Некоректно поведение от Армеец

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Некоректно поведение от Армеец

Мнение от bezdomnia » 24 Дек 2013, 8:03

bmw545i написа:Днес се опитах да регистрирам дребна щета - драскотина на бронята и остнах шокиран от действията на тази компания. Колата ми е застрахована на стойност над 32 000 лв. Попълвам необходимите документи, отбелязвам, че желая автомобилът ми да бъде ремонтиран в доверен сервиз и отбелязвам един от сервизите в техния списък, а именно Overdrive. Незаинтересованата служителка с нежелание прие документите ми и каза да изчакам някакъв експерт, който да снима щетата.

"Експертетът" се яви, снима колата и заяви, че сервизът, който съм избрал бил скъп и не може да ми издадат възлагателно писмо за него. Сервизът е в списъка с доверени такива на компанията.

Преди да сключа застраховката изрично ги попитах дали мога да използвам услугите на точно този сервиз! Отговорът бе положителен и с това ме спечелиха като клиент, защото знам, че в Оувърдрайв добре се справят и ще получа адекватна услуга.

Сега, естествено започнаха с измекярските изпълнения. Колеги, не заслужваме такова отношение срещу парите си!

Видях, че има тук-там из форума недоволни колеги от Армеец, но пуснах нова тема, защото смятам, че трябва да има отделни теми за некоректните търговци и застрахователи, за да може колегите да се ориентират и да не хвърляме пари на вятъра. Всичко фирми разчитат, че като излъжат един- двама това няма да има негативен ефект върху бизнеса им и за това правят каквото искат.

И Бул-Инс имаха такова нагло поведение, но гледам последните години закъсаха и тези дни са пуснали някакви телевизионни реклами, за да печалят клиенти.

Като конфронтирах "Експерта" с гореизложеното, лицето се усмихна мазно и заяви, че щетите са надвишили миналогодишните квоти и трябва да се ограничават разходите!??

Докога ще сме бананова държава и докога ще се съобразяваме с мутри и некадърници? Кога ще започнем да живеем на пазарни принципи?

Само в България ги има тия простащини с доверени сервизи и какви ли не глупости. В Европа, като имаш щета ти си избираш сервиза, караш си колата там, те се свъзват застрахователя, попълват документи и тн. Застрахователя, ако реши изпраща някой на място в сервиза и нещата се решават, без стрес, загуба на време и тн. Тук се редиш, чакаш и накрая тия, АБОРИГЕНИ те гледат, все едно ти правят услуга и трябва да им се молиш - колеги, това е АБСУРД.

Тъжното е, че компании, който идват от чужбина възприемат същите практики и започват да издевателстват над българските потребители. Това е защото НИЕ нищо не правим, като потребители, като ОБЩЕСТВО.

Никъде в чужбина няма клаузи, който казват - ако загупиш, ключ или талон - не ти плащат. Никъде не те карат да си слагаш аларми - иначе не ще платят. Това е обидно отношение към потребителите - колеги, да се съвземем!!!

Аз с тази компания приключвам, както преди години приключих с Бул-инс, заради подобни мизерии.

Ориентирайте се към компании с чужда собственост - Алианц, Уника, Булстрад и тн. Там поне може да се обърне човек към компанията майка и да получи някаква адекватна защита.

От мутри и тъпанари няма какво да очаквате.

Запомнете - само заедно можем да ги накажем. :yes:
Весели празници!

съжалявам за неволите ти колега и не че защитавам някой но на фона на бг действителност армеец са добре,отказа ме аз да си завеждам щета сега преди нова година за което съм мн благодарен, а относвно въпросната УНИКА са такива мизерници че ме върнаха с 3000 евро назад...'международната' компания,иначе сега съм в ГЕНЕРАЛИ ще си споделя впечатленията след нова година:)) хубави празници

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 24 Дек 2013, 9:44

За мен повече застрахователна компания "Армеец" не съществува. Всяка година харча около 2000 лева за застраховки, но на тях повече и един лев няма да им дам :mhihi: . В днешни времена клиентите трудно се печелят и много лесно се губят. В тази ЗК ако ви охлузят калника ще го оправят, но ако ви откраднат колата си е ваш проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 24 Дек 2013, 10:48

