Е60 CIC Retrofit
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Е60 CIC Retrofit
Дообре, колега
Нерегламентирани ретрофити/ъпдейти не могат да се правят единиствено с официалния дилърски софтуер - ISTA-P и то само с нормално ниво на достъп като за сервиз. ICOM е хардуера, който аз лично доста успешно използвам в комбинация с WinKFP софтуера, когато ми се налага да ъпдейтвам единични модули. Лично съм си ъпдейтвал CIC-а с ICOM, а на друг колега съм използвал дори стария вече OPS пак за същия този "невъзможен" ъпдейт.
Ти ако искаш/можеш разглабяй и двигател за 1 час, аз лично внимавам много докато разглабям декоративни елементи по интериора.
П.С. Силно се надявам да не работиш в сервиз, а (не)знанията ти да са само теоретични...

Нерегламентирани ретрофити/ъпдейти не могат да се правят единиствено с официалния дилърски софтуер - ISTA-P и то само с нормално ниво на достъп като за сервиз. ICOM е хардуера, който аз лично доста успешно използвам в комбинация с WinKFP софтуера, когато ми се налага да ъпдейтвам единични модули. Лично съм си ъпдейтвал CIC-а с ICOM, а на друг колега съм използвал дори стария вече OPS пак за същия този "невъзможен" ъпдейт.
Ти ако искаш/можеш разглабяй и двигател за 1 час, аз лично внимавам много докато разглабям декоративни елементи по интериора.
П.С. Силно се надявам да не работиш в сервиз, а (не)знанията ти да са само теоретични...
Only dead fish follow the stream...
MadChicken написа:Дообре, колега![]()
Явно си много смотам или работиш с китайски инструменти

За какво да се занимавам с професори като тебе, боли ме к....... ако искаш ъпдейтвай и миг29, ти му казваш нещо той си решава че е най добрия.
остани си с здраве.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Човешката злоба е признак на слабост! А да обиждаш хора които дори не познаваш ... 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
wmb написа:Явно си много смотам или работиш с китайски инструменти![]()
За какво да се занимавам с професори като тебе, боли ме к....... ако искаш ъпдейтвай и миг29, ти му казваш нещо той си решава че е най добрия.
остани си с здраве.
Тъй като и аз до скоро си мислех като теб ,че ICOM може да се ползва само с ISTA , от опит ще ти кажа ,че не си прав !
Лично колегата когото наричаш "професор" ми е правил ъпдейти на коли дистанционно чрез teamviewer с ICOM-а.
Ако още веднъж преминеш границата на добрия тон ,ще ти осигуря време за да си починеш от форума и да се успокоиш

- MadChicken
- Legendary
-
Малко ъпдейт по темата 
След като изпадна един Combox модул, който изобщо не се предлага за Е60 до края на производството му...

...множество опити, кодиране и порядъчно окабеляване, вече се появиха малко по-интересни опции:
BMW Apps - Facebook, Twitter, онлайн радио, новини, календар и др.
Работят само с iOS (iPhone или iPad)

Изключително добра подръжка на Iphone, която позволява достъп до цялото съдържание на телефона през CIC,
audio и video плейване през телефона:

Специално BMW приложение за Apple, предлагащо доста възможности:

Стария Ipod, захвърлен в шкафа, най-накрая намери приложение
Ipod-a стои включен в багажника, като има пълен контрол на съдържанието през CIC. Плейва аудио и видео, но аз го използвам главно като видео плеър, тъй като плейва клипове в доста по-съвременния MP4 формат в x264 и забравям за гадния DVD формат и задължителата DVD структура на дисковете, както до момента бях принуден да гледам клипове.

Google Maps:

След свързване на телефона с колата, през 3G мрежата на мобилния оператор чрез bluetooth tathering, множество нерви и кодиране, вече имаме BMW Connected drive и съответно следните неща:
BMW Live - прогноза за времето, новини, Google Street View, Panoramio, онлайн търсачка и др.

Онлайн търсене в Google:

Прогноза за времето:

Panoramio - снимки на забележителности от мястото, където се намирате в момента, или от друга дестинация по ваш избор:

На всяка една забележителност може да бъде зададено да бъде отбелязана на картата и навигацията да ви закара до нея:

Google Street View:

Други приложения:

Wikipedia - информация за различни забележителности на конкретното място, където се намирате, която е написана доста подробно и женски глас я чете, за да се образовате докато карате

Интернет малко

И така във Е60 екстри, които дори при някои F-серии ги няма
Или както каза един колега по-напред в темата - "pазликата не е кой знае колко голяма"...

След като изпадна един Combox модул, който изобщо не се предлага за Е60 до края на производството му...

