iDrive не запаметява (разрешена)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: iDrive не запаметява

Мнение от xm_net » 29 Дек 2013, 16:11

Колега, какво значи "различен чип" и "различна платка"? Чипът за който са ти казали, че е за заключването/отключването (страхотно обяснение са ти дали, няма що...) всъщност е електронна схема, която представлява генератор на сигнал с определена честота - тази честота е фиксирана и е в зависимост от модела на ключа с който е оборудвана колата. За европейските модели честотата е 868 или 433 MHz и причините ключът да не излъчва сигнал най-общо са две: липса на захранване (батерия) или повреда в самата микросхема (чипът за заключването ;)). Разбира се, не е изключена и възможността за проблем в друг елемент по платката (да кажем антената), но да не влизаме в подробности! Според мен има доста въпроси в цялата ситуация. Как така и двата ти ключа отказаха едновременно и как така и при двата проблемът е един и същ - липса на сигнал!?! Как ги провериха, че не излъчват - с тестер за честота или...? След като платката на ключа, който си им предоставил е "различна" (не знам какво означава това), защо взеха и прехвърлиха "чипа за заключване" на твоята платка - това, че микросхемата (чипът) е същата като тип, не означава нищо, щом я "насаждаш" на друга платка!?! След цялата интервенция, някой опита ли да синхронизира ключа с колата (обучаване) или всички очакваха, че по магически път бутоните ще почнат за работят от само себе си...!?! И други неща ме озадачават, но казано най-общо не мисля, че си попаднал на правилното място!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f11

Мнение от barro » 29 Дек 2013, 20:22

Ето как изглеждат платките. С батерията е старата!

http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=opt1388341043q.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1388341114n.jpg
I Don't Drive Fast I Just Fly Low

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 29 Дек 2013, 21:22

Колега, ти сигурен ли си, че изобщо са ти сменили батерията на ключа? Не мога да твърдя нищо със сигурност по снимките, но мога да ти кажа следното:
1. Оригиналната батерия (като тази на твоята платка) точно с този спираловиден държач се произвежда САМО И ЕДИНСТВЕНО от Panasonic за BMW по специална поръчка и не може да се намери никъде, освен при покупка на оригинален ключ от дилъра! Като гледам състоянието на батерията и на държача към нея силно се съмнявам, че тази батерия е сменяна.
2. Никой сериозен майстор, който е запознат с тези ключове няма да се хване да запоява батерията към държача - най-малкото, защото от високата температура батерията е съсипана още преди да е използвана на практика. Всеки, който си разбира от работата, запоява батерията директно, като просто удължава едното "краче" с парче тънък проводник, защото иначе (без държача) крачетата не пасват точно.
3. Като гледам "професионалните" спойки на сменената микросхема (чип) още повече се засилват съмненията ми, че батерията ти е подменена с нова.
P.S. Дължа да се поправя, че ако са взели батерията директно от втората платка - да, може да се приеме, че е сменена, като просто е запоена направо с държача. Тук обаче изниква въпросът, дали е проверена преди да се прехвърли на новия ключ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barro » 29 Дек 2013, 21:48

Батерията не съм я сменял, защото уж работи (предполагам майстора я е проверил). Тя е от новия ключ, защото старата беше сменена с някаква обикновена. След празниците ще търся други майстори.
Благодаря за изчерпателните отговори и весело посрещане на новата година

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: iDrive не запаметява (разрешена)

Мнение от barro » 21 Яну 2014, 13:50

barro написа:Весела Коледа колеги. Проблема е, че не иска да запамети радиото, л/100 (показва ми постоянно л/км, нито настройките на климатика (духа студено). общо взето като настроя нещо след като извадя ключа се загубва. Възможно ли е да е от ключа (старт/стоп бутон), защото не му работят бутоните и не излъчва сигнал (носих го в сервиз). Най-дразнещото е, че се е запаметила една ЧАЛГА станция и при това много усилена. Изчетох доста, но не намерих подобен проблем, затова реших да пиша. Колата е Е61 11/2005

Инсталирах си ИНПА и ДИС. Чрез ДИС ресетнах КАС модула и всичко се оправи. Единствено ми остана проблема с ключа, където не иска да отключва и заключва от дистанционното. Сума ти сервизи обиколих и никой не можа да се справи. Смених и батерията с нова, все същата работа. И двата ми ключа не излъчват. Опитах да го обуча през ДИС (изписва ми, че всичко е наред). Ще си отключвам с ключето и това е. По-важното в, че се оправиха настройките и радиото!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Яну 2014, 14:20

barro написа:
barro написа:Весела Коледа колеги. Проблема е, че не иска да запамети радиото, л/100 (показва ми постоянно л/км, нито настройките на климатика (духа студено). общо взето като настроя нещо след като извадя ключа се загубва. Възможно ли е да е от ключа (старт/стоп бутон), защото не му работят бутоните и не излъчва сигнал (носих го в сервиз). Най-дразнещото е, че се е запаметила една ЧАЛГА станция и при това много усилена. Изчетох доста, но не намерих подобен проблем, затова реших да пиша. Колата е Е61 11/2005

Инсталирах си ИНПА и ДИС. Чрез ДИС ресетнах КАС модула и всичко се оправи. Единствено ми остана проблема с ключа, където не иска да отключва и заключва от дистанционното. Сума ти сервизи обиколих и никой не можа да се справи. Смених и батерията с нова, все същата работа. И двата ми ключа не излъчват. Опитах да го обуча през ДИС (изписва ми, че всичко е наред). Ще си отключвам с ключето и това е. По-важното в, че се оправиха настройките и радиото!

Щом ключа не излъчва значи там е проблема.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 22 Яну 2014, 12:24

Точно под спойлера на 5-тата врата,отдолу е с торкс 30 и се издърпва навън на плъзгачи.

Предишна

Назад към Е60/Е61