Основната идея на каско застраховката е да ти покрие вредите при кражба, ПТП и злоумшлени действия примерно когато ти разбият колата. Това е важното и именно по тези плащания трябва да си правите заключения къде е по-добре да се застрахова.
Обаче бай Ганьо си умре да завежда микроскопични драскотинки, големи колкото върх на игла, които често неможеш да ги видиш, пък камоли да ги снимаш, Ганьо иска датайл за полиране или почистване, иска фар за нов заради микроскопична шупла или драскотинка, която отново е трудно да се види, пък за капак и да бъде Hella за старата му кошница../.Досещате се че това е почти невъзможно да се види/установи дали не са увреждания още преди сключване на застраховката./ След всичко това пък нагло заявява че е станало докато е отишал да си купи вестник и се е върнал при колата и видиш ли ти тя овътяна от всякъде с увреждания от най-разлияен характер :mhihi: .
Обаче Ганьо е "Тарикат'', той ги е працакал и ще си е избил ''каското'', защото им е дал много пари за тия - често 300-400лв/ Когато вземеш да му откажеш щетата/частично или не/ на такъв ''клиент'' по една или друга причина - за него ти си мошенник, ''той си е платил'' , пита те - за какво ми е тая застраховка тогава.. и за него ти си некоректен ЗК и продължава към следвашия ''балък''.
Защо пиша всичко това ли? Защото искам да ви кажа че колкото ЗК не са прави в някой ситуаций, толкова и българарския народ, който злоупотребява. Повярвайте ми, минали са ми хиляди щети през ръцете и съм се нагледал на голяма човешка наглост и ще ви кажа че в 60-70% от случайте хората сами са си виновни.. Трудно е да се обобщи за всички ЗК, тъй като всяка си има неин тертип на работа, но общо взето така стоят нещата.Съвета ми е да си прочетете договора внимателно и проблемите ще ви бъдат по-малко, няма как след това да търсите под вола теле, след като въпросното изключение го пише черно на бяло 1:1 и подписвайки договора вече сте се съгласили с тая особеност.
За кражбите ситуацията е малко по особена, но общо взето със икономическата криза и срива на пазара на колите, измамите са много и покрай сухото гори и мокрото, за съжаление тези случай не са малко. Търсете си правата до край.
Искам да подчертая че не защитавам ЗК,защото и те в немалко случай се некоректни, но казвам че всеки слуай е специфичен и когато някой ви се заоплаква замислете се дали не е и отчасти или изцяло в него проблема и тогава си вадете заключения. Случая с колегата от първия пост не го коментирам, там съм си написал мнението. Пожелавам весели празници.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 24 Дек 2013, 12:18

vankatagsi написа:Основната идея на каско застраховката е да ти покрие вредите при кражба, ПТП и злоумшлени действия примерно когато ти разбият колата. Това е важното и именно по тези плащания трябва да си правите заключения къде е по-добре да се застрахова.
Обаче бай Ганьо си умре да завежда микроскопични драскотинки, големи колкото върх на игла, които често неможеш да ги видиш, пък камоли да ги снимаш, Ганьо иска датайл за полиране или почистване, иска фар за нов заради микроскопична шупла или драскотинка, която отново е трудно да се види, пък за капак и да бъде Hella за старата му кошница../.Досещате се че това е почти невъзможно да се види/установи дали не са увреждания още преди сключване на застраховката./ След всичко това пък нагло заявява че е станало докато е отишал да си купи вестник и се е върнал при колата и видиш ли ти тя овътяна от всякъде с увреждания от най-разлияен характер :mhihi: .
Обаче Ганьо е "Тарикат'', той ги е працакал и ще си е избил ''каското'', защото им е дал много пари за тия - често 300-400лв/ Когато вземеш да му откажеш щетата/частично или не/ на такъв ''клиент'' по една или друга причина - за него ти си мошенник, ''той си е платил'' , пита те - за какво ми е тая застраховка тогава.. и за него ти си некоректен ЗК и продължава към следвашия ''балък''.
Защо пиша всичко това ли? Защото искам да ви кажа че колкото ЗК не са прави в някой ситуаций, толкова и българарския народ, който злоупотребява. Повярвайте ми, минали са ми хиляди щети през ръцете и съм се нагледал на голяма човешка наглост и ще ви кажа че в 60-70% от случайте хората сами са си виновни.. Трудно е да се обобщи за всички ЗК, тъй като всяка си има неин тертип на работа, но общо взето така стоят нещата.Съвета ми е да си прочетете договора внимателно и проблемите ще ви бъдат по-малко, няма как след това да търсите под вола теле, след като въпросното изключение го пише черно на бяло 1:1 и подписвайки договора вече сте се съгласили с тая особеност.
За кражбите ситуацията е малко по особена, но общо взето със икономическата криза и срива на пазара на колите, измамите са много и покрай сухото гори и мокрото, за съжаление тези случай не са малко. Търсете си правата до край.
Искам да подчертая че не защитавам ЗК,защото и те в немалко случай се некоректни, но казвам че всеки слуай е специфичен и когато някой ви се заоплаква замислете се дали не е и отчасти или изцяло в него проблема и тогава си вадете заключения. Случая с колегата от първия пост не го коментирам, там съм си написал мнението. Пожелавам весели празници.

