DPF
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Re: DPF
Значи сутринта монах през сервиза Найси Кар Пловдив дпф
беше затлачен на 48( не знам каква единица точни )
Пуснаха ми ръчно регенерация и ми казаха да не я гася докато не я покарам на магистралата със газ нали
От там газ 200км/h до Бургас не слизала под 200 не разбрах да прави нещо но вече грешка няма ..
беше затлачен на 48( не знам каква единица точни )
Пуснаха ми ръчно регенерация и ми казаха да не я гася докато не я покарам на магистралата със газ нали
От там газ 200км/h до Бургас не слизала под 200 не разбрах да прави нещо но вече грешка няма ..
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
miroleskov написа:Да като начало няма да е зле да си видиш температурата на мотора от скрито меню и дроселовата клапа дали ти работят,че това са най-честите виновници...другото е просто да му е дошло времето на ДПФ.С подходящ БМВ софтуер можете да проверите наляганията.Има много писано по всички тези теми
Sent from my iPhone using Tapatalk
......като стана дума за температура, някой да е забелязвал дали тя са повишава в момента на регенерация?
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- oem
- Потребител
-
- Кара: на кафе и цигари цял ден
- Мечтае да кара: Нещо с V10
Около 400 лв. трябва да бъде качественото премахване на DPF (софтуерно + механично). Понякога и некачественото струва пак толкова 

- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Преди няколко дни ми сменяха висящия лагер на кардана, слизам в канала да вида за какво става дума и какво да гледам, понеже беше разкачено средното гърне,поглеждам вътре пълно със стружки от струг
изкарах от вътре две топки колкото пъпеш.Майстора каза,че най-вероятно жабарите са ги натъпкали там за обезшумяване на гърнето, защото са махнали катализатора.Някой виждал ли е въобще такова нещо.Сега гърнето е кухо,незнам да го сменям ли или така да карам, колата стана по-нервна с една идея и вади глас.След ,като изчистих гърнето ,при първия кик-даун изкара един черен облак и това беше,повече пушеци не съм забелязал.
Другото,което ми прави впечатление е,че преди когото тръгне да регенерира и спра на светофар примерно, започва да пуши някъде под изпуск.колектор ,но не винаги.Откакто махнах тези стружки не е регенерирала,а би трябвало,защото за тези километри ,които съм минал от тогава по принцип си регенерира.Дали това е пречело,незнам.За сега ще карам така.

Другото,което ми прави впечатление е,че преди когото тръгне да регенерира и спра на светофар примерно, започва да пуши някъде под изпуск.колектор ,но не винаги.Откакто махнах тези стружки не е регенерирала,а би трябвало,защото за тези километри ,които съм минал от тогава по принцип си регенерира.Дали това е пречело,незнам.За сега ще карам така.

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Предполагам колега на това което казваш средно гърне да ти е дпфа...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
nov77 написа:Колко струва софтуерното премахване на ДПФ, в Бургас ми казаха 400-500лв,номално ли е?Не открих никъде във форума цена,че да се ориентирам.
200-300 лв таван, всичко отгоре си е пладнишки обир.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
oci написа:nov77 написа:Колко струва софтуерното премахване на ДПФ, в Бургас ми казаха 400-500лв,номално ли е?Не открих никъде във форума цена,че да се ориентирам.
200-300 лв таван, всичко отгоре си е пладнишки обир.
А в София къде може да се извърши тази манипулация и за какви пари?
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Предполагам колега на това което казваш средно гърне да ти е дпфа...
Не знам как е при Вас,но при мен,след катализатора има мека връзка,после една тръба на края с фланец,но прав,/не като на ДПФ-а изкривен малко/ за който се захваща първото гърне,което беше пълно със стружки.Назад вече си е тръбата със задното гърне.Незнам,правилно ли го обясних.Като гледам други е60, моята генерация е по-различна,даже и във РЕЛОЕМ,като гледам пак не е така,като при мен.Кой знае къде са сменяли с каквото им падне или пасне.Жабарска им работа.
Пък може и да съм без ДПФ фабрично,но пък имам дросел????
По ВИН мога ли да разбера ,как е излязла от завода???
Не знам как е при Вас,но при мен,след катализатора има мека връзка,после една тръба на края с фланец,но прав,/не като на ДПФ-а изкривен малко/ за който се захваща първото гърне,което беше пълно със стружки.Назад вече си е тръбата със задното гърне.Незнам,правилно ли го обясних.Като гледам други е60, моята генерация е по-различна,даже и във РЕЛОЕМ,като гледам пак не е така,като при мен.Кой знае къде са сменяли с каквото им падне или пасне.Жабарска им работа.
Пък може и да съм без ДПФ фабрично,но пък имам дросел????

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
nov77 написа:Предполагам колега на това което казваш средно гърне да ти е дпфа...
Пък може и да съм без ДПФ фабрично,но пък имам дросел????По ВИН мога ли да разбера ,как е излязла от завода???
Разбира се колега, че по ВИН можеш да разбереш дали имаш ДПФ, дай ВИН-а и ще се провери ако е евро4 значи имаш...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!