къде се намира филтъра за турбото на е-60 530д- 2004г.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: къде се намира филтъра за турбото на е-60 530д- 2004г.
Колега аз си купих колата преди 5 месеца някъде и съм преминал през това. Трябваше преди да го купиш да свалиш твоя и да видиш да не е от новия модел, който не налага смяна. Стария модел наистина е тип филтър със филтриращ елемент, разни кичета, дунапрени и т.н. Новия модел няма нищо общо, тъй като е чисто и просто пластмасови фунии или така наречените центрофуги. Филтъра се сменява лесно. Като махнеш кората на мотора и стоиш пред колата се намира в задния ляв ъгъл на двг отгоре и е на 3-4 болта. Наистина 30 мин работа 
п.с. Следващата стъпка са ти премахване на "пеперудките" и чистене на ЕГР-а. Мисля, че всеки нов собственик преминава през тези неща.

п.с. Следващата стъпка са ти премахване на "пеперудките" и чистене на ЕГР-а. Мисля, че всеки нов собственик преминава през тези неща.

- stefanov_d
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Днес го смених най-накрая тоя прословут филтър, но заложих на майстор да го направи и по-добре, защото има доста разглабяне! При смяната установих, че стария филтър е чисто нов, бил е сменен преди да си купя колата, а аз я имам от 3 седмици, на филтъра даже няма и масълце гледам производство 6 месец 2010г. , новия който взех е с 2 месеца по-стар
Но все пак го смених, че го бях купил, така че някой ако иска почти не използван филтър да се обади 

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Ако този филтър е запушен възможно ли е да се вдигне разхода на гориво.

badjo E60 написа:Ако този филтър е запушен възможно ли е да се вдигне разхода на гориво.![]()
Колега аз имах проблем с тоя филтър гореше ми масло - докато имах проблема ми даваше разход 9/100 след смяната му на него и термостатите ми дава 7-7.5/100 525д/2005
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:badjo E60 написа:Ако този филтър е запушен възможно ли е да се вдигне разхода на гориво.![]()
Колега аз имах проблем с тоя филтър гореше ми масло - докато имах проблема ми даваше разход 9/100 след смяната му на него и термостатите ми дава 7-7.5/100 525д/2005
При мен няма загуба на масло,но ми се вдигна разхода а този филтър никога не е сменян.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Emooo написа:badjo E60 написа:Ако този филтър е запушен възможно ли е да се вдигне разхода на гориво.![]()
Значи все пак си сменил Филтър картерни газове, а не Клапан картерни газове? Както твърдеше в другата тема и те помолих два пъти да провериш пак и да поясниш?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
da6ip написа:Emooo написа:badjo E60 написа:Ако този филтър е запушен възможно ли е да се вдигне разхода на гориво.![]()
Значи все пак си сменил Филтър картерни газове, а не Клапан картерни газове? Както твърдеше в другата тема и те помолих два пъти да провериш пак и да поясниш?
Е сега станаха два филтъра

Ето така изглеждаше това което съм сменил - цялата пластмаса и вътре филтъра http://img150.imageshack.us/img150/6441 ... terka8.jpg
Tool - Fear Inoculum
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:Значи все пак си сменил Филтър картерни газове, а не Клапан картерни газове? Както твърдеше в другата тема и те помолих два пъти да провериш пак и да поясниш?
Ето така изглеждаше това което съм сменил - цялата пластмаса и вътре филтъра http://img150.imageshack.us/img150/6441 ... terka8.jpg
Значи това е филтъра на турбото,така ли ??
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
здравеите аз съм го сменял моя филтър ама тъкъв кръгал нямаше. аз го купих за 24 палунда
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
аз също нямам филтриращ елемент (белия дунапрен). Доколкото знам това е новия филтър който е на принципа на центруфуга нали? Поправете ме ако греша! А и колегата da6ip говори за клапан за който чувам за пръв път. Ще съм благодарен за малко разяснение по въпроса...
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
правилно е това, новия имашsawion написа:аз също нямам филтриращ елемент (белия дунапрен). Доколкото знам това е новия филтър който е на принципа на центруфуга нали? Поправете ме ако греша!
говоря само и единствено защото Емооо почна да твърди че е сменил клапан и да обърква останалите - бях го помолил да провери пак - оказва се че е сменил филтър.sawion написа: А и колегата da6ip говори за клапан за който чувам за пръв път. Ще съм благодарен за малко разяснение по въпроса...
клапан картерни газове доколкото рабирам имат всички коли, но той се намира долу някъде на блока на двигателя, сменя се несравнимо по-трудно, и при Е60 не прави проблеми и не се сменя (при Е39 на някои двигатели прави проблеми).
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Ще снимам фактурата и това което са ми дали за да няма объркване но след 2 седмици защото не са при мене тези неща.
Tool - Fear Inoculum
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Как мога да разбера дали трябва да имам филтър картерни газове(маслоотделител), и дали е с дунапрен или е само пластамаса. Пак казвам, моя майстор каза, че съм нямал, когато ми сменяше консумативи. Аз му казах да сложи превантивно, дано не съм сгрешил. Той каза, че било празно на мястото на филтъра. Колата ми е 09/2005г
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
bossorange написа:Как мога да разбера дали трябва да имам филтър картерни газове(маслоотделител), и дали е с дунапрен или е само пластамаса. Пак казвам, моя майстор каза, че съм нямал, когато ми сменяше консумативи. Аз му казах да сложи превантивно, дано не съм сгрешил. Той каза, че било празно на мястото на филтъра. Колата ми е 09/2005г
Махни капака на мотора и виж в задната част от към чистачките там се намира.МИСЛЯ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ.