Ъпдейт на софтуер на е60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Re: Ъпдейт на софтуер на е60

Мнение от Cinder » 10 Дек 2010, 12:37

Това с директната връзка с Германия силно ме съмнява :mhihi:

Иначе щом един представител може да си позволи да подменя изгорели части при програмиране, значи и другите могат. Можем само да спекулираме защо не го правят. В крайна сметка това вреди само на тях. Всеки нормален човек ще предпочете да си плати бензина до Бургас и да си спести разправиите и главоболията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 10 Дек 2010, 17:56

Относно връзката с Германия колега е прав - това ми казаха и от Бовакар

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 10 Дек 2010, 23:39

Питайте ги интернет-а им да не е на Виваком, че като прекъсне почва от начало ъпдейта :mhihi: Вчера си смених софт-а във Варна и не са споменавали нищо за горене на модули и т.н Става за 1 до 3 часа в зависимост от екстрите на колата. Ако не бях забравил че имам и чип, работата щеше да е 6 :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 535д

Мнение от new FAN » 10 Дек 2010, 23:47

Е как е колега ,има ли промяна?За щото същият този приемчик -май Явор се казваше,ме уверяваше че няма никаква разлика а само ще си патя от евентуалните проблеми...???!

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 11 Дек 2010, 20:39

Аз ходих за изчистване на един проблем при ускорение, но уви проблема си остана. Разлика никаква, само дето си затрих чипчето :(

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Дек 2010, 20:45

kronos написа:Аз ходих за изчистване на един проблем при ускорение, но уви проблема си остана. Разлика никаква, само дето си затрих чипчето :(

Ами ако беше попитал преди да отидеш,щеше поне да си наясно какво ще стане ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: M57TUD25

Мнение от @ndro » 12 Дек 2010, 12:48

може ли някой да ме светне - този ъпдейт на софтуера, за който става дума, кой точно софтуер ъпдейтва?
и защо софтуера, който управлява двигателя се връща във фабричните настройки (тоест ако има "чип" се "изтрива" - казано на жаргон)?
не е ли възможно да се избере кой точно софтуер да се ъпдейтне? например само на скоростната кутия или на мултимедията...?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 12 Дек 2010, 13:24

@ndro написа:може ли някой да ме светне - този ъпдейт на софтуера, за който става дума, кой точно софтуер ъпдейтва?
и защо софтуера, който управлява двигателя се връща във фабричните настройки (тоест ако има "чип" се "изтрива" - казано на жаргон)?
не е ли възможно да се избере кой точно софтуер да се ъпдейтне? например само на скоростната кутия или на мултимедията...?

На мен ми обясниха че при ъпдейт програмата сама си преценяла кой модул имал нужда от препрограмиране то и затова при всяка кола времето е различно!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

Потребител
Аватар
Кара: BMW F10 525d

Мнение от chudomir1975 » 20 Дек 2010, 12:49

В четвъртък си направих ъпдейт на колата в Дарукар, 525д Е60 2005 октомври. От тогава си беше с непроменян софт. След което ходих до Виена и сега се врърнах много доволен. Освен по-добрия вид на дисплея започна да работи доста по-бързо от преди, тръгнаха и МР3-те, има разлика и в скоростите на автоматика така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда. 77 лв без ДДС е цялата работа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 20 Дек 2010, 20:36

chudomir1975 написа:така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда.

и как точно го установи това :?: или смяташ че всички други случаи са като твоя може би?

и каква беше връзката между ходенето ти до Виена и прецакването на модулите?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 20 Дек 2010, 20:37

chudomir1975 написа: 77 лв без ДДС е цялата работа

Колега можеш ли да снимаш фактурата или поне някои да каже коя позиция ( 7 цифрен код вероятно с 37 започва) е тази услуга.

Че с някои приемчици не се излиза на глава (на става дума за БГ).
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 21 Дек 2010, 0:25

chudomir1975 написа:В четвъртък си направих ъпдейт на колата в Дарукар, 525д Е60 2005 октомври. От тогава си беше с непроменян софт. След което ходих до Виена и сега се врърнах много доволен. Освен по-добрия вид на дисплея започна да работи доста по-бързо от преди, тръгнаха и МР3-те, има разлика и в скоростите на автоматика така че според мен това че някои модул заминава при преинсталация е малко мит и легенда. 77 лв без ДДС е цялата работа

със сигурност е оптимизирано превключването на скоростите :yes:

останалите неща, като MP3-ки, цветовата гама и визията на менюто са от второстепенно значение.

това за модулите е абсолютно вероятно и може да се случи. простичко казано - хардуера понякога не издържа на софтуера - гърми някой чип и после цялата платка на модула е за смяна.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @ndro » 22 Дек 2010, 0:18

shefasumaz написа:"хардуера понякога не издържа на софтуера" това е много ламерско казано, и няма нищо вярно
аз преди обясних защо може да се получи така че да се прецака даден модул :mhihi:

може ли отново да обясниш шефе, че нещо не ми е ясно. защо се прецакват модули?

ламер съм си в тая област :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Дек 2010, 21:53

шефе само едно ще кажа - на тебе трябва да ти пратят един чартър София-Мюнхен, там те слагат шеф на IT в БМВ и ще ги научиш как да си връзват обувките! :mhihi: :bowdown: :clap:

в реалния живот, обаче, има безброй случаи на изгорели модули, сменени и платени (от сервизите) в целия свят. пусни един сърч на английски и ще се ориентираш много бързо.
та иначе казано, би ли обяснил за чий БМВ ще си плаща масово изгорелите модули и труда по смяната и повторното програмиране след това (бих казал средно поне $300-$500 на случай) ако тези модули всъщност не изгарят?

и най-ме кефят сравненията между домашното РС и тези модули :mhihi: :mhihi: :mhihi:
но шефе, не се засягай, ние все пак сме ламери :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 22 Дек 2010, 22:04

нямам представа какво изгаря и затова не се правя на специалист :dunno:
просто посочвам че реалността драстично се разминава с твоите теории.
ако не знаем достатъчно добре за какво говорим, мисля че е най-добре да замълчим. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61