Смяна на челно стъкло на Е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Смяна на челно стъкло на Е60
Малко да питам в темата че не ми се пуска нова.Та колеги дали знаете горната лайсна над челното стъкло дали се сменя лесно както задното уплътнение на задното стъкло ??????
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
По повод задното уплътнение има много писано из форума. Преди седмица го подмених и аз, работа за 10 минути при мен беше
Например от колегата laviatan:
Може, има DIY в Youtube http://www.youtube.com/watch?v=Q_B7bDp-ZwI
Така - продължение на темата .
DIY в Youtube свърши перфектна работа. Аз съм малко с 2 леви ръце
и затова ходих в Кобра .
Там ми заявиха ,че трябва да се свали цялото стъкло . Аз им показах линка, при което техния отговор беше:
абе ти нас ли ще ни учиш
Една събота събрах смелост и с помоща от линка го направих сам за 30 мин.
Има няколко неща които мога да допълня.
1./ Старото почва да се наха от горните ъгли.
Аз използвах едно приспособление което се продава в ОМВ за махане на стикери с ножче вградено.
Започване с него да махате старото уплътнение . Когато го отстраните трябва да се зачисто МНОГО ДОБРЕ КАНАЛА под стъклото!. Тук беше трудното. Отне ми време докато го измисля. Използвах щипките за мигли на жената
. Леко закривих единия край точно да влиза в канала. Облепих го добре за да не е остро и после закрепих парцалче напоено в спирт. Доста добре го изчистих.
После измих цялото стъкло и каналите много хубаво. Новото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО започва да се слага от един от горните ъгли. Там уплътнението няма метал в гумата и може най-лесно да влезе в улея. Не слагаите и двата края едновременно - просто от ъгъля към другия край го вкарваите и после от ъгъла към задния капак.
На края с един молив пак много добре бинтован/за да не жули боята/ прекарвате го няколко пъти по улея , защото колкото и добре да е влязло уплътнението в улея на стъклото не е много развномерно ,а по този начин става много еднакво-там не може просто да се бръкне с пръст

Може, има DIY в Youtube http://www.youtube.com/watch?v=Q_B7bDp-ZwI
Така - продължение на темата .
DIY в Youtube свърши перфектна работа. Аз съм малко с 2 леви ръце

Там ми заявиха ,че трябва да се свали цялото стъкло . Аз им показах линка, при което техния отговор беше:
абе ти нас ли ще ни учиш

Една събота събрах смелост и с помоща от линка го направих сам за 30 мин.
Има няколко неща които мога да допълня.
1./ Старото почва да се наха от горните ъгли.
Аз използвах едно приспособление което се продава в ОМВ за махане на стикери с ножче вградено.
Започване с него да махате старото уплътнение . Когато го отстраните трябва да се зачисто МНОГО ДОБРЕ КАНАЛА под стъклото!. Тук беше трудното. Отне ми време докато го измисля. Използвах щипките за мигли на жената

После измих цялото стъкло и каналите много хубаво. Новото ЗАДЪЛЖИТЕЛНО започва да се слага от един от горните ъгли. Там уплътнението няма метал в гумата и може най-лесно да влезе в улея. Не слагаите и двата края едновременно - просто от ъгъля към другия край го вкарваите и после от ъгъла към задния капак.
На края с един молив пак много добре бинтован/за да не жули боята/ прекарвате го няколко пъти по улея , защото колкото и добре да е влязло уплътнението в улея на стъклото не е много развномерно ,а по този начин става много еднакво-там не може просто да се бръкне с пръст

Да,задното е лесно и аз го направих отдавна но питам за предното !!!!!!! 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
xcntr1c написа:Малко да питам в темата че не ми се пуска нова.Та колеги дали знаете горната лайсна над челното стъкло дали се сменя лесно както задното уплътнение на задното стъкло ??????
това и мен ме интересува ако някой го смени.
на вид изглежда супер лесно, ама друго си е ако някой го е правил да каже.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Здравейте, някой може ли да ми каже дали мога да сложа предно стъкло с head up display на кола която е без(защото ми предстои смяна) и ако може дали е нужно някакво кодиране?
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Alexander44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 535D
da6ip написа:xcntr1c написа:Малко да питам в темата че не ми се пуска нова.Та колеги дали знаете горната лайсна над челното стъкло дали се сменя лесно както задното уплътнение на задното стъкло ??????
това и мен ме интересува ако някой го смени.
на вид изглежда супер лесно, ама друго си е ако някой го е правил да каже.
Сменя се доста лесно, дори по-лесно от тази на задното стъкло.
В Youtube има доста клипове как точно става подмяната.
v3n0m написа:Здравейте, някой може ли да ми каже дали мога да сложа предно стъкло с head up display на кола която е без(защото ми предстои смяна) и ако може дали е нужно някакво кодиране?
Кое ще кодират, стъклото ли

Може, стъклата за head up display просто имат допълнителен вътрешен слой, който да отразява образа.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
А какъв е принципа на Head up-а как работи не се ли свързва към нещо. Питам защото не знам, все пак моята кола е без и си мислех че за да проработи тоя дисплей ще иска някакво програмиране. Колега не така подигравателно все пак за това е форум да си помагаме. Аз ако знаех нямаше да питам
При условие че за смяна на един акумулатор иска да се програмира знам ли и аз.
и още нещо - размерите на челните стъкла на всички модели ли са идентични?