...множество опити, кодиране и порядъчно окабеляване, вече се появиха малко по-интересни опции:
BMW Apps - Facebook, Twitter, онлайн радио, новини, календар и др.
Работят само с iOS (iPhone или iPad)
Изключително добра подръжка на Iphone, която позволява достъп до цялото съдържание на телефона през CIC,
audio и video плейване през телефона:
Специално BMW приложение за Apple, предлагащо доста възможности:
Стария Ipod, захвърлен в шкафа, най-накрая намери приложение

Google Maps:
След свързване на телефона с колата, през 3G мрежата на мобилния оператор чрез bluetooth tathering, множество нерви и кодиране, вече имаме BMW Connected drive и съответно следните неща:
BMW Live - прогноза за времето, новини, Google Street View, Panoramio, онлайн търсачка и др.

Онлайн търсене в Google:

Прогноза за времето:

Panoramio - снимки на забележителности от мястото, където се намирате в момента, или от друга дестинация по ваш избор:

На всяка една забележителност може да бъде зададено да бъде отбелязана на картата и навигацията да ви закара до нея:

Google Street View:

Други приложения:

Wikipedia - информация за различни забележителности на конкретното място, където се намирате, която е написана доста подробно и женски глас я чете, за да се образовате докато карате

Интернет малко

И така във Е60 екстри, които дори при някои F-серии ги няма

Или както каза един колега по-напред в темата - "pазликата не е кой знае колко голяма"...
Последна промяна MadChicken на 20 Юли 2013, 15:51, променена общо 1 път
- ristaka 82
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
- Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

- IVAKDIVAK
- Потребител
-
- Кара: E60 530i 2006 N52B30
Браво колега страхотно е станало. Явно целият труд и играчка си е струвало . Август месец като си идвам в Бургас ще се обадя да го видя на живо и да поговорим. Пък по нататак може и аз да реша да слагам такава глезотия . Супер яко е . 

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Евала, разбиваш всички мои детски мечти 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Това ако си го направя на моята кола, не искам да си взимам друга 

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
netmurder написа:Това ако си го направя на моята кола, не искам да си взимам друга
Като разбереш колко струва и това, че като я продаваш, никой няма да го оцени, определено няма да искаш да я продаваш

- netmurder
- старши ентусиаст
-
Cinder написа:netmurder написа:Това ако си го направя на моята кола, не искам да си взимам друга
Като разбереш колко струва и това, че като я продаваш, никой няма да го оцени, определено няма да искаш да я продаваш
Знам колега, в предишното ми БМВ налях към 9 хил. лв. и миналата година го продадох за 5500лв.

А относно тази интервенция която е направил колегата имам някаква представа колко струва и си мисля, че и аз искам да го имам същото в колата... Така че е въпрос на време и Пари, за да се случи

- MadChicken
- Legendary
-
Точно защото никой не би ми оценил колата на фона на разни кошници по 15к, затова реших че няма да се продава и ще я напрая малко по-уникалнa. Някои хора се кефят на големи джанти, окачвания и брони, аз искам колата ми да е с максимално количество екстри, за да ми е яко на мене.
Иначе относно цената, между 2000 и 3000лв в зависимост от крайния резултат (освен ако на някой от някъде не му изпадне страшна далавера примерно някой да не знае какво продава
) Отделно имаш работа, която едва ли ще успееш да свършиш сам...
Иначе относно цената, между 2000 и 3000лв в зависимост от крайния резултат (освен ако на някой от някъде не му изпадне страшна далавера примерно някой да не знае какво продава

- netmurder
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Точно защото никой не би ми оценил колата на фона на разни кошници по 15к, затова реших че няма да се продава и ще я напрая малко по-уникалнa. Някои хора се кефят на големи джанти, окачвания и брони, аз искам колата ми да е с максимално количество екстри, за да ми е яко на мене.
Иначе относно цената, между 2000 и 3000лв в зависимост от крайния резултат (освен ако на някой от някъде не му изпадне страшна далавера примерно някой да не знае какво продава) Отделно имаш работа, която едва ли ще успееш да свършиш сам...
Колега не знам кога точно ще имам необходимите пари, но като дойде моментът искам ти да я направиш... Каквото струва ще кажеш, че не искам някой дето не знае къде се намира да ми пипа колата

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
MadChicken написа:Точно защото никой не би ми оценил колата на фона на разни кошници по 15к, затова реших че няма да се продава и ще я напрая малко по-уникалнa. Някои хора се кефят на големи джанти, окачвания и брони, аз искам колата ми да е с максимално количество екстри, за да ми е яко на мене.
Иначе относно цената, между 2000 и 3000лв в зависимост от крайния резултат (освен ако на някой от някъде не му изпадне страшна далавера примерно някой да не знае какво продава) Отделно имаш работа, която едва ли ще успееш да свършиш сам...
Доста приемлива цена, за това, което всъщност представлява ъпгрейда