Как сме след градушката :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Как сме след градушката :)

Мнение от oci » 09 Юли 2014, 22:45

и при мен се размина помля всички коли на паркинга в Младост 3, но моята я подмина някак между капките :mhihi: , чак и на мен не ми се вярва даже комшиите ми завиждат, като я гледат колата, на фона на техните, нямам обяснение, дори и точка няма гледах я цял час и не повярвах.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 10 Юли 2014, 20:31

Моята пък беше пред гаража за съжаление, но поне на половина под орех. Като се върнах от работа я отрих от листата и я прегледах. Първо си помислих, че съм се разминал, но после реших да я измия и да и направя хубав оглед и видях 2 леки вдлъбнатини на тавана и 3-4 на задния капак. Заведохме щетите днес и чак беше малко неудобно да се редя до хора с напълно потрошени коли като от война ама като се сетя, че после може да ми ги пишат и да не ги признаят....
Даже трябваше да обяснявам къде да гледа този който описва щетите за да ги забележи, но това е добре, че ще се размина с много малко кит, а и задния капак си ми беше за боя ;)

Сега ме притеснява сервиза, че е лудница и кога ще я вземат и колко ще я забавят не се знае, а отпуските идват...
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Потребител
Аватар

Мнение от стенляка » 11 Юли 2014, 15:55

Колата ми е с множество дупки от ''яйцата '' , които се изсипаха ...+ огледала , предно стъкло ....наводнен багажник ( предполагам през счупения стоп .Веднага светна и някакъв модул ......
В нормалните държави , застрахователите бихя я ''тотализирали'' и продали на търг на някой сиромах дето ще се навие да я китоса и експлоатира .
Мисля да се боря за тотална щета , ама да видим ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 13 Юли 2014, 20:46

стенляка написа:Колата ми е с множество дупки от ''яйцата '' , които се изсипаха ...+ огледала , предно стъкло ....наводнен багажник ( предполагам през счупения стоп .Веднага светна и някакъв модул ......
В нормалните държави , застрахователите бихя я ''тотализирали'' и продали на търг на някой сиромах дето ще се навие да я китоса и експлоатира .

Това с "тотал щета" е много трудна работа.Като се сетя колко нерви и разправии бяха при мен....Хич не им се плащат "тотали" на застрахователите...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Юли 2014, 0:23

стенляка написа:Колата ми е с множество дупки от ''яйцата '' , които се изсипаха ...+ огледала , предно стъкло ....наводнен багажник ( предполагам през счупения стоп .Веднага светна и някакъв модул ......

Колега и аз съм малко скептичен към тотализирането на колата, която реално за застрахователя е в движение. Много кофти е застраховката от към такива природни бедствия. Реално щетите са по купето, което не се отнася към техническото състояние, което застрахователите гледат. :(

П.С.

Все пак сподели какъв е резултата от твоя опит! Успех!
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 14 Юли 2014, 2:40

Изключително неприятна ситуация за много от нас. Сега, с тези вдлъбнатини по колата е много голяма разправия. Предполагам където може ще изправят, а където това е невъзможно ще се китосва. Любопитно ми е следите от градушката как се отстраняват от тавана. Иначе за тотална щета и дума не може да става. Няма как да се изплати застрахователно обезщетение, равно на стойността на автомобила, при положение че за цялостно отстраняване на щетите е необходимо пребоядисване. В гараж е разковничето, но в София не всеки разполага с такава екстра.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Мнение от tanokaridi » 14 Юли 2014, 9:06

Николай Диянов написа:Изключително неприятна ситуация за много от нас. Сега, с тези вдлъбнатини по колата е много голяма разправия. Предполагам където може ще изправят, а където това е невъзможно ще се китосва. Любопитно ми е следите от градушката как се отстраняват от тавана. Иначе за тотална щета и дума не може да става. Няма как да се изплати застрахователно обезщетение, равно на стойността на автомобила, при положение че за цялостно отстраняване на щетите е необходимо пребоядисване. В гараж е разковничето, но в София не всеки разполага с такава екстра.

Колега и гаража не е решение, защото аз по това време бях на работа и нямаше къде да скрия колата сега пораженията са:

Предна броня (напукала се е боята), спукан фар, преден капак и таван. Обмислям дали да не сменя направо предният капак тъй като е аломиниев останалото не е страшно на тавана има само 2-3 много плитки дупки но предният капак е мн зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 14 Юли 2014, 23:08

Днес смяних челното стъкло, сложих Pilkington, момчето от сервиза работеше много добре, а от многото висене покрай него имам чувството че вече и аз ще мога да отремонтирам челни стъкла :mhihi:

Сега ще видим как ще оправяме влъбдатините от падналите картофи по купето... Така и не разбрах има ли машини за изправяне на влъбдатините, вършат ли работа и до колко е ефективна или всичко е измислица? Някой от вас изправял ли е някъде неравностите по колата си?

Потребител
Аватар
Кара: син кораб с нафтова печка
Мечтае да кара: E61 M5

Мнение от Neckros » 15 Юли 2014, 9:04

goppe написа:Днес смяних челното стъкло, сложих Pilkington, момчето от сервиза работеше много добре, а от многото висене покрай него имам чувството че вече и аз ще мога да отремонтирам челни стъкла :mhihi:

Сега ще видим как ще оправяме влъбдатините от падналите картофи по купето... Така и не разбрах има ли машини за изправяне на влъбдатините, вършат ли работа и до колко е ефективна или всичко е измислица? Някой от вас изправял ли е някъде неравностите по колата си?

Колега къде ходи да го слагаш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 15 Юли 2014, 9:17

goppe написа:Днес смяних челното стъкло, сложих Pilkington, момчето от сервиза работеше много добре, а от многото висене покрай него имам чувството че вече и аз ще мога да отремонтирам челни стъкла :mhihi:

Колега май ги правят с точково заваряване, заваря и дърпа, после шкури и боя, където не може (визирам ръбове) - кит. Един познат твърдеше, че имало сервиз из София с "професионална" вакум машина която "исмуквала" вдлъбнатините. Аз си поръчах някаква от Ибей за $15, едва ли ще прави нещо но за теста ще видим. Иначе и аз съм предно стъкло Pilkington, доволен съм ... щом издържа градушката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 15 Юли 2014, 11:16

С какво стъкло си и къде го сменя? За дупките от картофите... не съм 100% сигурен че всички могат да се оправят без боядисване, иначе уж инструментите за изправяне без кит/боя работят, но при голям брой удари по всеки детайл ще падне доста играчка. Някои от доверените сервизи също имат инструменти/техника за ремонт без боя, но при толкова пострадали коли...

Обмислям дали да не си поръчам един професионален комплект от САЩ или Германия и да се пробвам да оправя сам поне по-леките щети без да махам оригиналната боя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 15 Юли 2014, 22:43

Стъклото е Pilkingon колега, слагаха го в Сим Пет Сим, на Военна рампа се намират.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.

Мнение от cerber_91 » 15 Юли 2014, 23:22

Съботата преди градушката сдаде багажа демпферна шайба, та беше в сервиза на завет и ми се размина :mhihi:
По-добре 3к за двигателния отсек, отколкото 3к за боя и ламарини

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 16 Юли 2014, 8:36

cerber_91 написа:Съботата преди градушката сдаде багажа демпферна шайба, та беше в сервиза на завет и ми се размина :mhihi:
По-добре 3к за двигателния отсек, отколкото 3к за боя и ламарини

:yes: Късметлия наистина

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335i

Мнение от mak1n7osh » 20 Юли 2014, 13:18

На някой изплатиха ли му вече щетата?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61