Впечатления и мнения за зимни гуми

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Впечатления и мнения за зимни гуми

Мнение от CrazyElement » 26 Окт 2016, 14:44

Trixster написа:
CrazyElement написа:тука в тази тема не е писал един дето да кара 245/40/18 зимни за да ми казва колко ми струват гумите
:nono:

CrazyElement написа:Прочетете малко review-та за гумите и после като прочете по-горе коментара ми колко си карам колата на сняг ще ви стане ясно защо купувам такива гуми

Ревюто на селския гумаджия ли или някой друг овчакупелски бог ?В ADAC няма review на Tigar :mhihi:

И след като не караш колата в лошо зимно време, защо пишеш за мнения и впечатления за зимни гуми ? :dunno:

Ти вземи и прочети колко е адекватно да караш колата си с различни гуми и тогава пиши мнения и давай оценки!

През това време аз ще :driving: 245/40/18 , а ти стой в гаража с Tigara :winky:

Няма да изпадам повече в подробности тука изглежда всички ще шефове каращи 9-10+ годишни бмвта :) , аз съм си скромно момче и ще си карам с NEXEN ,който си ми вършат перфектна работа, и ето ти Review от " кварталния майстор" може да видиш и отзивите на хората всичките са положителни спрямо цената и това което са получили , а именно безпроблемна зима.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen ... port_2.htm

Не мога да разбера защо всички в този форум постоянно трябва да натякват на хората , кое били най-хубаво и ако ти видиш ли не си го купиш си , селянин, бедняк и т.н.

Приятел имам лаптоп за 3000 лева, едва ли всички тука сте с лаптоп за 3000 лева, е трябва ли да ви го натяквам всеки си купува неща спрямо това как ги използва и колко, аз колата зимата не мога да я изкарам от гаража , миналата година карах точно 3 пъти на сняг и то на вече почти чисти улици и колата се държеше перфектно с НЕКСЕНА изкачваше си нанагорнища със замръзнал сняг и т.н. и съм доволен , затова и си написах моето мнение.

На мен ми е пределно ясно , че Мишелин, Континентал и т.н. са много по-добри гуми , но за моето шофиране зимата , не са ми нужни + това казах имаме 4х4 кола.

Поздрави и наистина се надявам да се спре това заяждане доста напрягащо е.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 26 Окт 2016, 14:58

:yes:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 530xD

Мнение от intense » 26 Окт 2016, 15:24

Някой има ли мнение за следните гуми Fulda ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от numizmat » 26 Окт 2016, 20:17

Изцяло съм съгласен и подкрепям crazyelement

Потребител
Аватар
Кара: e46/320d

Мнение от meitriks » 27 Окт 2016, 17:49

Колеги, дайте моля ви съвети относно следните гуми, защото съм в голяма дилема...

- KUMHO WINTERCRAFT WP71 98V XL (http://diana-ltd.com/tire?21966)
- TOYO S953 XL (http://www.gumi7.com/bg/tire/40141/TOYO ... 5-R17.html)

Живи и здрави! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 27 Окт 2016, 19:39

intense написа:Някой има ли мнение за следните гуми Fulda ?

Колега, модела е от тази година. Няма да получиш мнение. Няма зима още :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: 306 MAXI / Megane KIT CAR / Xsara MAXI

Мнение от sstancho89 » 28 Окт 2016, 14:46

Всичко в тестовете на гуми е мнооого относително. Не ви ли става чудно как едни и същи шарки на гумите при различните размери се представят коренно различно? Не мога да намеря един зимен тест от преди две години на около 50 марки гуми но ще ви го разкажа. В теста впечетление ми направи, че китайска гума беше на 4-то или 5-то място в класацията за тест на сняг. В общото подреждане беше доста по-назад заради други фактори, които се вземат предвид при тестовете на зимни гуми, а именно бързото износване, по-високия шум и повишения разод(по тези три показателя съм сигурен, че гумата беше доста назад в класацията, за това и в общото подреждане не беше много напред). Знам, че ще бъда оплют най-вероятно, но да ви кажа в момента съм с летни гуми мишелин...такаа да се върнем на китайските гуми. Баща ми например си слага чисто нови китайски гуми всяка година. Айде сега си представете какво ли би се случило ако той с неговата си астричка за 5 бона набие спирачки на снега с чисто новите си китайски гуми с добър показател на сняг, а някой, с БМВ за 30 бона идва с 3 годишни гуми, които си мисли, че са като нови и за които е дал 2 бона например..? Да не говорим, че много от хората вообще не слагат зимни гуми. Техен си избор, те си знаят, но от всичко най-много се дразня на хора, които знаят, че са със "скъсани обувки" но се мъчат да карат по затрупаните улици...и тоя пред теб като закъса кво правим :D
Цената е показател за качество, но ако не сте тествали евтини гуми не обиждайте хората...и от евтини до евтини има разлика. Едно на ръка, че според мен няма никакво значение дали ще спреш за 36м или 37м. Ако си некадърен шофьор нищо няма да ти помогне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 28 Окт 2016, 17:10

