едно питане за икона отворен прозорец

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Re: едно питане за икона отворен прозорец

Мнение от _Maranello_ » 20 Юни 2012, 8:03

Да ви кажа честно, нямам такива проблеми. Дано и занапред така. Но имам чувството, че ако мина още няколко пъти по тая отвратителна магистрала... :x Та пазите ли си колите и оптимизирате ли маршрута от гледна точка качество на пътя. За лоши маршрути имам втора кола, та с нея 2 пъти този месец. Доста колеги с премиум автомобили въобще не им пука откъде минават.

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 20 Юни 2012, 8:21

за коя магистрала говориш колега? (само да не е някоя Бойкова магистрала.. :nono: че ще ти цъфне Цецо Багера в двора :mhihi: )

Старата част на Тракия е пълна гняс, ама това не е нещо ново :)
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d

Мнение от _Maranello_ » 20 Юни 2012, 8:58

Да де точно тя - старата, все по-гняс става :grin:

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!

Потребител
Аватар

Мнение от fi4kata » 05 Яну 2013, 1:06

А какво по точно направиха с прозореца, понеже имам този проблем от няколко месеца

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 60 520 D - 2006
Мечтае да кара: 5 GT

Мнение от kostadinovj » 18 Яну 2013, 14:48

swing написа:Оправиха проблема в дарукар , след диагностициране и инициализиране :mhihi: (това ми казаха )също ги помолих да видят от къде скърца шибания волан (от време на време) те казаха че са направили смазване ,но накрая се оказа че скърца повече от преди и не спира вече втори ден , :mhihi: обясниха ми че проблема бил в рейката (иначе тя си работи без проблем) трябвало да я рециклирам :mhihi: !!! Някой справял ли се е с това скърцане ,аз го чувам горе при волана ?

Понеже темата отиде оф-топик, аз шъ въ върна ин-топик. Кажи сега SWING , колко кинта ти взеха , че и на мен задния ляв прозорец ми се затваря на пресекулки, като на 20% примерно и така 5 пъти. И не е проблем от машинките щото ми го прави номера и от шофьорското място и от задната седалка. Бях оня ден при един майстор и ми каза, че проблема най-вероятно е софтуерен а не е механичен!

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 18 Яну 2013, 15:12

Като се закачи на диагностика, какво показва ?
Аз имах такъв проблем и ми показваше датчик на хол (оказа се кабелен проблем) и след като го оправих само го обучих и сега си работи без проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 18 Яну 2013, 15:15

някъде имаше писано как се ресетват прозорците...мисля че беше даваш максимално до долу задържаш 10-20 секунди после даваш до горе пак задържаш 10-20 сек. и готово.И на мен ми прави така от време на време задния ляв прозорец,но така го ресетвам и се оправя.Направи ми впечатление,че най-често се случва това когато затварям отворени прозорци с ключа от дистанционното :mhihi:
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 18 Яну 2013, 15:20

miroleskov написа:някъде имаше писано как се ресетват прозорците...мисля че беше даваш максимално до долу задържаш 10-20 секунди после даваш до горе пак задържаш 10-20 сек. и готово.И на мен ми прави така от време на време задния ляв прозорец,но така го ресетвам и се оправя.Направи ми впечатление,че най-често се случва това когато затварям отворени прозорци с ключа от дистанционното :mhihi:

10сек. в долно после 10сек. в горно положение и готово, даже понякога става и само като задържиш на долно или горно за 10сек. :winky:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 520i 2004

Мнение от fena3000 » 18 Юни 2013, 21:30

И при мен се появи този проблем с единия прозорец малко след като купих колата. Така или иначе я карах в сервиз и я четоха, та казаха че са го оправили с "препрограмиране" или "инициализиране" до колкото разбрах. От тогава не се е появявал проблема, но ако се появи ще пробвам номера с надолу/нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 27 Юни 2013, 10:43