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
v3n0m написа:А какъв е принципа на Head up-а как работи не се ли свързва към нещо. Питам защото не знам, все пак моята кола е без и си мислех че за да проработи тоя дисплей ще иска някакво програмиране. Колега не така подигравателно все пак за това е форум да си помагаме. Аз ако знаех нямаше да питамПри условие че за смяна на един акумулатор иска да се програмира знам ли и аз.
Head up-a е разположен на таблото ти (когато го имаш), в левия ъгъл над километража (незнам дали си го представи, ето снимка по-долу)
Самото стъкло трябва да има този "филм" за койото колегата ти спомена, за да отразява информацията от дисплея върху себе си. Или с други думи - ако сложиш стъкло от кола с head up на кола без - няма да имаш head up - и няма да имаш проблем със слагането/ползването - нямаш и кодирания...
Ако сложиш "обикновено" стъкло на автомобил С Head up - няма да имаш такъв , защото дисплея ще излъчва, но стъклото няма да отразява.
Максимално кратко и просто казано - май това е

А доколкото знам, стъклата като такива, са идентични по размери, но с огромна разлика в цената.
Ако не съм те разбрал правилно - кажи

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
B.Stoimenov написа:Ако сложиш "обикновено" стъкло на автомобил С Head up - няма да имаш такъв , защото дисплея ще излъчва, но стъклото няма да отразява.
Максимално кратко и просто казано - май това е![]()
Само уточнение. Head Up може с обикновено стъкло и образ ще има, но ще е двоен.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
B.Stoimenov написа:v3n0m написа:А какъв е принципа на Head up-а как работи не се ли свързва към нещо. Питам защото не знам, все пак моята кола е без и си мислех че за да проработи тоя дисплей ще иска някакво програмиране. Колега не така подигравателно все пак за това е форум да си помагаме. Аз ако знаех нямаше да питамПри условие че за смяна на един акумулатор иска да се програмира знам ли и аз.
Head up-a е разположен на таблото ти (когато го имаш), в левия ъгъл над километража (незнам дали си го представи, ето снимка по-долу)
Самото стъкло трябва да има този "филм" за койото колегата ти спомена, за да отразява информацията от дисплея върху себе си. Или с други думи - ако сложиш стъкло от кола с head up на кола без - няма да имаш head up - и няма да имаш проблем със слагането/ползването - нямаш и кодирания...
Ако сложиш "обикновено" стъкло на автомобил С Head up - няма да имаш такъв , защото дисплея ще излъчва, но стъклото няма да отразява.
А доколкото знам, стъклата като такива, са идентични по размери, но с огромна разлика в цената.
Ако не съм те разбрал правилно - кажиА ако искаш да си сложиш head up -тогава мисля ти трябва ново табло СЪС съответната система, тогава ще ти трябва И стъкло за head up, и кодиране. А дали някой го е правил - незнам - май не си заслужава галимацията
(лично мнение)
Както винаги ясен и изчерпателен. Благодаря Боби това ме интересуваше. Не знаех че този head up е на самото табло. В такъв случай се обезсмисля всичко. Ще си взема нормално стъкло. А всички оригинални ли имат щампа на бмв? Защото ми предлагат един за "уж" оригинален но не видях щампа на бмв.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше...Е60 LCI 530d xDrive manual
badsharki написа:B.Stoimenov написа:Ако сложиш "обикновено" стъкло на автомобил С Head up - няма да имаш такъв , защото дисплея ще излъчва, но стъклото няма да отразява.
Само още едно уточнение....не е двоен образа...малко по-блед...карах така 2г. старото е60

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
savo_ написа:badsharki написа:B.Stoimenov написа:Ако сложиш "обикновено" стъкло на автомобил С Head up - няма да имаш такъв , защото дисплея ще излъчва, но стъклото няма да отразява.
Само още едно уточнение....не е двоен образа...малко по-блед...карах така 2г. старото е60
Някъде в чужд форум бях чел преди време, че си лепят от вътре над хед ъпа някакво фолио и пак ставало. Ама дали наистина става (макар да е логично) незнам.

Баща ми се занимава със самолети, хеликоптери и прочие, а те имат подобни устройства, та трябва да го разпитам по Коледа на масата, предполагам може да се измисли нещо

Sent from my iPhone using Tapatalk
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
B.Stoimenov написа:Някъде в чужд форум бях чел преди време, че си лепят от вътре над хед ъпа някакво фолио и пак ставало. Ама дали наистина става (макар да е логично) незнам.![]()
Баща ми се занимава със самолети, хеликоптери и прочие, а те имат подобни устройства, та трябва да го разпитам по Коледа на масата, предполагам може да се измисли нещо![]()
Логично е. Разликата с обикновеното е междинния пласт (фолио) на стъклото. Ще е полезно, ако става само със залепване на допълнително фолио.

savo_ написа:Само още едно уточнение....не е двоен образа...малко по-блед...карах така 2г. старото е60
За двойния образ бях чел в някакъв бюлетин на БМВ, но хората са казали - питай патило.

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Гледам е60-ки от известно време и на една кола ми направи впечатление, че не се виждат само показанията, но и като подсветка отзад. Може да видите на снимката отдолу. На живо изглежда по съшия начин. Предполагам че това е ефекта от нормално стъкло + Head up