Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Momo82
- Потребител
-
- Кара: E61 530xd lci
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Здравейте предварително се извинявам ако въпроса е задаван,но не можах да открия нищо съществено
Моля за отзиви коментари от вещи по темата . Обмислям покупка на е61 3.0d xDrive 235ps автомобила ще се ползва за транспорт на автомобили от Германия
Ще се справи ли с платформата?
Може ли да се оглеждам и за 525d 197ps?
Като алтернативи гледам x5 3.0d 218ps
И WV Tuareg 3.0 TDI 224ps
Автомобила ще се закупи от Германия като оглеждам само качествени бройки
Моля за отзиви коментари от вещи по темата . Обмислям покупка на е61 3.0d xDrive 235ps автомобила ще се ползва за транспорт на автомобили от Германия
Ще се справи ли с платформата?
Може ли да се оглеждам и за 525d 197ps?
Като алтернативи гледам x5 3.0d 218ps
И WV Tuareg 3.0 TDI 224ps
Автомобила ще се закупи от Германия като оглеждам само качествени бройки
viperoni написа:Може ли инфо за тази,не е качена на обява.
WBANC91020B765390
180хкм 07.2014, взлязла е последно за една малка акция, иначе до 92 има много подробна история при първия собственик.
колегата по-горе, ако искаш здрав двигател си вземи 525д 197кс, най-добре след фейслифта.
- Momo82
- Потребител
-
- Кара: E61 530xd lci
kolp написа:viperoni написа:Може ли инфо за тази,не е качена на обява.
WBANC91020B765390
180хкм 07.2014, взлязла е последно за една малка акция, иначе до 92 има много подробна история при първия собственик.
колегата по-горе, ако искаш здрав двигател си вземи 525д 197кс, най-добре след фейслифта.
Това с двигателя ми е ясно 525d ми харесва и поради по евтини данък и застраховка( става дума за Германия) но самото комби удачно ли е за целта, ще се тегли по 1500 км. пълен още толкова празен
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Stuttgy написа:Здравейте колеги, обикновено в темата пишат и питат бъдещи купувачи,но при мен ще е различно.Искам да си продавам колата,но искам да знам все пак на реални км. ли е.Нямах възможност при покупката,поне при продажбата да се знае какво продавам.Живея в Германия и ще се разделям с дизела,но ще я пусна и в Мобиле.бг . CR72694 Купих я на 166к км и година по късно е на 193к км.
Изпратено от моят VTR-L09 с помощта на Tapatalk
Дай линк да погледнем колата колега
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=6nhbzb
Рамата:
B594352
По-рама излиза, че е била с десен волан!!!!
Рамата:
B594352
По-рама излиза, че е била с десен волан!!!!
това учудва ли те?
161хкм 07.2008, никога не е поддържана официално.

- Антон Дековски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G30 530i
- Мечтае да кара: бмв г30 м5
Хора искам да ви попитам за мнение относно една обява,ето я и нея:https://www.cars.bg/offer/c2553778
1.Цената не е ли прекалено ниска за 535д от 2006 година на която всичко и работи(уж).Гледам че читави 530д от 2004 са по 12-13к за това ми стана малко странно 535д 2006 година на 200к километра,нз дали а реални,да е 14бона.
2.Понеже гледам и за 530и(258коня) но там цените са по-високи от дизела,вероятно защото повечето бензинки са купувани за лично ползване и са на по-малко км.
3.Кое е по-приятно за каране и двата двигателя 530и(258коня)/535д(272коня) са с г/д равни коне при еднаква кубатура.
1.Цената не е ли прекалено ниска за 535д от 2006 година на която всичко и работи(уж).Гледам че читави 530д от 2004 са по 12-13к за това ми стана малко странно 535д 2006 година на 200к километра,нз дали а реални,да е 14бона.
2.Понеже гледам и за 530и(258коня) но там цените са по-високи от дизела,вероятно защото повечето бензинки са купувани за лично ползване и са на по-малко км.
3.Кое е по-приятно за каране и двата двигателя 530и(258коня)/535д(272коня) са с г/д равни коне при еднаква кубатура.
Антон Дековски написа:Хора искам да ви попитам за мнение....
Много зависи от състоянието на конкретният автомобил. Има Е60 за по 8-9к, хората ги карат и нищо не правят по тях.
Други струват 14-15к и пак няма гаранция, че няма да излезе някой компонент за ремонт тип 500-1000лв.
12 годишна кола колко да стурва - 20? Отиваш, гледаш и преценяваш.
Антон Дековски написа:Кое е по-приятно за каране...
По-приятно е дизела. Имаш висок въртящ момент в ниските, върви с лекота, могат да бъдат сравнително икономични.
Бензина, който си избрал също има много живот. Аз карах такъв една година на Е90 и много тичаше.
Бензина е по-тих спрямо дизела, с горивата проблема е по-малък. Като цяло и двете (бензин и дизел) имат своите
плюсове и минуси, въпрос на избор и нагласа.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Не е реална цената, даже е висока. Аз мисля да пусна мойта 2005 E61 535D, М пакет, лоджик 7, комфортен салон с подгрев и вентилация, ел багажник, цвят Frozen Grey, динамик драйв, актив сиъринг.. за 14/15. а ти гледаш 2006 с кожен салон за 14000 ми много ми се вижда да ти кажа, тя няма нищо... ама нищо.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Giorceto написа:Не е реална цената, даже е висока. Аз мисля да пусна мойта 2005 E61 535D, М пакет, лоджик 7, комфортен салон с подгрев и вентилация, ел багажник, цвят Frozen Grey, динамик драйв, актив сиъринг.. за 14/15. а ти гледаш 2006 с кожен салон за 14000 ми много ми се вижда да ти кажа, тя няма нищо... ама нищо.
По-нова е и НЕ е комби, нормално е да струва повече дори без лоджик 7 и М паРкет

- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
dextuar написа:Giorceto написа:Не е реална цената, даже е висока. Аз мисля да пусна мойта 2005 E61 535D, М пакет, лоджик 7, комфортен салон с подгрев и вентилация, ел багажник, цвят Frozen Grey, динамик драйв, актив сиъринг.. за 14/15. а ти гледаш 2006 с кожен салон за 14000 ми много ми се вижда да ти кажа, тя няма нищо... ама нищо.
По-нова е и НЕ е комби, нормално е да струва повече дори без лоджик 7 и М паРкет
Висока е цената. До преди 1-2 седмици се продаваше на колега от форума Е60-ката 535д, 2005г, седан, оригинален външен мпакет, с генерация и худ дисплей, с рециклирана кутия, турбини, нави и сменени вериги и дискове + 2 комплекта гуми, по-голям кулер и чип на 350к.с. за 15к и интереса беше супер нисък. Казвам това, защото се познавам с колегата и знам, че абсолютно всичко, което изброих е сменено и направено. Та, защо да дам 15к за тази кола, която за да стане приятна за гледане има поне 1500лв за китайски мпакет. Истината е, че цена държат колите, който са в заводски вид и натоварени с екстри, а другите в момента са на смешни цени на нашия пазар и човек няма как да си избие парите които е инвестирал в колата си.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Това никой не го смята, аз съм ревизирал целия мотор, тампони отпред, отзад, предни амортесьори на 5000км, носачи, термостати.. дюзи... като тръгна да я продавам и го опиша, дали някой ще ми повярва, идва гледа я и преценява. Това дали е комби или седан, разликата е много малка в цената, според мен. Преди не исках и да чуя за комби, сега не виждам как ще се кача в седан пак.
А що се отнася до 525д на 350 коня.. ми никога не бих си купил таква кола.
А що се отнася до 525д на 350 коня.. ми никога не бих си купил таква кола.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- torpedo
- Потребител
-
- Кара: F10 535d xDrive
Здравейте, бивш собственик съм на е21, сега карам мл320, но ми омръзна и пак смятам да закупя БМВ. Харесал съм две е60 550и. Сигурно сте ги гледали какво мислите за тези https://m.cars.bg/carview.php?id=1961506 и номер 2 https://m.cars.bg/carview.php?id=2492906
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
vld написа:datchko написа:Здравейте, колеги, какво мислите за тази 535д фейс?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11511954924923829
Реално описането в обявата не казва нищио интересно, но пък колата изглежда добре. Нямам VIN
Искай му вин и и провери историята колега, ако километрите са истински си заслужава да се погледне.
Колата е с музика "индивидуал" перата на волана и спортния скоростен лост си го видял предполагам.
Незнам дали има ОЕМ такива карбонови добавки, по скоро няма, или аз поне не съм ги срещал в etkbmw, нито в realoem.
и
kolp написа:142хкм 02.2013, дотогава е поддържана официално, двете турбини са подменени на 63хкм
Колеги, благодаря ви, купих въпросното 535д фейс в средата на март, но сега се сещам да пиша тук.
Колата е перфектно поддържана, само че след 2013-та с оригинални части, но не и в оторизиран сервиз.
При прегледа в сервиз преди покупката стана ясно, че на диференциала трябва да му се смени единя семеринг - леко сълзи, както и в последствие да се премахнат вихровите клапи. Все още не съм направил нито едно от двете неща. Засега само първоначалното обслужване.
Единственото, което ме дразни е, че когато работи на място и кутията е на "D", има леко бучене в купето, но го дължа на тампони на самата кутия или на двигателя.
Всичко друго е повече от добре като състояние. За мен предният собственик (с когото станахме приятели за отрицателно време) е оставил само да оправя диференциала, да сменя маслото на двигателя и филтъра. Всичко друго - дискове, накладки, спирачна течност, антифриз, масло + филтър с картер на кутията (на zf), ходова част, амортисьори - е сменено с оригинал. Пак само части оригинал, без да се води в официален сервиз и съответно няма официална история. Но пък ми даде фактури

Ще ми се карате, но все още не съм й правил диагностика (компютърна) и не знам кога ще намеря време да отида....

Плановете засега са ми: смяна на комплект демпферна шайба с комплект ремъци и ролки (има промоция в дилърите за средо 1100лв с ДДС), верига не мисля, че е необходимо да сменям, тъй като няма абсолютно никакви шумове (на 226 000 км е) и на по-късен етап да й купя нов ДПФ. Другото стандартна поддръжка.