Относно ДПФ
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Относно ДПФ
Xвалят една химия на Xenum за ДПФи че вършела добра работа.Така де някой има ли впечатления.
Последна промяна memorex на 24 Ное 2013, 10:09, променена общо 1 път
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
Всяка кола с DPF, след махането и се изисква пренаписване на софтуера. Иначе после забива грешки, регенерира и пуши бяло и според мен е вредно така да изкарва бял пишек, значи има нещо. На мен след махането уш бяха ми го махнали и софтуерно, но имах регенерация и грешки, ходих за 2ри път и сега всичко ми е на 6.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
На мен също ми дава грешка след махането.Но колата не пуши въобще и се разцепва то вървеж.Не ми се занимава пак да ходя да я базикат.В другите форуми също така им качва някаква грешка. Според тях това нещо могат да го изолират само в завода където ги правят тези коли.Щом не влиза в авариен добре е.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
bossorange написа:Колеги, препоръчайте читав майстор в София за премахване на ДПФ софтуерно и физически.
До Пловдив не са толкова много километри,така че може да се жертваш, а и Madnes работят предимно нощем. Мога да ти дам координати . Но дали ще намериш Венци преди началото на другата седмица е под въпрос. Разтъпква си някъде новата RS6 , дали в БГ или другаде незнам.
- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Колеги, не паравете такива интервенции, освен ако не е карайно небходимо. Излизат нови ядове.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Kaто ходих за ремап при Богомил в Годеч си говорихме и каза, че на доста е60ки е премахвал успешно ДПФ-а и собствениците са останали доволни.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
spower написа:Kaто ходих за ремап при Богомил в Годеч си говорихме и каза, че на доста е60ки е премахвал успешно ДПФ-а и собствениците са останали доволни.
Като казваха на една фолк певица - "Доволна ши останиш" ....

Последна промяна bmw545i на 21 Ное 2013, 17:03, променена общо 1 път
Е60 3.0 д 218 кс. 186 000 км навъртяни от мене.
1 Разрешен проблем !
Махнах дпф , изолирах егр и съм адски доволен особенно след изолиране на егр колата не пуши и работи като бензинова.
Но много важно и първо това трябва да се направи проверка на термостатите аз ако бях го направил сега щях да съм с дпф и егр,
Защото държеше от 64 до 70 градуса компа отчита незагрял двигател подава повече гориво съответно задръства дпф като се махне пък пуши .
Ако държи 93 градуса има перфектно изгаряне на горивото, регенерация навреме и качествена дълък живот на дпф идр.
2.разрешен проблем
при смяна на малкия термостат смениха едно късо маркле на вакума и о чудо спира зверски няма тресене няма втвърдяване на педала няма спиране на тласъци преди светофар.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 Разрешен проблем !
Махнах дпф , изолирах егр и съм адски доволен особенно след изолиране на егр колата не пуши и работи като бензинова.
Но много важно и първо това трябва да се направи проверка на термостатите аз ако бях го направил сега щях да съм с дпф и егр,
Защото държеше от 64 до 70 градуса компа отчита незагрял двигател подава повече гориво съответно задръства дпф като се махне пък пуши .
Ако държи 93 градуса има перфектно изгаряне на горивото, регенерация навреме и качествена дълък живот на дпф идр.
2.разрешен проблем
при смяна на малкия термостат смениха едно късо маркле на вакума и о чудо спира зверски няма тресене няма втвърдяване на педала няма спиране на тласъци преди светофар.
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
Да използвам темата за ДПФ, и да споделя. Реших да направя регенерация на ДПФ като карам на високи обороти. Излязох на магистралата, включих типтроника на 4 скорост и газ на 3200-3500 оборота. Четох тук във форума че до 10-12 км. трябва да започне да се самопочиства и да излиза доста пушек през аспуха. Аз обаче карах така около 35 км. и нямаше и помен от пушаци и тем подобни. Сега си мисля-аз ли не правя нещо както трябва или колата нещо не е наред ? Моля, ако някой знае нещо по въпроса, да сподели !
Точно обратното.Явно филтъра и мотора ти са наред и няма какво да пуши.Това дето си го направил е добре да стане със добавка в горивото за прочистване.Последно пробвах една и определено върши работа.Останах даже учуден от резултата понеже по-принцип съм малко скептично настроен .
- hol1gans
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d
- Мечтае да кара: М6 G-PoweR
- bijuto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 5GT F07 530 xDrive 258hp
memorex написа:Точно обратното.Явно филтъра и мотора ти са наред и няма какво да пуши.Това дето си го направил е добре да стане със добавка в горивото за прочистване.Последно пробвах една и определено върши работа.Останах даже учуден от резултата понеже по-принцип съм малко скептично настроен .
Коя е тази добавка която си ползвал ? Може и на лични.
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
memorex написа:Xвалят една химия на Xenum за ДПФи че вършела добра работа.Така де някой има ли впечатления.
За тази химия ли става въпрос? И на мен ми е интересно дали някоя има отзиви.
Макучлето го взех от мкар пловив
Егр и дпф ми ги изолираха софтуерно иначе пуши и отчита грешка.
Спирачките наистина се оправиха от маркучлето .
В момента с ремап и аспуха ми е бял.
Между другото маркучлето го смениха като сменяха термостатите и тогава разбрах за какво става въпрос просто трее да е ново и меко зада стегне .
Егр и дпф ми ги изолираха софтуерно иначе пуши и отчита грешка.
Спирачките наистина се оправиха от маркучлето .
В момента с ремап и аспуха ми е бял.
Между другото маркучлето го смениха като сменяха термостатите и тогава разбрах за какво става въпрос просто трее да е ново и меко зада стегне .
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
memorex написа:Точно обратното.Явно филтъра и мотора ти са наред и няма какво да пуши.Това дето си го направил е добре да стане със добавка в горивото за прочистване.Последно пробвах една и определено върши работа.Останах даже учуден от резултата понеже по-принцип съм малко скептично настроен .
Би ли споделил коя е добавката?
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5