За въпросната Фулда преди седмица ходих да я гледам както и Нексен-а. Това което не ми хареса в Нексена е, че беше с 2 милиметра по-малак грайфер от останалите гуми, незнайно защо. Иначе на шарка си изглежда доста доволно, а и от 5-ма колеги само адмирации чух от миналата година( говоря за Нексен Сноу Г2, а не за уинтер спорт). Та прехвърлих се да гледам Фулдата, а до нея Дебика Фриго ХП2. Странно ми стана, че на грайфер са 90% еднакви и реших да питам моя познат който работи в магазина. Той каза, че са собственост на Гудиър и камионите с тези гуми тази година идвали от един завод в Германия. Познайте сега при разлика от 50 лева на гума какъв ми беше избора :) (това на семейния ВВ пасат комби)
На бмв-то реших да заложа на нови задни Мишелин алпин 5 и миналогодишни Дънлоп уинтер спорт 5 в размери 225 55 17.
Като падне сняг ще напиша малко повече впечатления.

п.с. моя познат ми похвали и Кумхо и Нексен като цена-качество, само ме посъветва да не гледам Рикен, Тигър и производните им тъй като страдали много от балони и кривини...

Потребител
Аватар
Кара: e46/320d

Мнение от meitriks » 28 Окт 2016, 18:27

Супер! Благодаря много. И аз до сега само хубави отзиви чувам за Кумхото от към цена-качество, но май съм с една идея повече за Тойо-то. Навремето имах летни тойо и бях много доволен, мисля да дам шанс и на зимните им гуми. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 28 Окт 2016, 22:44

sawion написа:За въпросната Фулда преди седмица ходих да я гледам както и Нексен-а. Това което не ми хареса в Нексена е, че беше с 2 милиметра по-малак грайфер от останалите гуми, незнайно защо. Иначе на шарка си изглежда доста доволно, а и от 5-ма колеги само адмирации чух от миналата година( говоря за Нексен Сноу Г2, а не за уинтер спорт). Та прехвърлих се да гледам Фулдата, а до нея Дебика Фриго ХП2. Странно ми стана, че на грайфер са 90% еднакви и реших да питам моя познат който работи в магазина. Той каза, че са собственост на Гудиър и камионите с тези гуми тази година идвали от един завод в Германия. Познайте сега при разлика от 50 лева на гума какъв ми беше избора :) (това на семейния ВВ пасат комби)
На бмв-то реших да заложа на нови задни Мишелин алпин 5 и миналогодишни Дънлоп уинтер спорт 5 в размери 225 55 17.
Като падне сняг ще напиша малко повече впечатления.

п.с. моя познат ми похвали и Кумхо и Нексен като цена-качество, само ме посъветва да не гледам Рикен, Тигър и производните им тъй като страдали много от балони и кривини...

A колега дойде ли ти ума , че може "сплавта" (колегата е напълно прав - "СМЕС"- моя грешка) да е друга за да има разлика от 50лв. По твоята логика - Тигър и Рикен ги правят в завода в Пирот, Сърбия , но там правят например и Мишелин Алпин А4. Относно Мишелин в Сърбия=> http://www.tyrepress.com/2014/10/michel ... -possible/ Извадка: The Pirot site produces car, light commercial vehicle and two-wheeler tyres under the Michelin, Tigar, Riken, Kormoran, Orium, Strial and Taurus brand names.
Eто и желаната снимка:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна mopasan на 30 Окт 2016, 13:36, променена общо 3 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 29 Окт 2016, 21:41

Колега направи справка в гоогле-то що е то "сплав" и не употребявай думата за щяло и нещяло, особено в интернет. И ако намериш гума на Мишелин с надпис "MADE IN SERBIA" имаш от мен колкото бири можеш да изпиеш и колкото пържоли можеш да изядеш на следващата сбирка на форума :yes:
Колкото до това което искаше да кажеш с мнението си - прав си, сигурно имат разлики в смесите двете марки гуми. И сигурно няма да се държат еднакво след 3 години, но ми е все тая като няма да ги карам повече :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 30 Окт 2016, 20:47

mopasan написа:
intense написа:Някой има ли мнение за следните гуми Fulda ?