Не е виновен Ганьо, че яде баницата. Неграмотно е управлението на ЗК. Ама от мутри и тъпаци какво да се очкава. Комапниите в Европа отдавна са го измислили. Няма нужда да измисляме нови решения, те отдавна са налице, тук просто трябва да копираме и да прилагаме. Слага се някакво минимално самоучастие от 100, 200 или 300 лева и веднага се секва икономическия интерес от обявяване на безмислени дребни щети и всичко си идва на място. Вместо това започват едни махленски пазарлъци...

Това са архаични престъпни структури, който се опитват да просъщетвуват в нормална бизнес среда!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 24 Дек 2013, 12:32

чак пък Ганьо да е виновен. Каско има навсякъде, навсякъде има и опити за измама (или другата крайност - завеждане на мин. щети, които само собственика си ги вижда). Само сигурно мащабите са различни.

Но според мен идеята на каското не е само да ти възстановят щетите при кражба, ПТП или вандализъм. След като е каско (ако е пълно) би трябвало да покрива щети приченени и от самият собственик. Друг е въпросът, колко ще струва такава застраховка и т.н. Пример - по невнимание си ожулвам/одрасквам/чупя броня - става сравнително лесно. След като имам пълно каско щетите трябва да ми се покрият.

Другото и то не е много коректно - след като на старата ми кошница фарът е бил Hella, защо трябва да слагам някаква друга измислена марка, която няма да свети точно като Hella и ще има разлики ляво/дясно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 24 Дек 2013, 13:20

Защо да не се завежда всичко, което става по колата? Веднъж заведено, не може да бъде заведено пак ако не е снимано като оправено, така че тук не виждам място за думата измама.

Има и друг момент, ако не си завеждаме щетите навреме. Представете си, че имате жулната врата, не е много но достатъчно да се види на снимките, обаче в един момент удряте или закачате колата, викате мобилна група, която заснема целият автомобил и утре недай си боже да стане нещо по-лошо с тази врата могат да кажат - отказваме ви боята, защото еди кога си тази врата е снимана с увреден детайл.

Същото се отнася и до щети, причинени по вина на собственика - за това е пълно каско, за това плащат и след това си има дозастраховане, което обаче важи и за злоумишлени действия, което пък не е съвсем праивлно, но застрахователите искат да играят на сигурно, защото при тези изпълнения те няма от къде да си вземат парите обратно, както например при ПТП, за което не си ти виновният, в такъв случай смучат от гражданската на виновника.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 24 Дек 2013, 13:36

Всъщност основната роля на каското в България винаги е била една-плащаш си доброволно в правилната компания за да е възможно минимален шанса да ти я откраднат.И след това с цел предварително застраховане срещу евентуални щети.
Тук където аз живея вече казах малко по-горе че щети до 500 евро е по-добре да си ги оправяш за собствена сметка,дори да имаш каско.което не е малко пара особено ако ти се случи 3-4 пъти в годината.А щети при паркинг не се завеждат :shock: колкото и странно да ви звучи ,също се оправят за собствена сметка.Напълно е нормално при паркиране да побутваш автомобилите пред теб и зад теб за да се вмъкнеш да паркираш или да излезеш от мястото където си паркирал.Затова и повечето оставят автомобилите ако са с ръчни скорости на трета скорост и ако е равна улицата без ръчна спирачка,а ако е автоматик и позволява-на N и с лека ръчна.За да може да не оказват усилие при такива подбутвания.

п.п. :OT: На отсрещния полюс пък е глобата от 55 евро ако не си изчистиш стъклата ако са били заскрежени вечерно време или запотени по време на самото пътуване.Познат който обжалва в съда му стана общо 578 евро глобата за тази глупост.

