youtube.com/watch?v=I1gliGjLR4A който заснех снощи.

Мислех за дюзите, затова тези дни ще взема ПРОТЕК (не съм я ползвал до сега). Други предположения?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 05 Фев 2016, 11:43

То и при мен колега е така

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 06 Фев 2016, 19:04

B.Stoimenov написа:Здравейте колеги,

за да не отварям нова тема... ще пиша в тази. от около седмица и моите обороти започнаха да играят. Премахнат ДПФ е колата
2005, 530д. 218 кс.
играят и на студен и на загрял двигател при спряло положение.

ето клип: https://www.youtube.com/watch?v=I1gliGjLR4A който заснех снощи.

Мислех за дюзите, затова тези дни ще взема ПРОТЕК (не съм я ползвал до сега). Други предположения?

Колега при мен рядко го прави загряла и то много малко виждам , че при теб цяла минута е така а спирали изобщо или е постоянно така? И на мен така ми играят на загряла някога и то само когато се опитам да затворя прозореца и той е затворен като дам нагоре и веднага падат качват. Иначе виждам , че колата ти е с махнат ДПФ , нямаш чип предполагам? Ако е така може и да идва малко горивото знам ли сега реално генерацията ти е отпушена и може да иска малки корекции колата :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61