Всмукателен Колектор
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Всмукателен Колектор
Поръчах си тапите от e-bay , само опръстените някой да каже от къде сте си купили...
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
От BMW или всеки друг магазин в твоя град, занимаващ се с продажба на оригинални части за BMW.
Only dead fish follow the stream...
Колеги не разбрах при моделите след 2008г има ли ги тези пеперуди и триабва ли да се махат
Доколкото разбрах аз след Юни 2005 няма такъв проблем.
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
vgza написа:da6ip написа:и на мен са ми развивали теории че тече колектора и трябва да го сменя целия. имах масло по блока на двигателя от шофьорската страна.
сега съм с нови уплътнения, ако не забележа теч отново, значи е било от тях.
Та колега спря ли ти теча, че и при мене е омаслено малко точно там?
към момента няма нов теч. двигателя е чист буквално като излязъл от завода

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Виж този сайт. http://www.swirlflaps.co.uk/
Цитирам -
Обаче на друга страница вътре пише това
Този сайт продава swirl flaps така че може би имат изгода да казват, че и новите модели потенциално са засегнати от този проблем. Аз за мен съм решил да си купя е60 след 2006 за да съм сигурен.
Цитирам -
All BMW diesels from 2001-2005 are potentially affected, generally older manuals arent affected but all automatic models are affected
Обаче на друга страница вътре пише това
All BMW diesels from 2001-present are potentially affected, generally older manuals arent affected but all automatic models are affected.
The safest way is to remove the manifold and check for the mechanism.
Този сайт продава swirl flaps така че може би имат изгода да казват, че и новите модели потенциално са засегнати от този проблем. Аз за мен съм решил да си купя е60 след 2006 за да съм сигурен.
Tool - Fear Inoculum
Ей хора махайте ги тези пеперуди ,че днес и моята Е60 изтрещя.Най лошото е ,че си купих тапите само чаках малките гарнитурки да дойдат и щях да ходя да свалям колектора.... ама...... поговорката ''на мене няма да се случи или е точно сега ли..'' важи в пълна сила.Не се мотайте ако не сте минали тази процедура!!!
Направо не ми се вярва ,че за дни ми се случи
Сега чакам присъдата - само клапани или + бутало.
Дайте цени за клапани , бутало ...... някой ако е минал през това да каже за какви пари да съм готов.
Направо не ми се вярва ,че за дни ми се случи

Дайте цени за клапани , бутало ...... някой ако е минал през това да каже за какви пари да съм готов.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
slavito написа:Ей хора махайте ги тези пеперуди ,че днес и моята Е60 изтрещя.Най лошото е ,че си купих тапите само чаках малките гарнитурки да дойдат и щях да ходя да свалям колектора.... ама...... поговорката ''на мене няма да се случи или е точно сега ли..'' важи в пълна сила.Не се мотайте ако не сте минали тази процедура!!!
Направо не ми се вярва ,че за дни ми се случи![]()
много кофти.. на колко км е колата? и кога точно е произведена?
имаше ли някакви индикации че нещо не е наред, други проблеми с двигателя?
и сподели като отворят двигателя в какво състояние са тия пеперуди, имат ли нагар и колко?
засега съм на мнение че ако са без дебел нагар няма как да се счупят, но може и да греша!!
Последна промяна da6ip на 12 Дек 2010, 22:15, променена общо 1 път
- E70 3.0SD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 E70 35d, S8;
- Мечтае да кара: X5M
- Детайли за колата: super reza4ka!
А-у-у ужасни работи. Съжалявам за проблемите с колегите
и искам да ви питам дали моят двигател има такива боклуци. Карам Е70 Х5 3.0SD, 286 PS, 2008 юни месец.

slavito написа:Ей хора махайте ги тези пеперуди ,че днес и моята Е60 изтрещя.Най лошото е ,че си купих тапите само чаках малките гарнитурки да дойдат и щях да ходя да свалям колектора.... ама...... поговорката ''на мене няма да се случи или е точно сега ли..'' важи в пълна сила.Не се мотайте ако не сте минали тази процедура!!!
Направо не ми се вярва ,че за дни ми се случи![]()
еее братле много съжалявам... егати и късмета...

пиши на лично, ако искаш да проверя за някоя конкретна част или ти трябва добър майстор. ще се опитам да помогна.
моите тапи ги прави стругар в момента. надявам се да имам късмета пеперудите да издържат още ден-два...

а тези гарнитурки не ги ли продават в дару или камор? предполагам ги има и едва ли са скъпи.
мисля другата седмица да ги махам тия пеперуди, макар че като ги разглобяваха, за да дадат мостра на стругара, изглеждаха чисти и здрави...
- Петър
- Потребител
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: x5
Колеги гарнитурите ги има налични при всеки магазини който продават оригинални части.
Целият комплект ми излезе около 60лв.
Целият комплект ми излезе около 60лв.
махнах ги тия зли насекоми дето влизат в цилиндри и трошат двигатели
всичко излезе под 300 лв - тапи, уплътнения и труд

всичко излезе под 300 лв - тапи, уплътнения и труд

- da6ip
- старши ентусиаст
-
da6ip написа:vgza написа:da6ip написа:и на мен са ми развивали теории че тече колектора и трябва да го сменя целия. имах масло по блока на двигателя от шофьорската страна.
сега съм с нови уплътнения, ако не забележа теч отново, значи е било от тях.
Та колега спря ли ти теча, че и при мене е омаслено малко точно там?
към момента няма нов теч. двигателя е чист буквално като излязъл от завода
вчера двигателя беше огледан пак изцяло - няма никакви течове, така че гарнитурите в смукателния колектор си вършат работата!

единствено има минимално омасляване около уплътнението на турбото, но в рамките на незначителното.
- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Днес бях и аз на сервиз и разбрах ч всички мотори след юни 2005 не страдат от пеперуди а от целите колектори защото няма уплътнения и протича, сменят направо ,срещу 850лв,аз лично си поръчах и вторник ще сменям .
Последна промяна aigner на 19 Дек 2010, 13:09, променена общо 1 път
Пламен