Та парадокси и изнудвания има навсякъде.Не се ядосвайте,целия свят е несправедлив за обикновения човек. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 24 Дек 2013, 14:05

:yes: +1000.
Весели празници на всички колеги!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 24 Дек 2013, 17:10

Аз затова не правя каско и не се ядосвам.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от bezdomnia » 25 Дек 2013, 0:53

изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
П.С. един мерцедес ми докараха от там.беше на повече от 10 години, влезна за сервизно обслужване в БГ мерцедес и ония немогат да повярват на каква кола попадат,толкова запазена

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 25 Дек 2013, 2:44

Да ги стигнем?Какво говорите колеги?Никога няма да стигнем никого,защото сме колонизирани по новия метод.Прост пример специално за Норвегия:април месец мисля Глобул се продадоха за 717 млн.евро барабар с Германос.От интерес чукнах да видя купувача и о чудо Теленор(10 по големина оператор в света),който е с 57% държавно участие и прави приходи от някакви си 14 млрд.евро само.....въобще за какво стигане можем да говорим.....?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 26 Дек 2013, 23:42

vankatagsi написа:Основната идея на каско застраховката е да ти покрие вредите при кражба, ПТП и злоумшлени действия примерно когато ти разбият колата. Това е важното и именно по тези плащания трябва да си правите заключения къде е по-добре да се застрахова.

Никак не си прав колега,когато отидеш на маркиране ти оглеждат колата като че ли ще я купуват и всяка малка точица или шупличка се описва надлежно нали? И когато не дай си боже после се се удариш някъде или стане нещо със същия детайл на който е била тази точица,познай какво става..."ооо ама вие сте имали щета тук няма да ви изплатим нищо или евентуално само изправяне на детайл без боя". За това е нужно да си заведеш всичко поне според мен... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 27 Дек 2013, 0:41

какво маркиране бе колеги то отпадна преди години
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankatagsi » 27 Дек 2013, 1:38

choio написа:

Никак не си прав колега,когато отидеш на маркиране ти оглеждат колата като че ли ще я купуват и всяка малка точица или шупличка се описва надлежно нали? И когато не дай си боже после се се удариш някъде или стане нещо със същия детайл на който е била тази точица,познай какво става..."ооо ама вие сте имали щета тук няма да ви изплатим нищо или евентуално само изправяне на детайл без боя". За това е нужно да си заведеш всичко поне според мен... :dunno:

-Еми системата е малко сбъркана, факт, но няма как да бъде по друг начин, трябва да има някакви правила.
- Аз имам в предивд че се завеждат увреждания колкото връх на игла и разбираш че това няма как да се види, камоли пък снима. Отделно от това , това са коли на които не се правят снимки при подновяването на полицата.
- именно поради некоректноста на българина е създадена системата за описване на уврежданията, тък като ако не му опишеш шупличките и драскотинките, в общия случай животното започва да завежда всяка невидима точица, заради невидими шуплички и пукнатинки се искат фарове за нови и ред други глупости. Повярвай ми, нагледал съм се на много човешка наглост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankatagsi » 27 Дек 2013, 1:55

[youtube][/youtube]
bezdomnia написа:изказвания колкото да не се мълчи не ми се слушат!!!! не може да счупиш фар ХЕЛА на каквато и да е кола и да ти сложат ДЕПО или друг боклук,не може на мен кола да ми я пускат тотална шета ,после цда си сменят мнението и да решат че подлежи на ремонт,когато им представя цените за нови части и да ми заявят ама господине никой не е казал че трябва да слагате нови части...имало и автоморги,а това са вашите откраднати коли и разфасовани,защото това ми го направиха в УНИКА,а мои познати ми викат ама как може ...в Норвегия като стане такова нещо си оставяш колата и те ти се обаждат като е ремонтирана с нови и оригинални части,клиента(пострадалия) не се занимава с бумащина,фактури ,работни карти и тем подобни,просто там държавата е създала закони които работят за хората,затова тях както и много други страни никога няма да стигнем
П.С. един мерцедес ми докараха от там.беше на повече от 10 години, влезна за сервизно обслужване в БГ мерцедес и ония немогат да повярват на каква кола попадат,толкова запазена

Давай го малко по леко.. Тук зависи за каква кола говориме, ако е до 5-6 маск 8г - ок няма лошо да се заплати оригинален фар. Неможе обаче за е39-ка 2000г да очакваш да ти платят 2000лв за 2 фара при положение че в общия случай никой няма да иде с тия 2000лв да си купи фарове ,а ще ги изяде и изпие или пък ще вземе втора употреба или алтернативни. Всичко това би довело до голям брой злоупотреби.Не сравнявай застрахователните практии в БГ и в Европа, тъй като сме много далече като мислене и точно това е причината и застрах практика да е различна. Там масата от хората не са ''тарикати'' и мошенници'', там хората не застраховат 15годишни кошници като нас и респективно работата с частите като се работи с нови коли е мн по лесна - само оригинал. Ама тука хем човека с е39-ката иска да даде не повече от 300лв на каско, хем после като стане нещо да му се плати/ монтира оригинално, а ако може да му остане некой лев да се почерпи. Еми не става. Като искаш хела, можеш да си доплатиш за това като индивидуална уговорка към договора.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61