Първата ми петица

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Първата ми петица

Мнение от iceblast » 04 Яну 2013, 15:04

На тази кола волана не е М-ков, изглежда, но не е, защото М-ковият е по-дебел. Този обаче за кадем му е лепната М емблемката. Тук случаят е същия както при Е39, там имаме М-ков волан и волан със сцепен лъч, който са два различни на практика.

Не съм много наясно с окомплектовките на нови автомобили, но аз лично не съм видял кола, която е с М-Пакет отвътре, вътре да не е. Седалки и тавани да, дори и 530ХД на колега е с черен таван и спортни седалки, но без М-Пакет отвън.

Що се отнася до синята и сивата (аутоскоут24) - абсолютно съм сигурен, че са правени :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 15:06

Нали идеята на темата е да дадем жокери на кандидат-купувача за евентуална измама?
И казваме,че този М пакет освен че е непълен, изглежда по-скоро неоригинален и афтърмаркет,заради джантите реплика например...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 04 Яну 2013, 15:28

Ми да се включа и аз с още малко спам :mhihi:

Според мен трябва да го наричаме "заводски" или "фабричен" М-пакет срещу не-заводски, или не-фабричен. Защото имаме предвид кога е слаган (и дали е пълен), а не че допълнително слагания е менте правено от ПВЦ някъде в Китай.

Повечето случаи и допълнително слагания оптичен М-пакет си е оригинален, просто е само външен и слаган в последствие. Сега разбира се вече има и китайски ментета на М-пакета, но тях едва ли ще ги различим по снимките.

Волана: iceblast е прав, това е "спортен" но не М-волан.. На М-волана са му черни (а не метални) пластмасите, има си оригинално лепенка "М", и най-важното (което не може да се сложи допълнително без претапициране) - има удебелявания за палците ор двете страни.

Иначе освен изброените лайстни на праговете, степенка за левия крак, и антрацитен таван, заводския М-пакет има и М-окачване, с изключение на моделите xd. Отделен въпрос е дали човек иска да има М-окачване, или вместо това да си запази бъбреците здрави :mhihi: за мен лично като че ли е малко твърдо предвид родните пътища. Иначе на аутобана е номер едно, спор няма.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 04 Яну 2013, 15:42

Благодаря за мненията, които са само за м пакета :), говорих с хората и за сега фаворит е кола номер 1. - стандартната фейска без много екстри на малко километри, в понеделник смятам да идвам към София за тест драйв и ако е ок да отидем до Камор или Дару за експертна проверка на автомобила. Все още съм отворен към други предложния ако имате нещо добро в предвид.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 16:06

Ами да се заемем с разнищването на обява 1 - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1njclt.

Колата стои на Горубляне заедно със сребристата 535д от същият търговец,поне от септ 2011г,много добре си спомням защото тогава си продадох Е90 и се оглеждах за Е60 фейс,преда да си поръчам Е71.Цената на черната беше 42900,на сребристата - 41 900,същите продавачи имаха на подобна цена и Е93 335и....Не съм ги гледал лично,но са там от минимум 14-16 месеца,цената на черната 535д после беше променена на 39900,37900 и т.н.

п.п.вероятно някой от колегите сдобили се с Е60 фейс са я гледали лично през последната една година и могат да споделят впечатления...

п.п.2 на една от снимките се вижда дата от 12.2010 :roll: ,възможно е дори автомобила да е на Горубляне от 12.2010 ,отпреди и аз да започна да се заглеждам по Е60 лси!!!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 04 Яну 2013, 16:26

О,да за Е60тката от Симауто къщата горубляне аз помня че януари 2011 беше за продан защото аз тогава си взех моята и след това гледах и тази но тогавашната цена от около 41 000 лева ме успокои че не съм за забелязал,защото за 22 000 евро бих имал впредвид съвсем друг двигател :mhihi:
Така че и аз потвърждавам тази кола стои от почти две години там,ако е същата ,а не просто съвпадение на външен и вътрешен вид.А аз лично кола стояла на едно място толкова време не бих взел ако ще в гаража на султана на Брюней да е била.

