Армеец или Алианц за Каско?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E61 530xd
Мечтае да кара: F11 535d XDrive

Re: Армеец или Алианц за Каско?

Мнение от vrajdeber » 11 Дек 2012, 9:55

Докато карах Форд бях в Алианц и бях доволен. След тежък удар и три месеца в Мото-Пфое колата дойде като чисто нова. Сега обаче застраховах БМВто в Армеец. Имам познати, дори и в София, но се надявам да не се стига до там. Иначе си вдигнах цената и колата ми беше оценена на 37000лв.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Таралясник
Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!

Мнение от p.valkanov » 24 Дек 2012, 14:26

Аз лично съм много доволен то Армеец- всичките ни коли са там застраховани и хората си вършат просто работата.
последен пример - миналата зима в най-големия сняг някакви наркоманчета за пореден! път ми откраднаха огледалата и стъклата на една стара C-класа 2003г. която е известна с това че въпросните елементи могат да се ДЕМОНТИРАТ без да се чупят и след това реализират на черния пазат. Няма затраховател който без "приятел" вътре да ти признае щетата. Е Армеец без да се замислят особено ми ги платиха огледалата които апропо струваха Огледало+коруба+ел. механизъм за прибираме x 2 = 600 лв. :shock:
Имат си и мобилна група хората и си идват където ги извикаш. Не знам дали са най-добрите но се мъчат да са фирма на място.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 24 Дек 2012, 17:50

Аз лично от Армеец съм бил най-доволен. В момента съм там и ако не снапрвят на тарикати да ми намаляват оценката и да ми увеличат премията, както се говори, защото много ги крадяли ще остана при тях!

Ако искат да монтират някакво устройство, то това трябва да стане за тяхна сметка, според мен!

ЛевИНС, от които съм АДКСИ недоволен и то не от 1 случка, а от няколко - там само гражданска правя понякога, та ЛевИНС с възлагателно писмо ме пратиха в доверен сервиз и ми монтираха допълнителен имобилайзер без да плащам за това. Офертата важеше за коли със застрахователна стойност над 15.500лв. Не знам дали това не е някаква шано работа при техни хора да ровичкат по колата, но проблеми поне с кражби не съм имал, да чукна на дърво - но щети като зажулваня и т.н. просто не им се плащаха - дори сезирах комисия за финансов надзор, мобли до директори - никакъв ефект, една голяма мафия и като решат, че не им се плаща, това е!

Надявам се да не изпитам тези горчивини с Армеец, защото наистина съм доволен от изплащането и начинът им на работа, доста по-удобно се действа и доста по-бързо става цялата работа.

Алианц от приятел съм чувал, който също е много доволен от тях, но наистина там застрахователната премия е по-висока, но лично моят приятел не е получавал нито един отказ, а поне 3 пъти е ходил за пълни глупости при тях!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 27 Дек 2012, 16:32

Аз съм правил одрасквания при Армеец и нямаше никакви проблеми, че минах и едни стари неща които бяха преди застраховката. Сестра ми удари един VW Polo 2001г. и Армеец платиха тотална щета около 2000лв (реално щетите бяха броня, фарове, решетка и радиатор) + продажбата на остатъка на автомобила парите бяха достатъчно за да се купи нова-стара кола. Говорих с мой човек от Армеец той ми каза, че за новото каско няма да трябва да се монтират допълнителни устройства за моето е60.
Tool - Fear Inoculum

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 27 Дек 2012, 16:51

Emooo написа:Аз съм правил одрасквания при Армеец и нямаше никакви проблеми, че минах и едни стари неща които бяха преди застраховката. Сестра ми удари един VW Polo 2001г. и Армеец платиха тотална щета около 2000лв (реално щетите бяха броня, фарове, решетка и радиатор) + продажбата на остатъка на автомобила парите бяха достатъчно за да се купи нова-стара кола. Говорих с мой човек от Армеец той ми каза, че за новото каско няма да трябва да се монтират допълнителни устройства за моето е60.

На мен ми казаха, че е задължително да ми монтират допълнителен имобилайзер, на всичкото отгоре след като го сложиха започна да ми изкарва понякога при палене Transmission Fault :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 27 Дек 2012, 19:15

На мен никакви устройства не ме карат да слагам в армеец ,а колата е при тях от мнг време

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 27 Дек 2012, 20:01

Ivel написа:На мен никакви устройства не ме карат да слагам в армеец ,а колата е при тях от мнг време

Най-добре ги питай да не стане някой фал ако недай си боже се случи нещо. Пресен пример от преди месец, мой приятел си взе Е60 (без аларма, дори и фабрична) и отиваме на маркировка в Армеец, и тези там въобще не се поинтересуваха дали има аларма- само снимаха ключа и двигателя. Нещо почна да ни "човърка отвътре", понеже на други приятели с БМВ-та застраховани при тях са им искали аларми и тнт. Та същия ден, по-късно отидохме да му сложим една аларма и пак минахме през маркировката да я снимат. Не знам да ли трябваше, но за спокойствие я сложихме. И без това никой(застраховател) не обича да изплаща кражби и само се чудят за какво да се заядят при такова събитие.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 27 Дек 2012, 21:11

baholino написа:
Ivel написа:На мен никакви устройства не ме карат да слагам в армеец ,а колата е при тях от мнг време