Lacho написа:
miroleskov написа:някъде имаше писано как се ресетват прозорците...мисля че беше даваш максимално до долу задържаш 10-20 секунди после даваш до горе пак задържаш 10-20 сек. и готово.И на мен ми прави така от време на време задния ляв прозорец,но така го ресетвам и се оправя.Направи ми впечатление,че най-често се случва това когато затварям отворени прозорци с ключа от дистанционното :mhihi:

10сек. в долно после 10сек. в горно положение и готово, даже понякога става и само като задържиш на долно или горно за 10сек. :winky:

Колеги, при мен не работи автоматичното сваляне/вдигане на прозорците като задържа копчето за секунда. Смисал мисля че като взимах колата го имаше това нещо. Пробвах с ресета който споменавате по-горе ама нищо :dunno: . Трябва да ходя да ми я програмират или какво? :OT: Могат ли също да ми програмират прибиране на страничните огледала или трябва и моторчета да слагам. Смисал как да проверя дали имам моторче без да отварям огледалото и ако има да ми програмират тази функция?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 27 Юни 2013, 11:27

a1n написа:
Lacho написа:

Колеги, при мен не работи автоматичното сваляне/вдигане на прозорците като задържа копчето за секунда. Смисал мисля че като взимах колата го имаше това нещо. Пробвах с ресета който споменавате по-горе ама нищо :dunno: . Трябва да ходя да ми я програмират или какво? :OT: Могат ли също да ми програмират прибиране на страничните огледала или трябва и моторчета да слагам. Смисал как да проверя дали имам моторче без да отварям огледалото и ако има да ми програмират тази функция?

Ако имаш копче за прибиране на огледалата това сигурно може да стане, но ако нямаш не знам как ще го програмират.... най-вероятно ще трябва и механична намеса...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 27 Юни 2013, 14:18

Едва ли имаш моторчета в огледалата защото ако имаше щеше да си го разбрал. Ако имаш второто копче, оградено с червено на снимката http://www.m5board.com/vbulletin/attach ... mirror.jpg, значи имаш ел.огледала. Ако го нямаш ти трябват огледала с моторчета и този въпросния панел с второто копче. Не съм обеден, че на обикновенни огледала могат да се сложат само моторчета.
EDIT:Снимката е от Е39, но смятам е достатъчно ясно да се добие представа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 27 Юни 2013, 15:48

hrpopov217 написа:Едва ли имаш моторчета в огледалата защото ако имаше щеше да си го разбрал. Ако имаш второто копче, оградено с червено на снимката http://www.m5board.com/vbulletin/attach ... mirror.jpg, значи имаш ел.огледала. Ако го нямаш ти трябват огледала с моторчета и този въпросния панел с второто копче. Не съм обеден, че на обикновенни огледала могат да се сложат само моторчета.
EDIT:Снимката е от Е39, но смятам е достатъчно ясно да се добие представа.

Имам колега :lalala: само че не бачка като го натискам? А и като задържа бутона за заключване от ключа някъде бях чел че освен да се вдигнат прозорците, ако имам такава функция и огледалата се прибират. Стискам палци просто софт-а да не е сетнат че много ме кефи да се прибират огледалата като си паркирал :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 27 Юни 2013, 16:08

Ами проверия по VIN дали имаш ел огледала. Това, че не е действащо не е добре. А прибирането със задържане на ключа, допълнително се кодита усобенно преди фейса. Но първо ги подкарай да работят от копчето, ако изобщо имат моторчета.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 28 Юни 2013, 9:19

hrpopov217 написа:Ами проверия по VIN дали имаш ел огледала. Това, че не е действащо не е добре. А прибирането със задържане на ключа, допълнително се кодита усобенно преди фейса. Но първо ги подкарай да работят от копчето, ако изобщо имат моторчета.

Хм да, нямам, копчето не е копче а е само като да запълва дупката в пластмасата. И по вин не пише да има.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61