Потребител
Аватар
Кара: E60

Мнение от d.georgiev » 04 Яну 2013, 16:41

Преди година по новините даваха двама мангали в КАТ да регистрират някаква крадена Октавия с лепенка Simauto на багажника. Сигурно в това се изразява опцията им в обявата "Автокъщата предлага регистрация в КАТ". Ако се разровиш в google ще намериш доста теми по авто форумите за съответната автокъща. Афишират и нощно виждане, само че не виждам термо камерата в бронята. На една от снимките в сайта на автокъщата с бял маркер е написано на стъклото 46990, така че хващаш уникална промоция от почти 20 хилки :lol:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 16:51

Значи колкото и невероятно да звучи,автомобила стои на Горубляне от 12.2010г.Симауто явно много си държат на нея и цената й.. :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 04 Яну 2013, 17:36

:shock: , найстина съм шокиран, колата изглежда много читава и дори в някаква малка степен се радвах, че няма мн. екстри защото това би обяснило цената, човекът, беше много отзивчив и се съгласи на всякакви прегледи и тестове на колата в оторизиран сервиз, това че е стояла толкова дълго, ми се струва притеснително... , но пък колата поне по снимки наистина изглежда супер запазена. А за нощното виждане веднага се коригира по телефона, сега ще гледам какво друго има на пазара, но май идеята ми за читава 535ца фейс лифт до 30000-32000 лв е трудно постижима.
Погледнато от друга страна, тази цена на снимката 46900, не беше малка и преди 2 години, а тези 2 години бяха криза за доста хора и повечето желаещи подобен автомобил се насочиха към по разумни алтернативи, а автокъщата няма друг избор освен да намаля цената за да е конкурентна обявата.
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Яну 2013, 19:54

И аз е гледах тази през пролетта на 2012 . Точно бях в "разгара на търсенето" . То не бе хвалене , не бе изопачаване на истината. Той ми е представи като индивидуал :mhihi: - абе няма втора такава . В началото не сваляше и после като видя кеш започна набързо да сваля . После е поразгледах обстойно с един авер и той ми поохлади ентусиазма ... Тая и другата сребристата 535 д/ М-пакета/ на горублляне ще си седят като паметници още дълго :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 20:45

jordanpar написа:.... аз лично кола стояла на едно място толкова време не бих взел ако ще в гаража на султана на Брюней да е била.

:mhihi: Какви точно са негативите при покупката на кола престояла на паркинг година-две?Нещо по двигателя?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 04 Яну 2013, 20:50

stankata777 написа:
jordanpar написа:.... аз лично кола стояла на едно място толкова време не бих взел ако ще в гаража на султана на Брюней да е била.

:mhihi: Какви точно са негативите при покупката на кола престояла на паркинг година-две?Нещо по двигателя?

Опасноста е да не се окажеш будалата, които ще вземе колата с проблем, който е причинил престоя от 2 години на паркинга :mhihi:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 04 Яну 2013, 20:53

Cinder написа:
sandini написа:Волана също не е М. В случая обаче това не е задължителен минус, защото М воланите нямат подгряване.

Напротив, имат. Дори М5 има с подгряване на волана.

Аз не съм попадал на такава М5. Прегледал съм доста. В реалоем-а също не съм попадал на такъв волан с подгряване. Само Sport Steering Wheel има подгряване.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 04 Яну 2013, 21:17

sandini написа:
Cinder написа:
sandini написа:Волана също не е М. В случая обаче това не е задължителен минус, защото М воланите нямат подгряване.

Аз не съм попадал на такава М5. Прегледал съм доста. В реалоем-а също не съм попадал на такъв я волан с подгряване. Само Sport Steering Wheel има подгряване.

Моята каляска я поръчах с М волан, с подгряване на седалките,но без подгряване на волана.За мен е абсолютно ненужна опция при наличието на гараж,а и ръцете ми винаги са топли/потни,по скоро охлаждане на волана ми трябва :D ...,по спомен опцията за подгряване на М волан беше 250-270лв(за Е71).
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 04 Яну 2013, 21:38

stankata777 написа:
sandini написа:
Cinder написа:

Аз не съм попадал на такава М5. Прегледал съм доста. В реалоем-а също не съм попадал на такъв я волан с подгряване. Само Sport Steering Wheel има подгряване.

Моята каляска я поръчах с М волан, с подгряване на седалките,но без подгряване на волана.За мен е абсолютно ненужна опция при наличието на гараж,а и ръцете ми винаги са топли/потни,по скоро охлаждане на волана ми трябва :D ...,по спомен опцията за подгряване на М волан беше 250-270лв(за Е71).

Аз си ползвам подгряването и съм доста доволен. Освен това не може винаги колата ти да е паркирана в гараж. По отношение на М волан с отопление за Е60 - не съм абсолютно сигурен, че не се предлага, но до сега не съм попадал на такъв, а доста съм търсил.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61