Разбиха колата! Дайте съвет!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Разбиха колата! Дайте съвет!

Мнение от mad_presley » 13 Яну 2013, 20:55

vgza написа:Какво ще кажете за това?

http://www.securemycar.co.uk/bmw-stolen.html

Ами....какво да ти кажем...всеки уважаващ себе си крадец разполага с това http://www.jammer4uk.com/gps-and-mobile ... c884f2d430 което съответно обезмисля всякакви дивайси на радио честоти и GPS.

Мисълта ми е, че няма смисъл да се дават пари за такива джиджавки, освен за собствено удовлетворение или само за случая като на колегата @petio. Иначе, решат ли да ти вземат колата, много малко неща могат да ги спрат и това са само селф мейд защити.

Потребител
Аватар
Кара: E60, E21

Мнение от Belqta #69 » 13 Яну 2013, 22:28

Като "вземат" колата и бързо я скриват в гараж, дори крадеца да има "тапа" надали я оставя в колата. Така намериха А8ца по i-phone,който беше в яке в багажника.
био химия

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 14 Яну 2013, 12:34

Как мога да разбера дали имам фабрична аларма? Къде да гледам за сирена или как да я активирам?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 14 Яну 2013, 12:39

Anthony_J написа:Как мога да разбера дали имам фабрична аларма? Къде да гледам за сирена или как да я активирам?

http://bmwvin.com

Пишеш си ВИНа и си четеш опциите.

S302A ALARMANLAGE Alarm system

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 14 Яну 2013, 13:18

Благодаря, сега ще проверя :)

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 14 Яну 2013, 15:52

Вкарвай колата в гараж поне за 1месец друго спасение няма
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Яну 2013, 18:57

Зависи от гаража. И той не е гаранция, особено ако е някой ламаринен от тези, които стоят под път и над път.
Защо не си направиш прекъсвач на нещо в колата? Което да речем ще позволява на стартера да върти, но колата няма да запали. Ще си го пускаш и спираш с копче, а ако е на тайно място, определено има шанс да не го намерят защото все пак те няма да ровят с часове в колата ти. Това ако се опитат да ти я чопнат запалена, иначе ако я освободят от скорост или ръчна, спокойно броня в броня с друга кола ще ти я вземат. Не им пука и въже биха закачили все едно е закъсала и я дърпат. Но значително по-голяма част от кражбите се извършва на собствен ход.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: Таралясник
Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!

Мнение от p.valkanov » 15 Яну 2013, 14:31

Колеги и аз съм затрашен от подобен проблем (дано не ми идва на главата!) с моята E60... Четох, допитвах се до хора и тн какво да направя... Аз се занимавам именно с техника но не и за автомобили и съдейки по опита си няма ка кда няма вариант така както ония ходят с един хакнат модул за клониране на ключ да няма как да ги залъжеш и да го изолираш от към колата...
Та предпоръчаха ми едни момчета които имат голям офис (направо къща) на България и Каблешков в уличката зад една автомивка Auto Spa - не се сещам за името точно но те се виждат от България има някакву надписи kenwood/payoneer и тн... Момчетата ми се кълнат че проблема са го решили срещу 190 лв. За това удоволствие ти слагали специален имобилайзер който познавал само твоите два ключа.
Тоест момчетата като дойдат с клонираните ключове (които четат и този пост вероятно :mhihi: ) могат да си направят клонинг ключ но след това не могат да я запалят пак.

Какво ви е мненито по този въпрос и чували ли сте някой да си е правил тази гимнастика?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525d