Най-добре ги питай да не стане някой фал ако недай си боже се случи нещо. Пресен пример от преди месец, мой приятел си взе Е60 (без аларма, дори и фабрична) и отиваме на маркировка в Армеец, и тези там въобще не се поинтересуваха дали има аларма- само снимаха ключа и двигателя. Нещо почна да ни "човърка отвътре", понеже на други приятели с БМВ-та застраховани при тях са им искали аларми и тнт. Та същия ден, по-късно отидохме да му сложим една аларма и пак минахме през маркировката да я снимат. Не знам да ли трябваше, но за спокойствие я сложихме. И без това никой(застраховател) не обича да изплаща кражби и само се чудят за какво да се заядят при такова събитие.

При мен се получи точно така в Армеец. Гледаха, снимаха и никой не е казал на жена ми че трябва да се постави аларма за да покрият кражба. Сега обясняват че нямала аларма и не плащат. Никой не ти казва, следователно не те товарят с още 200-300 лева за аларма, оставаш им клиент а после " ама тя нямаше аларма, да си чел общите условия". Схема от всякъде.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2013, 19:46

Да споделя два примера от скоро. Преди година някъде мой приятел купува на жена си някакъв миниван Сеат, който има Каско в Армеец. Всичко нормално докато не се получават някакви деруги. Отиват да ги оглеждат, обаче онези казват, че нищо няма да платят защото когато са купили колата е трябвало да я снимат наново. Разбрах, че и други компании имат подобна политика, но откъде по дяволите е можел някой да знае за това когато купува колата от лицето Х? Никой при продажбата не ти казва това! Хайде този случай не е болка за умиране защото щетите са прекалено малки, макар да издават нотки на издребняване от страна на застрахователя, но на моя познат това му бе достатъчно да се насочи към Алианц в Каското - малко по-скъпо, но според него си струва.
Следващият пример обаче е дооооста дебел. Човек тук от Казанлък пак си купува Е65/66, фейсовата. Дефакто обаче е на името на баща му. Правят Каско в Армеец. След известно време решават да я прехвърлят на името на човека, който си я кара - от баща на син. След известно време някой му запалва седмицата(умишлен палеж, има снимки в нета даже)и тя си изгаря до ниво за нищо не ставаща. В момента Армеец не искат да платят на човека защото когато са я прехвърлили от бащата на сина, не са отишли да направят нови снимки. :shock: Бахти филма, не знам за колко е затрахована, но сумата на е малка за фейсова седмица. Човекът, който му е направил застраховката(брокера)сега е доста разочарован от Армеец защото така и той е злепоставен. Пита какво толкова се променя с ненаправата наново на тези снимки, че не искат да я плащат, освен разбира се изгодната за застрахователя ситуация, че си спестяват една добра сума пари, дори за техните стандарти на голям застраховател?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baholino » 03 Яну 2013, 20:33

От скромният ми опит знам, че при смяна на собственост на кола трябва да се пусне добавък в застрахователната компания(ако колата има валидна застраховка към момента на прехвърлянето), както за каското, така и за гр. отговорност. В противен случай в "удобен" момент Застр. компанията ще ти откаже плащане.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Яну 2013, 20:47

Е, то за гражданската какво ще ти откаже като тя не се плаща на теб, а е за другото лице? Няма как да удариш някой и да не му платят защото при прехвърлянето не си пускал добавък...или поне така си мисля. Но знае ли човек, тук всичко е възможно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baholino » 03 Яну 2013, 21:56

BMWPOWERRR_ACM написа:Е, то за гражданската какво ще ти откаже като тя не се плаща на теб, а е за другото лице? Няма как да удариш някой и да не му платят защото при прехвърлянето не си пускал добавък...или поне така си мисля. Но знае ли човек, тук всичко е възможно.

Те ще му платят, но твърде вероятно е да предявят регрес към теб с оправданието че не си спазил общите условия и бла бла.

Потребител
Аватар

Мнение от jujo_si » 04 Яну 2013, 14:14

Тъй като армеец и булинс са свързани с автокрадците, застраховайки при тях храниш и помагаш да съществува мафията. Така че - никога там. Алианц в световна фирма аз бях при тях когато имах каско всичко беше 6 специално в моя случай, никакви проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RadoIvanov » 10 Яну 2013, 11:02

jujo_si, твоето мнение много ми прилича на платено съобщение.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 10 Яну 2013, 11:40

RadoIvanov написа:jujo_si, твоето мнение много ми прилича на платено съобщение.

А пък твоето мнение прилича силно на някой от тяхната система или дериватите им(Булинс,Армеец,автокрадци) :no:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61