Колега, модела е от тази година. Няма да получиш мнение. Няма зима още :D

Колега здрасти, Аз мисля да си взема същите тази година за Е60-та един приятел работещ в голяма верига магазин за гуми ми ги похвали , че за парите си били много добри и си заслужават. На Е36-та съм с континентал определено най-доброто.
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 01 Ное 2016, 11:36

sawion написа:... ако намериш гума на Мишелин с надпис "MADE IN SERBIA" имаш от мен колкото бири можеш да изпиеш и колкото пържоли можеш да изядеш на следващата сбирка на форума :yes: .....

Чак ми иде да "поръчам" такава гума, офертата си струва :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 01 Ное 2016, 20:00

CrazyElement написа:
Trixster написа:
CrazyElement написа:тука в тази тема не е писал един дето да кара 245/40/18 зимни за да ми казва колко ми струват гумите

CrazyElement написа:Прочетете малко review-та за гумите и после като прочете по-горе коментара ми колко си карам колата на сняг ще ви стане ясно защо купувам такива гуми

Ревюто на селския гумаджия ли или някой друг овчакупелски бог ?В ADAC няма review на Tigar :mhihi:

И след като не караш колата в лошо зимно време, защо пишеш за мнения и впечатления за зимни гуми ? :dunno:

Ти вземи и прочети колко е адекватно да караш колата си с различни гуми и тогава пиши мнения и давай оценки!

Няма да изпадам повече в подробности тука изглежда всички ще шефове каращи 9-10+ годишни бмвта :) , аз съм си скромно момче и ще си карам с NEXEN ,който си ми вършат перфектна работа, и ето ти Review от " кварталния майстор" може да видиш и отзивите на хората всичките са положителни спрямо цената и това което са получили , а именно безпроблемна зима.

Не мога да разбера защо всички в този форум постоянно трябва да натякват на хората , кое били най-хубаво и ако ти видиш ли не си го купиш си , селянин, бедняк и т.н.

Приятел имам лаптоп за 3000 лева, едва ли всички тука сте с лаптоп за 3000 лева, е трябва ли да ви го натяквам всеки си купува неща спрямо това как ги използва и колко, аз колата зимата не мога да я изкарам от гаража , миналата година карах точно 3 пъти на сняг и то на вече почти чисти улици и колата се държеше перфектно с НЕКСЕНА изкачваше си нанагорнища със замръзнал сняг и т.н. и съм доволен , затова и си написах моето мнение.

На мен ми е пределно ясно , че Мишелин, Континентал и т.н. са много по-добри гуми , но за моето шофиране зимата , не са ми нужни + това казах имаме 4х4 кола.

Колега в един от по предните постове споменах че и аз карам с 18-ки зимата. От както я имам тази кола (4 години) зимата тича само на 18-ки - куча марка Ice blaster или нещо от сорта (дори не им знам името). Там където живея аз за да излезна от вкъщи има един голям баир който зимата се чисти много рядко. Тази зима която мина сега, когато падна първия голям сняг тръгнах с Бима, стигнах до средата на баира и ядец :mhihi: Викам вадя снегорина (ауди а6) и съм аз. Между другото аудито е с Мишелин 16-ки зимни. Стигна до същото място до където стигнах с БМВ-то :mhihi: Моят извод е че падне ли голям сняг, нямаш ли 4x4 по добре мирувай :lol: И да подчертая за повечето които критикуват колега че споменава за цени от сорта на 400 лв/гума, той говори за 18-ки а не за 16-ки.Една хубава 18-ка си е толкова.
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Ное 2016, 22:30

v3n0m написа:
CrazyElement написа:
Trixster написа:

Колега в един от по предните постове споменах че и аз карам с 18-ки зимата. От както я имам тази кола (4 години) зимата тича само на 18-ки - куча марка Ice blaster или нещо от сорта (дори не им знам името). Там където живея аз за да излезна от вкъщи има един голям баир който зимата се чисти много рядко. Тази зима която мина сега, когато падна първия голям сняг тръгнах с Бима, стигнах до средата на баира и ядец :mhihi: Викам вадя снегорина (ауди а6) и съм аз. Между другото аудито е с Мишелин 16-ки зимни. Стигна до същото място до където стигнах с БМВ-то :mhihi: Моят извод е че падне ли голям сняг, нямаш ли 4x4 по добре мирувай :lol: И да подчертая за повечето които критикуват колега че споменава за цени от сорта на 400 лв/гума, той говори за 18-ки а не за 16-ки.Една хубава 18-ка си е толкова.

Друг път 400лв/бр :kuku:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 93532.html

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 71539.html

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni ... 70710.html

За вас това, ако не са хубави гуми, не знам. Може да искате такива като във WRC, знам ли...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61