Мнение от daskaloff » 15 Яну 2013, 14:56

Колега, почти никои от вас неме познава, отскоро пиша поради факта, че си купих и аз Е60. Относно джамбазките истории не съм запознат - но съм работя в бг офиса на фирма която е изпълнява поръчки за голяма част от автомобилните производители - в това число и БМВ. В момента работя проект за таблото на 5 и 7-ма серия които ще излязат 2015г, работил съм по х5 и х6 -2014, и новата 3-ка която представиха скоро - такаче искам да се включа и аз относно тези имобилайзери. За мен те не са защита. Повярвайте БМВ е посветило достатъчно средства в това да се погрижи за тяхните фабрични - и както виждате и те не са ефективни. Тези имобилайзери могат да ви спасят само от неопитен бивш алармаджия който си е купил лаптоп и са му казали кво да натиска. Хората които "разработват" такива системи са абсолютно наясно с алгоритмите на работа на системите в колите и дет се казва дайте им 2 жици от КАН-а и ще отворят и запалят колата оттам. Такаче ако не го изисква застрахователя не се занимавайте с глупости. Както един колега каза по-нагоре - единственото което бих предложих е "копченце" което малко да изтормози но не и да предутврати кражба за съжаление. И каско му е майката - да може поне малко по-спокойно да се спи.

Потребител
Аватар
Кара: Таралясник
Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!

Мнение от p.valkanov » 15 Яну 2013, 15:19

daskaloff написа:Колега, почти никои от вас неме познава, отскоро пиша поради факта, че си купих и аз Е60. Относно джамбазките истории не съм запознат - но съм работя в бг офиса на фирма която е изпълнява поръчки за голяма част от автомобилните производители - в това число и БМВ. В момента работя проект за таблото на 5 и 7-ма серия които ще излязат 2015г, работил съм по х5 и х6 -2014, и новата 3-ка която представиха скоро - такаче искам да се включа и аз относно тези имобилайзери. За мен те не са защита. Повярвайте БМВ е посветило достатъчно средства в това да се погрижи за тяхните фабрични - и както виждате и те не са ефективни. Тези имобилайзери могат да ви спасят само от неопитен бивш алармаджия който си е купил лаптоп и са му казали кво да натиска. Хората които "разработват" такива системи са абсолютно наясно с алгоритмите на работа на системите в колите и дет се казва дайте им 2 жици от КАН-а и ще отворят и запалят колата оттам. Такаче ако не го изисква застрахователя не се занимавайте с глупости. Както един колега каза по-нагоре - единственото което бих предложих е "копченце" което малко да изтормози но не и да предутврати кражба за съжаление. И каско му е майката - да може поне малко по-спокойно да се спи.

Мерси за инфото колега. Да ти е честита E60-тката. Аз съм чувал от мои момчета които бачкат при мен че някой са работили за такава фирма в бг която прави софтуери за BMW - може би е същата като твоята.
В този ред на мисли сподели нещо от кухнята на производителя - след като и те знаят и чуват че по цял свят има голяма дупка в софтуера и компютъра на колите, не се ли е изработила нова защита която да се внедрява поне в новите модели след 2012? и няма ли ъпгрейд който да мжое да се направи на сегашните ни коли на версията с цел да се защити по-добре това клониране на ключове, или както му казват по сервизите "обучаване" на клоч?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от daskaloff » 15 Яну 2013, 16:27

не колега... нямам такава информация за съжаление, а е60 не проектите в които нашата фирма е участвала......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 15 Яну 2013, 16:28

Колега daskaloff честито. Това Johnson Controls ли е за което говориш?
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от daskaloff » 15 Яну 2013, 16:36

да за Джонсън........... а честито за?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 15 Яну 2013, 16:37

daskaloff написа:да за Джонсън........... а честито за?

е60-ката :)
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от daskaloff » 15 Яну 2013, 16:49

ааааа ок - мерси
нямам за съжаление още много опит с автомобила такаче да се включвам пълноценно в дискусиите ви ( едва около 8хил.км за 3 месеца и навъртях) а и засега само информацията наготово. Напатих се много с предния ми чисто нов автомобил и реших да заложа на малко по-стар автомобил в който е вложен материал ( не говоря за пластмаси и т.н. а за мисълта вложена в него) с прилично оборудване. Имаме и едно Е90 и едно Х3 - което ме накара да спра да се занимавам с глупости и най накрая да си купя кола. Такаче с каквото мога ще помагам и аз - както MadChicken и др. колеги с темите и ЛС ми помагат досега.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61